Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Foltvarrók találkozója Győrben

A győri Galagonya Tanoda és a Ligetszépe foltvarrói szombaton 10 órától kiállítással egybekötött Észak-Dunántúli régiós találkozót szerveztek a Győri Petőfi Művelődési Házban.
Tóth Tímea Takács Zsolt főigazgató és a Harmónia Művészeti Központ nevében köszöntötte a találkozó résztvevőit. Tőle tudtuk meg, hogy a Galagonya Tanoda és a Liget Szépe nevű foltvarró csoporttal fél évvel ezelőtt vették fel a kapcsolatot a Művelődési Ház munkatársai. A megismerkedés során nem csupán szakmai tapasztalatokat cseréltek, hanem emberi értékeket is egymással. Tóth Tímea a megjelenteknek elmondta, hogy úgy érzi, a foltvarrókban van bátorság, hiszen mindazon ötletesség ami bennük rejlik, megjelenik munkájukban. A kiállított munkák tükrözik az érzelem és a fantázia találkozását.

Tóth Tímea után P. Szabó Márta textilművész szólt a találkozó résztvevőihez: "A foltvarrók munkái árulkodnak a kitartásról, hozzáértésről, arról hogy az otthonokat ünnepélyessé lehet tenni, hangulatossá varázsolni". - mondta a művésznő, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bármit is tettek annak érdekében, hogy a találkozó létre jöhessen.

P. Szabó Márta után a rendezvény főszervezője, Németh Jánosné szólt a publikumhoz. Örömét fejezte ki azon tekintetben, hogy létrejött a találkozó, és a zord téli időjárás ellenére sokan megjelentek a Művelődési Házban. A szombati közös foltvarrás alkalmával megismerkedhettek a Sizzix gép adta megoldásokkal a rendezvényre látogatók. A főszervező reméli, hogy a mostani találka egy alkalmat adott arra, hogy a közös érdeklődés újra összehozza majd őket egy későbbi időpont alkalmával.

Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi Fénygyújtás Kapuváron második alkalommal

A Junior Mozgásstúdió és a Kapuvári Zenés Táncszínház a Berg Gusztáv Szakiskola közreműködésével… Tovább olvasom