Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Eve Six koncert: Háncs tanár úr, a dugó húzó

Csorna - Putyilov rockkoncertet várt a fesztiválon. Aztán úgy alakult, hogy félbe szakadt az Eve Six koncertje, mert áramtalanították a zenekart.
Kedves Naplóm!

Tegnap hatalmas baklövésnek voltam tanúja. Példázza az emberi borjúság és a böszmeség, valamint a pénzsóvárság tipikus esetét.

Mivel egész nap Győrben voltam szülinapozni, igyekeztem haza, hogy időben odaérjek Eve Six koncertre az I. Sinyentúli Fesztivál helyszínére. Hazafelé már lefigyeltem a sátrat és a lehetséges behatolási pontokat a támadáshoz. Hazaérve gyors pancsolás, hajmosás után magamra kaptam némi ruhaneműt már indultam is, hogy végre ismét jól szórakozzak.

Odaérve éppen vége volt vmi műsornak, így nem tudom, kik voltak, de mivel nagyon száraz volt a levegő, magamhoz vettem némi Soproni sörkülönlegességet (az kellett, hogy legyen, mert 4 dl került 300 HUF-ba, műanyag pohárban).

Egyre több ismerőssel találkoztam, ebből arra következtettem, hogy jó buli lesz, lesz közönség is szép számmal. Néhány üdvözlő szót váltva mindegyikkel vártam epekedve a koncertet. Nagyon kíváncsi volt, hogyan szól színpadon az új számuk, hiszen eddig csak a szűk próbateremből kiszűrődve hallgattam, de jónak ígérkezett úgy is.

Lassan elérkezett az idő, elkezdett felcuccolni a banda színpadra. Helyet foglalva egy padon, elvégre én már öreg vagyok és átengedem a küzdőteret a fiataloknak, epekedve vártam a kezdést. Körbenézve megállapítottam, hogy a sátor népsűrűsége viszonylag hamar a bangladesi állapotokról a szaharaira fog változni. Nem a megszokott korosztály dekkolt az italuk előtt.

Végre belőtték a cuccot és kezdődhetett a múzika. Benő rövid felvezetése után húrok és dobok közé csaptak a srácok. Határozottan jól szólt a holmi, pedig nem vacakoltak vele sokat.

Ahogy eljátszották a "Csak rám nevet az ég" című dalt, ami az egyik kedvencem tőlük, kezdett rajtam úrrá lenni a koncertfíling. Ám akkor láttam, hogy Háncs tanár úr (közszereplő, neve kiírható) valamit nagyon beszél oldalról, de a zenekar folytatta a vállalt feladatot. Egyszer csak két és fél, azaz kettő egész öttized, azaz 2.5 dal lejátszása után megszakadt a kapcsolat az elektromos hangszereket éltető erőforrással. Mint később megtudtam, Háncs mester nemes egyszerűséggel kihúzta a dugót. Ezzel aztán a koncertnek vége is lett.

Kezdődő agyvérzéssel küszködve próbáltam kideríteni, mi lehet a gond.

Kiderült. A gond csak annyi volt, hogy a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület tagjainak fogalma sem volt arról, hogy egy rockzenekart hívtak meg. Érdekesnek találtam a problémát, hiszen a 3., azaz a harmadik évezredet tiporjuk keményen, ott van az internet mindenhol, amúgy meg a gugli a barátunk, pillanatokon belül ki lehet deríteni egy zenekarról, aki fesztiválokon játszik, hogy milyen a zenéjük. Néhány példa:

http://www.mymusic.hu/evesix
http://www.truveo.com/Eve-Six-Egy-Utca/id/3926993288
http://www.viharock.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=2017
http://parkfesztival.webtar.hu/content/view/29/1/

Báli ripityomra készült a jónép, ehelyett igényes rockzenét kapott. EZ VOLT A LEGNAGYOBB PROBLÉMA!!! Persze a mai lebutított világban ez már nem is olyan nagyon meglepő. A vendéglátóhely tulajdonosa csak azt mutogatta, hogy mennyien elmentek, ahogy meghallották a zenekart, csak arra nem gondolt, hogy ők már nem jönnek vissza, így viszont az is elmegy, aki a koncertre jött. Nem tudom, szerintem ehhez nem kell diploma, hogy rájöjjön az ember. Felháborodott rajongók elégedetlenkedtek (hozzátéve: jogosan), de néhány kivételtől eltekintve emberi viselkedéssel vették tudomásul, hogy átverték őket.

