Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

˝Ez az M4-es metró, Kelenföld felé˝ - Tudósítónk első útja, videón

˝Vicces volt látni, hogy az egyik oldalon leszállnak az emberek, és átfutnak a másik oldalra, hogy még egy kört mehessenek.˝

˝A 4-es metrót 12 órától adták át az utasoknak, néhány perccel az indulás előtt értünk oda a Keleti pályaudvarhoz, ami egészen más formát öltött, mint amilyen korábban volt - kezdte beszámolóját tudósítónk.

˝Egy jó nagy tágas tér tárult elénk a pályaudvarnál, ahol most rengeteg ember várta, hogy leengedjék őket a biztonságiak. Ami vidékiként elsőként feltűnik, hogy ugyan szép a tér, de semmi zöld nincs. Igen, most adták át, így később várható, de most tényleg semmi zöld.

Videó: Forgó Krisztián

Az emberek bámészkodtak, és fotóztak. Szinte pontban délben leszedték a sárga kordonokat és leengedték őket.

Lent vár minket egy információs iroda, és rengeteg (most még üres) üzlethelyiség. Jó nagy szabadtér van kialakítva, ami a Keleti pályaudvarnál hatalmas előny. Két oldalról lehet megközelíteni a 4-es metrót. Két mozgólépcsős lejáró van, és még a liftek. Az egyik lejárónál az emberek sokasága várta hogy lemehessen, de az érdekes az volt, hogy a Thököly út felőli lejárónal alig voltak.

Lementünk. A metrók közlekedését digitális tábla mutatja és a peron is világít, hogy ne merészkedjenek közel az emberek. Vicces volt látni, hogy az egyik oldalon leszállnak az emberek, és átfutnak a másik oldalra, hogy még egy kört mehessenek. Ennyi embert mosolyogni még nem láttam metrón :D

Átadták a 4-es metrót. Fotók: Forgók Krisztián

A megállók egyébként kellőképpen világosak és tágasak. Felszállva a metróra, megszólal a hangos bemondó, ami magyarul és angolul is tájékoztat minket. Elég nagy tömeg volt a metrókon is. És szinte minden második ember a kamerájába, fényképezőgépébe vagy a telefonjába ˝csimpaszkodott˝.

Elmentünk a Fővám térig, majd vissza a Rákóczi térre, ahol lifttel közelítettük meg a felszínt. A Rákóczi tér is nagyon pofás, és szép. Középen egy ˝tó-szerűség˝, mellette egy kis játszótér, és itt már azért némi ˝zöld˝ is fogad minket. Onnan már villamossal hazafelé vettük az irányt. Ez volt az első utunk a 4-es metróval˝ - írta tudósítónk.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt felsővezeték okozott dugót a 86-oson, Szilban - fotók

A kábel alatt csak a személyautók tudtak továbbhajtani, a kamionok, buszok várakoztak - írta… Tovább olvasom