Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Félfamentes parkoló - avagy ész vagy fűrész - Galéria

Olvasónk folytatja Liszt Ferenc utcai parkolási történetét: a táblát áthelyezték, a fákat megnyesték.


Előzmények: Tilos megállni a parkolóhelyen Győrben? >>

Olvasónk levelét és fotóit módosítások nélkül közöljük:

"Félfamentes parkoló - avagy ész vagy fűrész

Valószínűleg nem sokan forgolódtak álmatlanul február eleje óta, amikor beszámoltam rejtélyes és értelme(zhete)tlen feljelentésemről, de az aggódó kevesek kedvéért beszámolnék a fejleményekről! Emlékeztetőül csak annyit, hogy Győrben, a Liszt Ferenc utcában a 'Várakozóhely' tábla utáni parkolásért feljelentettek, én pedig úgy gondoltam, hogy szabály az szabály, a parkoló pedig parkoló.

Akár igazam elismerésének is tekinthetném hogy időközben szorgos kezek átköltöztették a vitatható módon kihelyezett táblát, de sajnos ezt igaz magyar módra tették. A táblát a fa alá tették, majd a fa harmadát lefűrészelték. Még jó, hogy nem vágták ki!


Miért nem lehetett azt mondani, hogy jó, üsse kő, az a felfestés ott tényleg felesleges, ha már így alakult, akkor hagyjuk a táblát, és takarítsuk fel a maradék szutykot, és fessünk oda is egy FIZETŐparkolót.

Nem, nem zavarja a forgalmat, ha ott is áll egy autó, messze méterekre van a kereszteződéstől a zebrától, és az elfuserált útszűkítés végétől is. (Azért elfuserált, mert miatta még rosszabbul belátható az Újvilág utca, ahonnét ezerrel jönnek az Újkapu utcai 'sikánba' a nagyfiúk.)

Magyarázza már meg valaki, hogy miért nem lehet(ett) ott parkolóhely, vagy miért nem lehetett legalább a táblát egy méterrel a fa elé tenni! Mert van valami maszat a földön? Miért mindig a fát egyszerűbb ki- vagy félbevágni, mint gondolkodni? Remélem a környezetvédelmi hatóság majd megsimizi érte a buksijukat, és majd elmondják, hogy ez tulajdonképpen a fa tavaszi megmetszése volt, ami még hasznos is. Vagy mert kilógott az ág az út fölé, borzalom. Kinek jó az, ha nyáron van egy kis árnyék az utcán? Sok oda az a két fa, vágjuk már le a felét!
Legalább a labdát szedték volna le a srácoknak!

Olvasónk fotói és illusztrációi


Az a +1 fizető parkoló - elméletben - évi 280 ezer forintot tudna termelni a városnak. Ha csak fele a kihasználtság, akkor is futná, hogy legalább abban az utcában évente egyszer felfessék a jelöléseket. Apropó, feltűnt már másnak is, hogy egész Győrben gyalázatos állapotban vannak az útburkolati jelek? Csak szólok, hogy nem is takarítják az utcákat, még a fizetős parkolóhelyeket sem.

Az 'átkosban' még ki volt táblázva, hogy mikor melyik órában hol nem szabad megállni, és jött a kis sárga zümmögőgép a két kis keféjével és sprickolt és sertepertélt. Gondolom van rá ember, aki megmagyarázza, hogy miért nem úgy van, ahogy - szóval ezt tekintsük is idejétmúlt csökevényként tárgytalannak!

...

Kevésbé fontos, de kiderült, hogy a titokzatos feljelentő városunk rendőrsége volt. Szerintem ez önmagában nem titkolandó.

Én biztosan hivatalos, 'céges levelezésként' tettem volna, annak rendje-módja szerint feltüntetve a papíron, hogy 'Rendőrség', és ha már van címer és jól csengő szlogen (logó?), akkor használjuk azokat is! Komolyan, nem a 'szívózás' a szándékom, de nagyjából ugyanennyibe kerülne egy tisztességesen kinéző és jól azonosítható nyomtatvány is.
Szintén nem teccetős, hogy név helyett csak egy sorszám szerepel. Egy (legalább vezeték)név és rendfokozat máris személyesebb és ugyanannyira hivatalos, viszont már-már embernek tekinti a feljelentés tárgyát. Legalábbis nem olyan gáz, mint hogy: 60666 feljelentem. Össze is ütöttem egy 'polgárbarát' mintát - persze ennél lehet szebb is. Amúgy tényleg létezik olyan magyar szó, hogy: 'HELYSZÍNBÍRSÁGOLOM'?Miután az előző írás nem volt elég, hogy ne induljon meg az eljárás, abban sem hiszek, hogy ez most elég volna hogy leálljon, de hátha. A tábla átrakás után nehéz lenne ugyan megmagyarázni, hogy úgy volt szép és szabályos minden, ahogy feljelentettek, de majd meglátjuk. Nem szeretnék 'Parkolási Károsultak Egyletét' sem szervezni, de azok helyében, akiket itt megbírságoltak, legalább egy levelet küldenék a tudosito@kisalfold.hu -ra, hogy kiderüljön egyszeri eset volt-e, vagy egy félreérthető helyzet félreértése.
Az ombudsmantól mindenesetre alaposan elhatárolódnék! Még folyamatban az ügyem. :-)

...

