Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Fények gyúltak a Fő téren Kapuváron

November 30-án a Szent Anna templomban 18 órai kezdettel a szentmisén meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.
"Az esti harangszó alatt sötétbe burkolódzó város egy perc elteltével fényárban úszva köszöntötte az ADVENT kezdetét. Óriási tömeg élte meg ennek a pillanatnak varázslatos érzését. A fény nemcsak a Fő teret, hanem az emberi szívek ablakát is megvilágította. Átszellemülve, áthangolódva a rohanó élet minden napjaiból a pillanat varázsába álltak és hagyták, hogy életüket most az érzelem, a fények, a gyermekek éneke, tánca egy mesevilágba repítse.

Adventi fénygyújtás Kapuváron 2013


Jó volt abban a 40 percben kapuvárinak lenni, együtt ünnepelni az ADVENT varázslatos misztériumát. A Junior Mozgásstúdió és Művészeti Egyesület, Kapuvári Zenés Táncszínház és a Berg Gusztáv Szakiskola énekkara szíve minden szeretetével és baráti ölelésével szerzett örömet a jelenlévőknek. Nem gondoltak a holnapra, a gondokra, a teendőkre, a munkára;nem. Ott a téren mindenki ünnepelni akart, élet az ünnepet. Hámori György polgármester és Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő köszöntője a meghittséget, az előttünk álló négy hét varázsát emelte ki. Jézus születésének ünnepe a Karácsony ne a külsőségekben jelentsen változást, széppé tevést, hanem lelkiekben készüljünk egymásra, egymásért.

Tegyünk egymás szeretetéért, ne falakat építsünk magunk köré, hanem hídakat, kapcsolatokat embertársainkkal- mondta a Juniior Mozgásstúdió egyik vezetője. Jó volt látni, hogy a műsor után önfeledten beszélgettek barátok, régen látott ismerősök, rokonok, miközben a piros ruhás Mikulás lányok ingyen kínálták a szülők által készített finomabbnál-finomabb sütiket. Az ingyen osztott tea melege, a sült gesztenye finom illata tovább erősítette az öröm érzését „az ilyen karitatív rendezvény igen ritka a mai világban"- hallatszott innen-onnan. A zsíros kenyér, tepertőkrémes kenyér gyermekkorunk világát idézte és talán sokan ott a téren a meghitt hangulatban úgy érzeték, tényleg érdemes néhány dolgot másként csinálni, az életünket pozitívabban formálni, hagyni hogy az ADVENT fénye megvilágítsa a szívünket.

Gacs Elemérné, Junior Mozgásstúdió és Művészeti Egyesület elnöke

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem sikerült a kínai-brazil tudományos műhold indítása

A mesterséges égitest a brazil földhasználatnak, többek közt az Amazonas-medence erdőfelületének a… Tovább olvasom