Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Felborult egy kamion a főúton, tejport szállított

85-ös főút - Felborult egy kamoin Enese közelében a 85-ös főúton csütörtök délután. Olvasónk küldött fotókat a balesetről.

Árokba borult egy kamion a 85-ös főúton Enesénél csütörtökön, személyi sérülés nem történt - közölték a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletén az MTI-vel.

Kanzler Sándor ügyeletes elmondta: a tejport szállító járművet a katasztrófavédelmi szakemberek daruval emelik ki az árokból, miután az árut egy másik járműbe átrakják.

A balesettel érintett útszakaszt félpályán lezárták.

Fotók: Juhász Tamás, olvasó-tudósító
Fotók: Juhász Tamás, olvasó-tudósító


Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. farkasbalintm 2009. június 29. 08:29
  „arról is megfeledkezik a sok okostóni, hogy a szerveknek minden bejelentésre ki kell vonulniuk. ez olyan, mint az iskolai bombariadók. hülyegyerek nem akar dolgozatot írni, telefonál, rendőrség kivonul. igaz, hogy nincs semmi, de beszóltak, intézkedniük kell.
  egyik szervhez sem köt semmi, még rokonok se, de azért őket szidni mert végzik a dolgukat?
  meg a másik. lehet, hogy gergő83 tűzoltó, de nem lehet, hogy inkább az a baj/felháborodás oka, hogy a háborgóknak van autómentő/darus cégük?”
 • 22. gergő83 2009. június 26. 20:17
  „Hitetlen Timh itt nem a tejpor lapátplástól meg az ingyendaruzásról van szó...Hanem a lángkergető haputipró kifejezésről... Szép napot nektek és kivánom h sose kelljen a 105 öt hivnotok.”
 • 21. zotya975 2009. június 26. 18:42
  „Mindenki csak addig szólja le őket, amg egyszer rájuk nem szorul. Gondolom, ha az itt jelen lévő okosok bajba kerülnek, akkor azt mondják.: Á hagyjátok csak fúk a pincét, had ázzon a fagyasztó meg a kocsi, majd én ellépek a metróba szivattyúért, és reggelre kiszivatom. Vagy.: nem kell kiemeleni a teherautómat az árokból majd én szólok az autómentőknek, bérelek darut, pár fillérért, és megvárom amíg kiérnek, átpakoljuk a gyerekkel a 10 tonna cementet, és zsebből kiperkálom a darúsautó x-forintos óradíját. Jó duma, csak kár hogy senki nem hiszi el. Szóval csak óvatosan az ilyen kijelentésekkel, hogy miért pazarolják az adófüzetők pénzéz, mert ugye, egyszer fent, egyszer lent.”
 • 20. Imcsi 2009. június 26. 18:00
  „18. 01010: "Ez olyan mint pincéből az 5cm vizet a tüztoltokkal kiszivatyuztattni...ezt egy 7ezer ft os buvárszivattyú is elvégzi /méteresnél természetesen segítsenek a Lánglovagok."
  Méteres vízzel is elbánik a búvár! Csak idő kérdése!”
 • 19. Géby 2009. június 26. 11:41
  „Nem mindig csak szidni kell a kamionosokat.Én is ott álltam a sorban,a buszon,hál isten nem lett semmi baja a sofőrnek.Szerintem tuti,hogy a vizes föld volt a fő gond,mert elég nagy csapa volt és elég hosszan,gondolom próbálta megfogni a kocsi.”
 • 18. 01010 2009. június 26. 11:37
  „"17" nek teljesen igaza van
  Ez olyan mint pincéből az 5cm vizet a tüztoltokkal kiszivatyuztattni...ezt egy 7ezer ft os buvárszivattyú is elvégzi /méteresnél természetesen segítsenek a Lánglovagok.