A 280.000 forint/parkolóhely/év a [ (250 munkanap x 10 óra) + (50 szombat x 6 óra) ] x 100 forint képlettel számítva.

A hatóságokat világosan eligazító és kiszámítható szabályozás hiányában a bírságolási szándék mellett háttérbe szorult az eredeti cél, a közlekedésbiztonság javítása, a szabályszegések megelőzése és fennáll az egyéni jogsérelmek lehetősége is - figyelmeztetett az állampolgári jogok országgyűlési biztosa.

Az áthelyezéskor a közeli bevásárlóközpont eligazító táblája is eltűnt, pedig lehet hogy némi festékre ők is adtak volna pénzt. (Azért kikockázom, nehogy valaki megzavarodjék, és rögtön oda szaladjon vásárolni.)

Olvasóink írták

 • 6. HarconaMarcos 2011. március 22. 20:45
  „Pista, ezek pl. simán átugratnak a két beton tuskó között, és még a fejüket sem verik be. :-)
  http://www.flickr.com/photos/14265068@N00/3716652666
  és ezek is simán átmennek ott
  http://www.bestpricetoys.com/Pedal-Car-Trucks/
  Amúgy szerintem ott azóta szűnt meg a parkolási lehetőség, amióta átépítették a kereszteződést, nem a kapualj miatt. Oda a másik irányból könnyebb behajtani, és a tűzoltóság felől még az is az egyszerűbb útvonal.”
 • 5. urbaniastapista 2011. március 22. 19:13
  „Azért nyesték le a fát a tábla miatt, mert valami ősnyilvántartás azt az átjárót nyilvántartja mint tűzoltóút, de azon még a leglaposabb tűzoltóautóval sem lehet átjutni.
  Nyilvántartás az szabály az szabály.”
 • 4. HarconaMarcos 2011. március 22. 14:22
  „Manka, amíg a rendőrök rendszeresen büntettek miatta, addig nem zavaró? Mondjuk nem tudom te mit mondtál volna, ha ott leparkolsz amikor mondjuk havas az út, vagy a sötétben te sem látod, aztán kapod a 30 ezres csekket. Akkor is jó helyen lett volna? Amúgy maradhatott is volna a helyén, pont arról szólt az írás.”
 • 3. Mankapunka 2011. március 22. 13:07
  „Pár hülye miatt kell megint 1 táblát áthelyezni.”
 • 2. miracle. 2011. március 22. 08:03
  „És mi újság a napi büntetés limitről, már téma volt, de ellet hallgatva az ügy
  http://www.nyugatmagyar.hu/dunantul/vizsgalat_indulhat_a_soproni_rendorkapitanysag_ellen/2205466/
  http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/1349-valasz-sopron-rabszolgamunka.html
  és mint ahogy várható volt, ezt a kapitány szűrő-kutató tevékenységnek nevezi és nincs benne semmi visszatetsző
  hát ja ez is egy válasz
  "A végén pedig majd kiderül az is, hogy ez nem is úgy, hanem amúgy, a vegzálásra utasítás nem is vegzálás, hanem állampolgár barátkozás, az intézkedés nem is intézkedés, hanem csak sasolás, a bírságolási kényszer pedig kristálytisztán bűnmegelőzés a bírsággal padlóra küldött állampolgár érdekében javára és megelégedésére"”
 • 1. csompi1 2011. március 22. 07:44
  „Teljes mértékben egyetértek a cikk írójával, vérlázító, hogy a hatóság milyen látványosan <moderálva> az őt fizető állampolgár jogos panaszára. Talán csak egy dologban téved a szerző: Jelen állapotban ugyan elesik a város a kiszámított - elméleti - 280 000 ft-tól, viszont ha nem festjük fel az ominózus 1 db parkolóhelyet, hanem félreérthető helyzetet teremtünk, akkor bírságonként 10 000 ft-tal számolva, és napi egy bírsággal, az annyi mint: 3 650 000 ft évente! Értse meg kedves áldozat: - nehéz anyagi helyzetben a rendőrség:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a soproni IV. László király utcában, két autó ütközött - fotók!

Hétfőn 18 órakor baleset történt a IV.László király utca 15 szám előtt - kaptuk az információt… Tovább olvasom