Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Friss! Így parkolunk: lazán a zebrán - tudósítónk fotóival

Tudósítóinknak köszönhetően folytatjuk parkolási sorozatunkat. Ezúttal azt is bemutatjuk, hogy kell nagy autóval elfoglalni a zebrát.


 

Plazánál.
Plazánál.

Így is tudunk parkolni...
Így is tudunk parkolni...

 

No comment.
No comment.


No comment. A kép az Árkád bevásárlóközpontban készült.
No comment. A kép az Árkád bevásárlóközpontban készült.

Nagyon ott van. A zebrán.
Nagyon ott van. A zebrán.

Ilyen autóval ezt is szabad?
Ilyen autóval ezt is szabad?


Korábban:

Egy hely nem elég.
Egy hely nem elég.


Lazán, a garázsok elé.
Lazán, a garázsok elé.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. 1olvasó 2009. május 23. 22:03
  „38! Hát azt nem benézte valaki, hanem a kresz szerint ez teljesen szabálytalan. Nem tudom van-e jogosítványod.
  Ma az Árkád fedett parkolójában álltam meg. Természetesen a rokkant helyeken csak szlovák autók álltak. Vajon őket miért nem büntetik meg?”
 • 38. paris18 2009. május 21. 22:07
  „én szerintem a második képpel nincs semmi baj.közel van a kereszteződéshez de nem anniyra h azzl bármilyen jármű elindulását akadályozza.az út elég széles ahhoz hogy a parkoló autók mellett bővet elférjen még 2-3 autó.a járdára sem lt fel.szal szerintem ezt valaki benézte”
 • 37. metrooman 2009. május 20. 17:50
  „A legjobb 2 cicababa volt 1 Alfarómeó-val szépen beálltak a pénzváltó mellé (egyetlen hely ahol be tudjuk vinni a kosarakat) szépen körberaktuk nekik kocsisorral aztán egy picit ott hagytuk mikor bejöttünk a körrel láttuk hogy a kocsi mellet állnak és igencsak vakargatják a fejüket táskájukban 1 kis zsebkutyával, mint utólag kiderült sétáltatták szépen elmagyaráztuk neki a tényállást de azóta sem tanult meg parkolni mert legutóbb ott voltam még mindig ugyanott álltak meg.
  A legdrasztikusabb az volt (korábban volt 1-2 véletlen amikor koccantam kocsival bevásárlókocsikat vittem)
  szépen megint ott állt 1 autó a pénzváltó előtt leparkoltunk előtte a sorral és vártunk hogy kijöjjön erre egyik kolléga megszólal: -Te múltkor nem ugyanilyen autót húztál meg a sorompós rész alatt?
  ÉN: -Nem, az múltkor egy körlámpás Merci volt, de ha nem jön érte a tulaj akkor mindjárt betolom mellette lesz ami lesz!
  Fickó jött ki a pénzváltóból jön oda hozzám és a kezembe nyomott egy 200FT-ost. Őt lgalább érdekelte az autó sorsa:D”
 • 36. metrooman 2009. május 20. 17:39
  „Szilágyi Úrral egyet értek mivel korábban a Metro áruházban dolgoztam a parkolóban ott is nemegyszer főtt a fejünk az ilyenek miatt bár ott legtöbbször a pénzváltó elé állak be merthogy ő "oda megy csak be aztán megy is" aztán mikor úgy hagytuk akkor meg már jött az igazgató mér nincsen kosár mindenesetre az előző mobilomban voltak elmentve ilyen képek csak az a telóm már meghalt a legjobb az volt amikor (aki járt már a METRO-ban az tudja) a főbejárathoz vezető zebrán támasztékos oszlopok vannak amelyek 1 idő után ledőltek de még alul a támaszték fogta ott csak az egyik ilyen volt ledőlve és oda a zebra kellős közepére aminek az úthoz köze nem volt ada állt be 1 fehér Lada NIVA na azt lekaptam csak már elszállt szerintem külön ott oktatják őket hogy HOGY VAGY LEGINKÁBB ÚTBAN a rokkant parkoló meg csak hab a tortán méregdrága BWM vagy Chevrolett sima Chervrolett nem a Devo amit megvettek erre szoktuk mondani hogy "Biztos belerokkant az árába!" 5év alatt ezeken az ember már meg sem lepődik:D”
 • 35. Becsület 2009. május 20. 14:12
  „Ez mindent elárul! Aki ennyire nem törődöm, az mást is így tesz és a törvényeket is így tartja be! Meg is látszik az ország állapotán!”
 • 34. sambalambabummbumm 2009. május 20. 11:31
  „28.

