Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Erőss Zsolt a József Attila Művelődési Házban

A József Attila Művelődési Ház Szabadhegyi Találkozások rendezvénysorozatának soron következő vendége Erőss Zsolt hegymászó volt pénteken.
Erőss Zsolt még 1981-ben ismerkedett meg a hegymászással, a Békás – szoros környékén. Egy évvel később már mint ipari alpinista tevékenykedett. Büszke lehet arra az elért eredményére, minek folytán magyar állampolgárként elsőként mászta meg a Mount Everestet.

Az este hat órakor kezdődő rendezvényre még a program elkezdését követően is jócskán érkeztek kíváncsi emberek, akik között még Szlovákiából érkező magyarok is voltak. Elmondásuk szerint ők rendszeres látogatói a Szabadhegyi Találkozások rendezvénynek, és nagyon jó, hogy ilyen programok megrendezésre kerülnek, ha tehetik mindegyik rendezvényre ellátogatnak.

Erőss Zsolt elsőként megmutatta a közönségnek, hogy milyen nagy és bőséges szókinccsel rendelkezik, hiszen áradtak belőle a szavak. Azonban köztudott, hogy ha valaki valamit átélt és az mélyen érintette is a lelkében, arról egész magabiztossággal, odaadással tud beszélni. Ő ilyen volt ezen az estén. Egészen őszintén vallott a kezdetekről, arról, hogy Erdélyi származása még jobban a magyarságtudatot kellett, hogy kihangsúlyozza hegymászásai során.

Fotó: Gulyás Attila
Fotó: Gulyás Attila

Szólt azokról a történetekről is a megjelent publikumnak, hogy a kezdetekben is már erős akarattal rendelkezett, ami teljes mértékben kellő adottságokat biztosított neki a hegymászás szigorú követelményszintjéhez. Mindig is hegymászó szeretett volna lenni, annak ellenére azért számos küzdősportot kipróbált, azonban ő mindig visszatért a hegymászás technikájához, a természet szerelmese lett ilyen irányban.

A híres hegymászó őszintén vallott szerelméről, gyermekéről és részletesen beszámolt a balesetéről, amelynek során elvesztette az egyik lábát lábszártól lefele. Arra a kérdésre, hogy a balesete utáni rehabilitáció során mit élt át, azt válaszolta, hogy egy cseppet sem gondolkodott a befejezésen, optimista jelleme sarkallta a minél előbbi felgyógyulásra, ami két hónap után már komoly megpróbáltatások közbeiktatásával valósult meg a hegyek közelében.

Könyvet szeretne kiadni, és a családjával eltölteni minél több időt, de a hegymászást, élete egyik legfontosabb tevékenységét amíg csak tudja szeretné megőrizni.

A más félórás beszélgetés után, néhány kérdést tehetett fel számára a közönség, és dedikálással fejeződött be a Szabadhegyi Találkozások rendezvénysorozata.

Kép és szöveg: Gulyás Attila


Erőss Zsolt a Mount Everest után a győri közönséget is meghódította - videó! >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varjak Darnózselin - fotók

Péntek délután hatalmas károgással százával jöttek a varjak. Megpihentek és továbbszálltak.
Tovább olvasom