Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Felújítás a 82-esen: a kapubejárók sem maradnak így

Olvasónk szerint a 82-es felújítása a főút mentén lakók számára tartogat nehézségeket. A munkák nem maradnak ilyen állapotban, a Magyar Közút türelmet kér.
˝A 82-es főút egy szakaszát jelenleg is felújítják. Talán érdemes arra is egy pár percet szánni, hogy ez mivel járhat az ott élők számára. Egy jó példa, ahol az aszfalt 12 cm-es új réteget kapott, és 11-e óta a képen látható ˝padkán˝ kell a ki- és bemenő autóknak közlekedni˝ - írta olvasó-tudósítónk. A fotó:

Fotó: Olvasó-tudósító
Fotó: Olvasó-tudósító

˝A 82-es főút pannonhalmi benzinkúti leágazó csomópontja és Écs belterülete között a burkolat felújítása során először a teherbírási elégtelenségre utaló szakaszokon végeztünk pályaszerkezet cserével összefüggő munkákat, ezt követően a teljes szakaszon két réteg aszfalt beépítése történt.

A felújítási munkák során a burkolat magassága a tervezett és kivitelezett vastagsági értékeknek megfelelően megemelkedett, de a befejező munkák során minden egyes érintett kapubejárónál kifuttatással alakítja ki a kivitelező a gépjárműforgalom és az ott lakók részére a zökkenőmentes ki- és behajtási lehetőséget. A korábban szilárd burkolatú kapubejáróknál aszfalttal, míg a földes kialakítású kapubejáróknál murvával történik a csatlakozás kialakítása.

A kivitelezési munkák során a technológia sorrend betartása elengedhetetlen volt, így ennek megfelelően csak az aszfaltozási munkákat követően van mód a kapubejárók csatlakozásainak a kialakítására. Ehhez természetesen, mint mindenkor, a lakosság segítő és megértő türelmére is szükségünk van, hiszen az érintett kapubejárók kialakítása sem egyszerre, hanem sorban, egymást követően történik.

Az érintett szakaszon is nagyon sok ingatlantulajdonos kapubejáróját érintik ezek a munkák, a lakosság, illetve kereskedői egységek tulajdonosai szinte kivétel nélkül partnerek voltak a kivitelezés során, türelmükkel és megértésükkel segítették a nem kis volumenű munkavégzést.

Tehát a kérdéses helyszínen is el fogja végezni a vállalkozó a szükséges beavatkozást, a munkák nem maradnak ilyen állapotban˝ - válaszolt olvasónk felvetésére Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az X-Faktor mégis eljöhetett érted Győrbe

A tehetségkutató műsor főszerkesztője szerint nem maradt el a meghallgatás Győrben, csak késéssel… Tovább olvasom