  Egyébként szerintem nem szép "hamutiprok"nevezni Őket, mert inkább
  LÁNGLOVAGOK!!”
 • 17. steven69 2009. június 26. 10:16
  „Azt olvasom, hogy a balestet egy szemben haladó, szabálytalanul előző jármű miatt következett be. Innét, nagyon egyszerű a recept. A mentést erre szakosodott cég elvégzi, és a biztosító kifizeti. A tűzoltók, amennyiben 1 ft-ot is kértek, mert biztos, hogy kértek a mentésért, megkárosították a tulajdonost, hiszen ezt a biztosító felé ők kiszámlázni nem fogják. Arról nem is beszélve, hogy a daru a munkálatok alatt késedelmesen riasztható, így ha máshol emberélet van veszélyben oda nem tudnak azonnal vonulni. És a harmadik dolog, hogy a közvagyont herdálják, a mi pénzünket. Jól van ez így?”
 • 16. Timh 2009. június 26. 09:49
  „Hitetlen! Nem is értem miért magyarázkodsz, gergő83 is hamutipró érezhető az írásából. Miért is csinálnak meg ilyen munkát díjmentesen? Mert féltik az állásukat, ha nincs esetszám lehet, hogy leépítés következik be náluk. Nem akarom itt leírni milyen rendszerből maradt vezetők vannak és még ott tartanak, hogy statisztika a lényeg, illetve eltudják adni magukat felsőbb szinten milyen nagy szükség van rájuk. Igen van, ha ég a ház menjenek, oltsák el, árvíz van mentsenek életet, javakat, baleset van menjenek mentsék az emberi életet. De ha nincs szerencsére nincs személyi sérülés, nem képez forgalmi akadályt talán vissza kellene vonulniuk a laktanyába, legyenek készenlétbe a következő veszélyes bevetésre. Nevetséges, hogy tejport lapátolnak órákon keresztül amihez nincs semmi közük. He ez idő alatt történik egy valóban életveszélyes vagy vagyon mentési eset, hááát akkor egy kicsit későn fognak oda érni, és talán nem is tudják munkájukat rendesen elvégezni mert a lapátolásban már lemerültek. Na de ez a főnökséget nem érdekli, majd megmagyarázzák, miért éget le a ház, vagy éppenséggel miért halt meg szerencsétlen beszorult ember. Ezt senki sem vizsgálja, ezért tehetnek meg ilyeneket. Ha jól tudom létezik egy egyesület az országban (Magyar Közúti Katasztrófaelhárító Egyesület) http://www.katasztrofaelharitas.hu/mkke/ kik, pont ilyen esetekre szakosodtak, és készen álnak segíteni a tűzoltók munkáját ingyen egészen addig míg életveszély illetve forgalmi akadály van. Ha ezek megszűntek térítés ellenében folytatják a munkát, a tűzoltók pedig visszavonulhatnak, és várhatják a következő bevetést. Csak, hogy ez nem igazán jó a tűzoltó legényeknek, mert akkor nem kapják az adó fűzetők pénzéből a veszélyességi pótlékot. Látod hitetetlen ezért csinálnak olyan munkát amihez semmi közük nincs!!!!!”
 • 15. Krucifixturmix 2009. június 26. 09:18
  „A daru és még 2-3 tűzoltósághoz tartozó jármű több órán keresztül állt a baleset helyszínén. Ezeknek a járműveknek mennyi az óradíja, amelyet az adózók (jelen esetben az Önkormányzat? ) zsebéből emelnek ki? Korábban már eljuttattam a Győri Tűzoltóságra az Önkormányzati és Területfejlesztéysi Minisztérium állásfoglalását, amely alapján NINCS BEAVATKOZÁSI KÉNYSZERE jelen esetben a tűzoltóságnak. Ennek ellenére véleményem szerint elkövetik a " hűtlen kezelés" kategóriába tartozó bűncselekményt a parancsnokok. A helyszínen pakoló önkéntes és szabadidős(!) tűzoltók ingyen végezték a munkát? Mert ha kaptak bármilyen juttatást, a parancsnokok tudtával csaltak a TB-vel és annak adó-vonzataival. Azt ugye nem akarjátok bemesélni, hogy a kocsmából is verbuvált rakodóbrigád egy sörért ment pakolni????? Feszegethetnénk azt is, hogy miért kellett ennyi járműnek a helyszínen tartózkodni ? Talán jól fog mutatni a jövő évi statisztikában? Vagy jár a veszélyességi pótlék, amíg a helyszínen tartózkodnak? Hát ezen is el kellene gondolkodni egy picit, hogy az ilyen esetekben mennyi pénzt lopnak ki az adózók zsebéből!!!!!!”
 • 14. Hitetlen 2009. június 26. 07:59