Ahogy rakodott a zenekar, már szólt is cd-ről a lakodalmas rettenet, de én közben megvilágosodtam. Az Egyesület ezzel a húzásával megalkotta a zenei műfaj alapján történő megkülönböztetés példaértékű esetét. Ez is egyfajta rasszizmus, de legalábbis egy egyszerű diszkrimináció belefér. Azonnal kérek is segélyt, mert én is el vagyok nyomva, mert én olyan embereket szeretek látni a színpadon, akik használni is tudják a hangszereiket. Óriási bűn lehet.

Nos, Tanár úr és Tisztelt Egyesület! Engem soha nem fognak beolvasztani a lakodalmas zenét imádók táborába! Deportálhatják, kiírthatják a mi fajtánkat, de nem adjuk fel soha. Milyen alapon formálnak Önök jogot arra, hogy tönkretegyék az én szórakozásomat???

Ha nekem nem tetszik az opera, attól még nem gyújtom fel az Operaházat! Egyszerűen nem megyek oda. Nem rendelek étteremben tökfőzeléket, mert nem szeretem. Ennyi lenne az ön részéről is az egész. Én sem robbantok fel minden tökfőzeléket felszolgáló étteremet. Vagy ez annyira összetett probléma lenne?

Ha nem akarnak rockzenét, akkor minek hívják meg a zenekart? Akkor miért harangozzák be, hogy fellép az Eve Six? Miért bolondítják ide az embereket, ha nem akarnak nekik mutatni semmit? Győrből, Szombathelyről, Gönyűről és Sopronból voltak itt ismerőseim, csakis kizárólag az Eve Six koncert miatt. Sosem tudták volna meg, hogy mi ez a fesztivál, ha nincs az Eve Six.

Tisztában vannak azzal, hogy milyen erkölcsi kárt okoztak a zenekarnak, akikről ezt az égést évekig nem fogja lemosni senki? Ők a szereplésükkel reklámozzák ingyen városunkat, hiszen minden plakáton úgy vannak feltüntetve, hogy "Eve Six/Csorna/".

Felnőtt, felelősségteljes, adófizető állampolgárok, akik a saját költségükre vették a hangszereiket, saját pénzen bérlik a próbatermet, hogy művészetüket(mert ez is az ám) megmutassák a világnak és ezzel örömet szerezzenek néhány embernek. Ezt az örömöt elvették tőlem és még sok embertől.

GRATULÁLOK ÖNÖKNEK!

Egy élmény volt! (Putyilov blogja itt olvasható. a szerk.)

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. pityubá 2008. augusztus 19. 18:04
  „Nem érdekel a véleményük. Ha Önök ide irhatták akkor én is megteszem. ha nekem borsószemnyi agyam van akkor Önnek, Kultúrszomj, milyen?”
 • 25. Kultúrszomj 2008. augusztus 16. 14:47
  „Pityubá!

  Most lerántom a világról a leplet. Képzelje nem csak magyarul beszélnek a földön. És mielőtt az idegenajkúakat ezért büntetné vagy DISZKRIMINÁLNÁ felhívnám a figyelmet, az önbíráskodást már Magyarországon sem tolerálják. Szóval óvatosan azzal a kitépősdivel.
  Most ismételt próba következik abban reménykedve, hogy borsószemnyi agya felfogja a leírottakat és megérti, hogy ami ott este történt nem volt helyénvaló. Bár a válaszaiból arra kell következtetnem, szövegértése valahol ott van ahol a zenei ízlése de azért egy próbát megér.
  Tehát az Eve Six meghívott előadó volt, nem csak beugrott egy kis polgárpukkasztásra. Ha valaki hibát követett el az nem az Eve Six volt!!!!!!! Aki pedig diszkriminált és önbíráskodott még mindig csak hallgat és hagyja, hogy Pityubá próbáljon említésre sem méltó törekvéseket tenni, ballépésének elfogadására.