  Ez a kép egyszer már megjelent szerintem.A Híd utca egy részét látod ahol a 14-es busz kanyarodik ki és
  hát nem nagyon fér el.

  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/igy_parkolunk_mi_/2051325/

  a fenti linken megnézheted érdemes”
 • 33. Filtec 2009. május 20. 08:41
  „Fotósok!

  Írjátok be ide a rendszámokat is! Az utcán sincs letakarva.

  ....”
 • 32. Scandalli 2009. május 20. 08:36
  „Az a BMW az 1ik helyi kancigány tulajdona,és BA-s szlovák rendszámmal szalad.De ezzel csak a rokonok szaladgálnak,mert valamivel boltba is kell járni.A képböl is kiderül,hogy a jogosítványukat is úgy vasazták össze..........”
 • 31. NoBo 2009. május 20. 07:17
  „farkasbalintm: hát azért nem mindegy, hogy forgalommal szemben parkolsz, mert
  tudtommal tiltja a kresz!!! Nem ugyanaz az úttest és mellette a parkoló, mint a Tecso parkoló...”
 • 30. Filtec 2009. május 19. 21:05
  „Re: #23. farkasbalintm 2009.05.19. 15:37

  "van egy tippem, hogy akkor hivatalosan a parkolók 99%-a szabálytalanul parkolna. amúgy a parkolás az a közterületesek hatásköre, ha jóltudom."

  A rendőröknek is kötelező lenne videózni, fényképezni.

  Ha a garázsod előtt áll egy autó, akkor közterületeseknek telefonálsz?

  Sokszor láttam rendőröket büntetni ott, ahol a tilosban állt egy autó.”
 • 29. Goldmund 2009. május 19. 21:00
  „24.hsz-ra:
  Az tényleg bosszantó, ha egy idegen miatt nem tudsz a garázsodból ki- vagy behajtani.
  De ömagában egy garázs előtt parkoló autó még nem kell, hogy idekerüljön (szégyenpadra) az újságba. Pl. szüleimnél sokszor előfordult, hogy valaki a saját garázsa előtt állt meg kis időre, mert el akart menni. Kicsit persze belógott legalább az egyik szomszédos garázs elé. Íratlan szabály volt, hogy nem húzták be a kéziféket és 1-2 méterrel odébbtolva ki lehetett járni, ha valaki sietett.
  Megjegyzem, ott ismerik is egymás autóját a lakók, tehát végső esetben akár fel is csengethetnek egymáshoz.
  A legelső (plázás) képhez meg annyit: ha szűkösen van hely, akkor tényleg pofátlanság két helyet elfoglalni. De ha van bőven hely, akkor azt mondhatom: vihar a biliben.”
 • 28. paris18 2009. május 19. 20:07
  „a második képnél mi a baj a parkolással?”
 • 27. demeter 2009. május 19. 18:22
  „emberek! a szintemelkedéses felfestés nem nekünk van, hanem a svéd dzsipeseknek... azok fel tudnak ugratni! :)”
 • 26. lakoss1 2009. május 19. 18:14
  „11# 1olvasó.....hát ez kész !!! 2x elolvastam a cíkket,annyira röhögtem,elküdtem pár ismimnek is,én is igy tettem volna,ill. reagáltam volna.lol.”
 • 25. doremi01 2009. május 19. 18:07
  „A forgalommal szemben azért nem parkolunk mert nem tudhatjuk, hogy pl. 10 m éterrel távolabb nincs-e egy megállni tilos tábla.
  A parkolókban pedig nem biztos, hogy hibás az aki a vonalon parkol. Lehet már eőtte jobbról , balról is így álltak és neked már nincs választási lehetőséged.”
 • 24. PrettyWoman 2009. május 19. 16:53
  „Így igaz, nem intelligens megoldás, valóban. De odaparkolni, ahol láthatóan garázs vagy kapubejáró van, az mennyire intelligens dolog?
  Aztán sajnos lehet olyan helyzet is, amikor nincs idő megvárni, amíg előkerül a parkolóművész, mert rosszul lesz valaki és be kell vinni a kórházba, vagy egy kismamánál beindul a szülés, vagy akármi lehet, államvizsgázni mész, vagy időpontra a kórházba, vagy mit tudom én. Sajnos ilyen is előfordulhat és nem biztos, hogy mindig van szabad mentő. Ne történjen ilyen, de a kalapban benne van. Nem tudom, akkor is ilyen toleránsan kezelné-e a dolgot. A szitu, amit leírtam, azért bizarr, mert ahogy említettem volt, az illető azért tette oda a kocsiját, mert kocsmába ment. Az meg ugye nagyon fontos dolog.
  Az az élettapasztalatom, hogy intelligensen reagálni csak intelligens ember tetteire vagy szavaira lehet. A bunkó abból semmit sem fog érteni. Azért kell megleckéztetni. Sajnos mindenhol nem lehetnek ott a rendőrök.”
 • 23. farkasbalintm 2009. május 19. 15:37
  „ezt a "szembe parkol a forgalommal, micsoda szabálytalan" nem tudom ki találta ki.
  ez kb olyan, hogy nem mindegy, hogy orral, vagy farral állok be egy parkolóba (pl tesco, vagy plaza)