  „Látod te nem olvastad el, amit írtam nem azt írtam, ha beszorul valaki, akkor nem kellenek, ha nem azt ne vegyék, el a másik kenyerét nem kell, nekik belemenni nem kell nekik az ingyen munkára fordított időt, energiát még tovább a mínuszos oldalra tolni. Másképp fogalmazok, de talán érthető lesz. Ha van nekik autószerelőjük aki csinálja a kocsijukat ugye ingyen és te autószerelő vagy és elterjed,hogy aki beviszi a műhelybe annak nem kell fizetni érte mert ingyen megcsinálják és te hiába várod a kuncsaftokat nem mennek mert a hamutipróknál vannak az ingyennél, vagy ha van nekik ács szakemberük és vannak pláne most a viharokban tetőrongált házak és te ÁCS szaki vagy és várod,hogy menned kell ,de nem kell mert a hamutiprók megcsinálják ingyen de neked fizetned kell az állam bácsi felé a kötelezőt vagy ha villanyszerelő vagy ,vagy sorolhatnám tovább érted? A mostanában tőrtént viharkároknál ott vannak szét szedik és provizórikussan helyre állítsák a tetőt, majd azt látod hogy megcsinálják.Amit írtam azt így értettem. Szükség van rájuk az tény, de ne essenek át a ló túlsó oldalára.”
 • 13. gergő83 2009. június 26. 00:11
  „Hitetlen büszke lehetsz arra amit irtál...Ha majd egyszer bajba kerülsz akkor nálad se fogják nézni azok a lángkergető hamutiprok hogy mennyibe kerül az államnak hogy kivágjanak az autódból vagy hogy eloltsák a házadat...Olvasd el h mi van a kocsijuk hátuljára irva.Ha baj van segitünk....”
 • 12. Hitetlen 2009. június 25. 23:23
  „A baleset egy személy kocsi végett tőrtént aki szemből előzött és a kamionos nem akart frontálisan ütközni vele ezt a szemtanuk is igazolták. Csak amit nem tudok elfogadni az a közvagyon elherdálása a hamutipróktól. Miért kell, nekik minden teherautó vagy kamionbalesetnél menteni van erre specializálódott vállalkozó aki adózik utána. Itt is látni és tudni lehet nem volt személyi sérülés és nem volt forgalmi akadály de a drágalátos lángkergetők ki mentették a kamiont és az árut is át rakták a másik kamionra ez idáig kb. 4óra telt el és addig ketyeget az ott lévő három autó és ha igaz lehet, hogy a mentést ingyen végezték el INGYEN!!!Ez ám a vállalkozó barát ország egyenrangú verseny az állami pénzen vett technikával az adózók pénzéből fenntartani és elherdálni a közvagyont. SZÉGYELLJE MAGÁT a PARANCSNOK, AKI EZT ENGEDI. Alias, Szűcs úr. A hét elején volt Győrszentivánnál egy személyautó az árokba borult ott is az 50tonnás daru ment ki kiemelni a személy kocsit. http://www.langlovagok.hu/kepek/2009/danieliszgabor/090622_gyorszemeredaewoo/eredeti/090622_gyorszemeredaewoo_05.jpg
  50tonna az 1tonna ellen. Arra is van vállalkozó, aki kimentené. Miért nem lehet, csak oda kivonultatni ahova tényleg szükség van rá? Ja persze azért mert a riasztás számit a statisztika végett.”
 • 11. zotya975 2009. június 25. 22:17
  „Igen a keréknyom a balesetes kocsitól származik, olyan 30-40 méter hosszan húzodtak mögötte, a végén már fél méter mélyen. Viszont nem volt csúszásnyom, a kamion szépen eldőlt. Lehet csak félre akart állni a szerencsétlen, de a felázott útpadka -ha lehet annak nevezni- nem bírta el a súlyt. Másik kocsit , járművet sérülten nem láttam a közelben. Nem hiszem, hogy gyorsan ment, mert abszolút nem volt feltúrva a talaj a keréknyomot kivéve. Ha egy ekkora jármű 90-100-al belefordul az árokba akkor ott azért csúnyább dolgok is történnek. A fülke sem volt összetörve, csak a jobb oldali tükör hiányzott, ahogy a vicc is szól.”
 • 10. Imcsi 2009. június 25. 20:45
  „Ha jól látom a képeken, akkor elég hosszan van keréknyom a felázott padkán! Ez a balesetes kocsitól származik?”
 • 9. AHA. 2009. június 25. 19:55
  „Jó lesz Tesco tejnek!”
 • 8. Muaddib 2009. június 25. 17:16
  „az már tej ha eső is esett hozzá.”
 • 7. éaa 2009. június 25. 17:12
  „Vesszen a tejpor!
  2. Szaszeszka 2009.06.25. 15:37 : detto”
 • 6. jocó123 2009. június 25. 16:30
  „Az az érdekes, hogy éppen hét közben és ilyen esős időben ellenőrzik "fokozottan" a motorosokat!”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. június 25. 16:26
  „Na, most kéne még egy kis eső, és tejben fürödhetne az egész vasúti töltés. :)”
 • 4. beleptem 2009. június 25. 15:48
  „Tiszta langlovagok.hu :)”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiöntött az Ikva az Ady utcában

Sopron - A tavalyi nagy esőzésekhez hasonlóan most is kiöntött az Ikva az Ady Endre úti… Tovább olvasom