  Ui: Black cat írása egész lényegretörő érdemes elolvasni.”
 • 24. black cat 2008. augusztus 15. 09:58
  „Pityubá!
  Önnek az nem zene? Érdekes meglátás. Ezek szerint csak az a zene, amit Ön annak gondol. Ezek szerint, ha Ön egy másik ember szemében nem ember, akkor lelőheti Önt az a másik ember. Szerintem nem Ön dönti el, hogy mi zene, mi nem zene. Az más hogy nem tetszik. Másnak sem tetszik amit Ön hallgat. Gondoljon bele! Teszem azt ott játszik egy báli haknis, Ön jól mulat, arra megy 5 ember, akiknek nem tetszik a báli haknis és kihúzzák a dugót. Szerintem Ön lenne az egyik, aki a legjobban fel lenne háborodva! És hozzáteszem jogosan. Úgyhogy gondolja meg mit mond, mert ez 2008. Már nem úgy működnek a dolgok, mint 20 évvel ezelőtt!”
 • 23. pityubá 2008. augusztus 14. 14:51
  „na szóval... kint voltam a bulin és nagyon jó volt. ittunk, ettünk, zenét hallgattunk, táncot néztünk, és ujra zenét szerettünk volna hallgatni de jött az a nem is tudom minek lehet nevezni mert nem zene... és ha nem előznek meg én tépem ki a falból a konektort ugyhogy mindenképpen elmehettek volna... és ezzel más is így van...”
 • 22. Kultúrszomj 2008. augusztus 09. 13:51
  „Pityubá!

  Sajnálattal kell közölnöm, hogy önnél a téridő kontinum súlyos, visszaállíthatatlan károkat szenvedett.
  A jövő felé való haladás lehetetlen, így a középkorból csak visszafelé haladhat. Tudnám javasolni az Ókor első periódusát a Bronzkort, de azt hiszem a legtökéletesebb az Őskor első időszaka a Kőkorszak lenne. Ott az UU AA hangok kiadásával is kifejezheti egyetértését vagy nem egyetértését.
  Kik és mit mondanak?????
  MIT TETT JÓL, MIT CSINÁLT?
  Olvasta egyáltalán amire válaszolt?????????????”
 • 21. pityubá 2008. augusztus 09. 06:21
  „Drága Kultúrszomj! nem érdekel h mit mondanak, Háncs tanár úr jól tette amit csinált...”
 • 20. Kultúrszomj 2008. augusztus 06. 18:02
  „Nagyon jó dolog, hogy ennyi embert foglakoztat ez a téma, de úgy érzem ez egy kicsit meggondolatlan hozzászólás volt Öntől kedves pityubá.
  Azt hiszem, nem kell példamesével feltenni a kérdést és elmagyarázni, hogy az ön által kedvelt dolgok korlátozása, hogyan érintené Önt.
  Legyen csak annyi elég, hogy a korábban az interneten és a mai napon a nyomtatott sajtóban is publikált írás a személyiségjogok súlyos korlátozását írja le.
  Hogy tud ön ezzel egyetérteni?
  Hogy tud egy a 21. században élő ember ezzel egyetérteni?
  Ha viszont az Kisalföldben megjelent cikkre reagál akkor nem értem, hogy mivel ért egyet?!
  Ott a bocsánatkérés mellett az egész kihúzósdi rágalmazásként van feltüntetve.
  Kérem, kérem! Kedves pityubá a sötét középkorból küldjön már valami magyarázatot.

