Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Ettek, ittak Gyirmóton a templom oltáráért

Augusztus utolsó napján rendezték meg Gyirmót falunapját. Az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, ahol jótékonykodásra is alkalom nyílt.

Szombaton délután négy órakor a Téti Fúvószenekar térzenéjével vette kezdetét az idei évi gyirmóti falunap.

A horgász tavaknál megrendezett kulturális programkínálat igazán mindenki számára kedveskedett. Úgy a fiatalok, mint az idősebb korosztály is megtalálhatta a számára megfelelő műsorokat, szórakozási lehetőséget.

Egy órával a falunap megkezdése után köszöntőre és a "Gyirmót Szolgálatáért" díj, valamint a vele járó ezüstérem átadására került sor.

Nagy örömmel és könnyekkel küszködve vette át az idei év díjazottja, Galambos István a díjat. Gyirmót sportéletében huzamosabb időn át végzett kiemelkedő teljesítményéért érdemelte ki az elismerést Galambos úr.
Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)

Jótékonykodásra is volt alkalom, ugyanis a falunapon elfogyasztott ételek és italokból, továbbá a tombolákból származó bevételeket a gyirmóti templom oltárának felújítására ajánlják fel.

A helyszínen kiderült, hogy nyolc és fél millió forintért állítják helyre három lépcsőben a 250 éves barokk oltárt. Az első már elkészült, amelyben a templom főoltárának a képét újították fel, amely Szent Lászlót ábrázolja. Most érkezett a felújítás a második szakaszához, ami az oltár felépítményét és az oltár asztalt érinti.

Az utóbbi munkálatoknak a tervek szerint az év végéig kell elkészülnie. Az ehhez szükséges 850 ezer forintot kell még előteremteni, amihez a falunapi jótékonysági bevételek is hozzá fognak járulni.

A felújítás legvégső ütemében pedig majd a szobroknak és a díszítő elemeknek a felhelyezésére kerül sor. Kultúrtörténeti és művészeti érték a templom, ami ilyen módon ezekkel az adományokkal is támogatásra szorul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanévnyitó Kimlén - fotók

A jó idő is kedvezett az évnyitónak, amelyet a Kimlei Nemzetiségi Általános Iskolában tartottak. Tovább olvasom