Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Fosztogatni akartak a soproni templom perselyéből - lebuktak

Két fiatal, csipesszel akart pénzt kivenni a soproni Szent György templom perselyéből. A rendőrök elfogták a gyanúsítottakat.

Fosztogatókat segítettek lefülelni egyetemisták a Szent György templomban a napokban - jelezte szerkesztőségünknek a történteket olvasó-tudósítónk.

- A templom és egyben az egyetemi katolikus kollégium portása éberségének köszönhetően letartóztattak két 18-20 év körüli fiatalt, akik onnan lopni akartak.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


A portás észrevette, hogy gyanús külsejű egyének lámpával és orvosi csipesszel keresik a pénzt a perselyben. Gyorsan kiment és rájuk zárta az ajtót úgy, hogy a bent lévők ezt nem vették észre, majd sietve jött szólni a szomszédos kollégiumba.

Azonnal értesítették a rendőrséget. Érkezésükig felnőttek és diákok közösen biztosították a terepet, figyelték az ajtókat, nehogy a hívatlan vendégek búcsúzás nélkül távozzanak. A rendfenntartó erők perceken belül odaértek, majd elfogták a tetteseket. A lopásról a biztonsági kamera felvételt is készített - írta olvasónk.

"Hinni a templomban kell"- szól a mondás. A tolvajok azt hitték, hogy egy zacskónyi aprópénzzel gazdagabban távozhatnak. Tévedtek.

Az ügyben a Soproni Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Legyen ön is tudósítónk! tudosito@kisalfold.hu

Még több tudósítás itt: www.kisalfold.hu/tudosito

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidőlt a karácsonyi fenyő Adyvárosban

A GYŐR-SZOL hétfőn állítja helyre a Kuopio Parkban és a Rózsák terén kidőlt fákat. Tovább olvasom