  Köszönettel: 21. század.”
 • 19. pityubá 2008. augusztus 06. 12:16
  „szerintem jól tette Háncs tanár úr.... én vele vagyok!!”
 • 18. Rékababa 2008. július 31. 09:37
  „Nem egy ember a hibás hanem az összes.Mert senki nem szólt rá hogy ne csinálja a feszt.Akkor már ugyis mindegy volt ha egyszer el mentek az emberek:( szerintük.)
  Bucsúra el kéne hívni a Bodi Gusztit és csak Tankcsapdát fogok kérni tőle.”
 • 17. Putyilov 2008. július 31. 06:58
  „Úgy tudom,most egyesületen belül megy az ujjal mutogatás,hogy ki a ludas.
  Ne mutogassanak! Egy ember hatalmasat hibázott,ő a felelős,a többiek tenni akartak vmit a város életéért,nem hibások.Az ő fáradozásukat meg is köszönöm,csak ez az egy ember böki a csőrömet nagyon.”
 • 16. Kultúrszomj 2008. július 30. 17:41
  „A korábbi hozzászólások mellett szeretném leírni az üggyel kapcsolatos élményeimet és egyben frissíteni a korábbiakat.
  Kérek mindenkit, akit egy kicsit is érdekel ez a város: Csapjatok akkora zajt az ügy körül, hogy végre egyszer valaki felfigyeljen az ilyen DURVA DISZKRIMINATÍV MEGKÜLÖNBÖZTETÉSEKRE és végre tegyen valamit.
  Szóval fesztivál: Fogyott a sör, szólt a zene, az emberek mulattak. Egészen addig, amíg az Eve Six zenekar fellépése közben valahol a harmadik szám közepénél a KULTÚRA kicsapta a biztosítékot. SZÓ SZERINT.
  Egy a kisváros által "jól" ismert személy, akit most nem neveznék meg (H Károly csornai képviselő, tanító) úgy gondolta az Eve Six zenekarnak nincs helye a színpadon és lekapcsolta az áramot. Majd bátor nyúl módjára a rendezvénynek helyet adó étterem teraszának oltalmazó árnyékából önelégülten figyelte az eseményeket.
  Mielőtt az áramtalanítás megtörtént volna, a korábban említett kultúrabarát ügyet sem vetve az előtte álló jócskán kiskorú gyerekseregre, nyomdapapírt nem tűrő szavakkal illette a zenekart és zenéjét is. Tömören ennyi az update.
  Lehet, hogy rosszul volt meghirdetve és nem Sinyen túli Fesztiválra kellett volna keresztelni a rendezvényt?
  Az "Inkvizíció avagy a boszorkányüldözés reneszánsza fesztivál" sokkal találóbb lett volna. Vagy a "Tanító bácsi privát bulija" is megtette volna.
  Engedjétek meg, hogy egy kicsit elkanyarodjak a fesztiválról és a sinyen innenre kalauzoljalak benneteket.
  Előfordult már olyan is, hogy szemünk láttára épült fel a Sinyen innen egy nagynak mondható fesztiválsátor valahol a Margit Kórház oldalában és városvezetőségünk egy szó nélkül tűrte. Majd több zenés rendezvényt is lebonyolítottak benne. A kórház és a környező lakók panaszkodtak, sőt panaszt is tettek. De nem történt semmi. Hogy fordulhat ilyen elő, amikor egy egyszerű fóliasátor felhúzására engedély kell? Miért nem tesz ilyenkor a város semmit? Azt hiszem, hogy egy EVE SIX koncert előtti nyilvános bocsánatkérés, majd annak kulturált meghallgatása minimum járna mind az együttesnek mind a közönségnek.
  Igazából az a baj, hogy ilyen incidensek estén mindenki befogja szemét, fülét, némán tűr és megtűr.
  De legalább a Tanító bácsit küldhetné át valaki a sinyen innenre, hogy az ilyen illegális rendezvényeken kitépje a dugót.

  Ui: Jobb helyeken már az első megszólalásra jött volna a bocsántkérő reagálás. De úgy tűnik Csornán nem a választók véleménye számít.”
 • 15. mamóka 2008. július 30. 11:45
  „A sportpályán megrendezett rockfesztiválon én is ott voltam és megerősítem , hogy tényleg kétszer visszatapsoltuk a csapatot, mert igazán nagyot teljesítettek. ÉLMÉNY VOLT !!! Köszi szépen, fiúk csak folytassátok, mert kell a jó zene és Ti tudtok.”
 • 14. Rékababa 2008. július 30. 09:49
  „Legközelebb az Eve Six úgy hirdeti magát,hogy "Eve Six Alsóbögyörössalakpusztáról".Csorna egy szégyen.
  De semmi gond Háncs tanárúr mi örülünk,hogy vannak ilyen emberek mint maga,mivel a vendéglátóipari egységek meg tudnak belölük élni.”
 • 13. kreek 2008. július 30. 02:47
  „Szégyen...

