Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Folytatják a munkát a Bácsai tó körül - fotók

Az augusztus 20-i Bácsai Tó átadó ünnepségével még nem fejeződtek be a munkálatok, tovább folytatódik a terület rendezése, alapvetően a parton.

Bárány István, Győr – Bácsa Részönkormányzatának elnöke vezet körbe bennünket a tó körül, ahol egy érdekességnek is hangot adott. Megtekintettük a Bácsai zsilipet egy régi publikus katonai térképen, majd a helyszínre érve a beton maradványt is láthattuk.

Ez a mű visszatartotta a hullámtéri árvizeket, és szabályozta a Bácsai Tó vízszintjét. A mára részlegesen visszabontott és betemetett Bácsai zsilip fontos része volt.

A Bácsai tó és környéke


A műtárgy az árvizes időkben a zsilippel szabályozott vízforgalom körtöltésen való átvezetése volt. Bárány István elmondta, hogy a betonszerkezet megmarad az utókor számára.

Kialakítanak egy emlékhelyet a helyszínen, ahol egy tábla fogja nevesíteni a régi időkben lévő szerepét. Az utóbbiakhoz nem csak a beruházóra és az önkormányzatra van szükség, hanem társadalmi szerepvállalásként a civil lakosság segítségére is számít a részönkormányzat.

A tó körül amint a lehetőségek megengedik, füvesítéssel tennék még szebbé a környéket. Most még állóvíz van a tóban, de jövő tavasztól, amikor is elkészül a vízpótló rendszer, lesz folyamatos víz utánpótlása a tónak és akkor fog majd hasonlítani vízmozgásban is a hajdani Bácsai tóra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas illegális szemétlerakat Újvárosban

Szemét, ameddig a szem ellát. Olvasónk fotója az illegális lerakatról. Tovább olvasom