  @PrettyWoman - "felrakják egyik autóra a pótkocsit, aminek jó éles a sarka és jól meghúzzák vele az autót."
  hát nemtom. ez sztem intelligencia kérdése, bár ebből a hozzáállásból leszűrve...na mindegy

  @Filtec - "Anyagilag ÉRDEKELTÉ kell tenni a rendőröket a büntetésben"
  van egy tippem, hogy akkor hivatalosan a parkolók 99%-a szabálytalanul parkolna. amúgy a parkolás az a közterületesek hatásköre, ha jóltudom.”
 • 22. Tomen 2009. május 19. 15:15
  „Én csak azt nem értem, hogy miért kell a rendszámot kitakarni?????”
 • 21. georgbob 2009. május 19. 14:57
  „imcsi...a záróvonal két egymással párhuzamos sávnál a sávváltást tiltja...Ha neked a suzuki körül lévő felfestés záróvonal (amit ferde csíkozást követ, majd egy járdasziget) akkor az nagy baj...Mellesleg a fotón látható szinttemelkedés akora, hogy én azzal biztosan nem próbálkoznék, főlrg úgy, hogy a parkoló kétharmada a járdaszinten van, de azért próbálkozzál vele. Mégegyszer mondom, a suzuki körül jól látható a felfestés, ami nem záróvonal!!!”
 • 20. PrettyWoman 2009. május 19. 14:54
  „Üdv! Kettő tippem van, hogy lehet kiszúrni az ilyen - íratlan és írott - szabályokat semmibe vevő népekkel.
  A páromék szokták csinálni, mert náluk a munkahelyen is van egy garázs, illetve van egy kapubejáró. Jó nagy tábla van mindkettőn, hogy lássa a barom. Természetszerűleg azért odaállnak mégis. Illetve csak álltak, mert már megtanulták a leckét. (Csak hal a tortán, hogy akik ott teszik le a kocsijukat, a mellettük lévő kocsmába igyekeznek, ahol a kávé és az üdítő nem annyira fogy). Szóval egyik verzió, miszerint felrakják egyik autóra a pótkocsit, aminek jó éles a sarka és jól meghúzzák vele az autót. Utána készségesen elismerik a kárt, hiszen a pótkocsira nincs bónusz. A másik változat még jobb, ha nincs pótkocsi, de ehhez meg nem árt pár markos legény. Olyat is csináltak már, hogy kitolták négyen az út kellős közepére a barom autóját. Így aki arra jön észleli, hogy egy autó az út közepén parkol és akadályozza a forgalmat. Erre rendőrt hív, a rendőr kijön, elvontatják az autót s az illető fizethet. Rosszabbik esetben ott volt az illető és kérte, ne vigyék el, kifizeti a büntetést. De nem úszta meg ennyivel, mert a zsaruk látták, hogy a kocsmából jött ki és rögtön megszondáztatták. Szóval nem jártak jól. Azóta nem állnak rá a garázsra se meg a kapu elé se.”
39 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhcsaládot távolítottak el egy fáról

A Borsos Miklós utcai játszótéren vasárnap délután egy fán megtelepedő méhcsaládot távolítottak el. Tovább olvasom