  Így semmibe venni egy lelkes csapat munkáját, fáradozását, elrontani a zenekar és közönsége örömét...
  Nagyon dühös voltam/vagyok a cikk elolvasása után, nem hiszem el hogy annyira nehéz lenne egy közéleti szereplőnek normálisan viselkedni.

  HAJRÁ EVE SIX, ez a ">#&@{#&" Háncs úr meg vonja ki magát a forgalomból...”
 • 12. gabe 2008. július 29. 22:07
  „Azt nem értem, hogy mit keres még mindig egy gyerekverő a közéleti szereplők között?
  Ilyen emberek irányítják Csornát? Nevetséges !!!
  Kihúzni a dugót? Lassan már ott tartunk, hogy kihúzhatják a lélegeztető gép dugóját is, mert "nincs rajta sapka"?

  Hajrá Hann Bence (és a többiek is)! Csak nyomjátok tovább!!!”
 • 11. black cat 2008. július 29. 13:41
  „Tisztelt Anonim!
  Ez a zenekar nem játszott 2 éve a parkban, úgyhogy nem bukott meg. Ők akkor a sportpályán megrendezett rockfesztiválon játszottak, ahol ha jól emlékszem kétszer is visszatapsolták őket. De ez az egész nem a zenekarról szól. Abban igaza van, hogy nem szabad egy ember után ítélni. De kérdem én hogy is van ez? A szervezők nem beszélik meg egymás között, hogy ki mit csinál? Szem és fültanúja voltam, amikor először felhívták a basszeros srácot, aki rendezi a zenekar ügyeit, a koncerttel kapcsolatban. Kétszer kérdezett rá, hogy tudja-e az úriember, akivel beszélt, hogy rockzenét játszanak. Biztos-e abban, hogy őket akarja meghívni. Kétszer. Ezek szerint a zenekart meghívó ember nem beszélt a többi szervezővel. Ne csodálkozzon senki azon, hogy sokan fel vannak háborodva. Mit gondol? A zenekarnak egy napig tartott, hogy felkészüljön egy másfél órás koncertre, ahol a saját számaikat játszák? Tisztában van Ön azzal, hogy nekik mennyi munkájuk fekszik egy másfél órás koncertben? A másik az, hogy ha már mindenképpen félbe akarják szakítani a koncertet, akkor annak kultúrált módja is van. Nem oldalról bekiabálni, hogy ,,mit képzelsz bunkógyerek, játszatok normális zenét parasztok". Én ezt hallottam egy tanár/képviselő szájából. Tényleg csak ez az egy megoldás létezik a 21. században???”
 • 10. Putyilov 2008. július 29. 11:52
  „Éppen ez a gond,hogy most sem lett program.
  Olvass,támogatom az egyesületet,ha az ilyen embereket nem veszik be a soraik közé.”
 • 9. anonim 2008. július 29. 09:27
  „Tisztelt véleménynyilvánítók!
  Először gondolkodjatok!Nem ti panaszkodtok folyamatosan hogy nincs ebbe a városba semmi program!Ugy tudom 2 évvel ezelőtt május elsején is ti buktatok meg a parkban!ugy tudom a szervezők is bocsánatot kértek egy emberért nem kell leminősiteni a többi ember fáradtségos munkáját.Ez a rendezvény sok ember energiáját felemésztette és nem 1 nap alatt valósitották meg inkább örülni kellene hogy itt is történt valami!”
 • 8. Kurul 2008. július 29. 00:09
  „Ez a cikk illetve vélemény szerintem abszolút elmond mindent. . .
  Sajnálatos, hogy az emberiség ilyen mélyre süllyedt.”
 • 7. Putyilov 2008. július 28. 21:31
  „A tanár úr minősítette önmagát és sajnos az egyesületet is.
  Pedig vannak ott olyan emberek is,akik adni akarnak a városnak,tenni akarnak érte.
  Őket tiszta szívből sajnálom,hogy lejáratta viselkedésével ez az ember.
  De ha sikerül megszabadulniuk az ilyen és hasonló tagoktól,hiszem,hogy egy tényleg működőképes és sikeres társaság lehetnek,akikre büszke lehet a város.
  További eredményes és sikeres munkát kívánok nekik!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülinap luxuskivitelben

Lehet, hogy kicsit „túlspirázom" a dolgokat. Ezért előre is elnézést kérek, de egy… Tovább olvasom