Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Építkezés, de hogyan?

Mosonmagyaróvár - "Munkába menet mindennap elmegyek a Mosomagyaróvár Régivámház téren folyó építkezés mellett. Zavart, hogy az építésre érkező 40 tonnás kamionok elzárják a járdát, a kerékpár utat, egyszerűen azon parkolnak" - írta tudósítónk.
"Ezzel egyrészt tönkreteszik a járdát, az utat, ami kisebb terhelésre lett méretezve, másrészt elzárják a gyalogos- és kerékpáros forgalmat. Kerülő út egyáltalán nincs kijelölve a forgalomnak. Ma reggel az építkezésre betonelemeket szállítottak. A munkavédelmi szabályok durva
megsértésével emelték be azt az építkezésre. Nem zárták le a forgalmat, még az iskolába siető diákokat sem terelték el a daru mozgásteréből. A forgalomról eltereléséről nem is beszélek. A gépkocsik 1- 1,5 m-re mentek el a daru terhe mellett függőleges irányban számolva.

Miközben fényképeket készítettem egy munkás fenyegetően megkérdezte, nem féltem-e a drága kamerámat. (Én vezetőnek néztem az illetőt, de ezt nem állíthatom biztosan.) Inkább a biztonsággal foglalkozzon - válaszoltam. Nem értem, mit gondolnak magukról egyesek? Rájuk nem vonatkoznak a törvények?
Mindenki biztosan tudna mesélni legalább egy történetet arról, hogy mennyi utánajárással kapott közterület foglalási engedélyt. A "nagyokra" ez nem vonatkozik? Mindent megtehetnek következmény nélkül?" - tette fel a kérdést tudósítónk.


Olvasóink írták

 • 14. dohogó 2008. október 21. 21:33
  „Tudjátok, a régi és az új önkormányzat alig pár arcban különbözik. És nagyjából ugyanahhoz a körhöz kötődik.”
 • 13. Imcsi 2008. október 21. 19:28
  „Ma daruzást nem láttam, viszont már a szélső sávot is elfoglalták az építkezők és ezt bóják kihelyezésével tudatosították is! Így a szélső sávban közlekedők is a belső sávba kerülnek, plusz még itt kell közlekedni a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak is! Ha nem látom, nem hiszem el!
  Az előző hozzászólásban írt balesetet pedig kellő bátorság hiányában nem vállaltam be!”
 • 12. Imcsi 2008. október 20. 21:07
  „Holnap elkerülök arrafelé, és ha ilyeneket látok, akkor fénykép! De én nem fogom kitakarni a rendszámokat!
  De még jobb, ha nekimegyek kerékpárral valamelyik ott várakozó autónak, és elesek. Ha személyi sérülés történik, akkor ki kell hívni a rendőröket! Aztán majd én vállalom, hogy figyelmetlen voltam, meg nem számítottam rá, hogy a kerékpárúton egy teherautó állja el az utamat!”
 • 11. pan.cser 2008. október 20. 07:08
  „Tisztelt "gyurácz ferenc" muszáj mocskolódni? Önnek lehet, mert biztosan nem volt még ittas, feleségéhez, kedveséhez soha nem volt hűtlen, nem vált el stb. Tessék a dologról megkérdezni az előző testület vezetőit, miért adták el az iskola területét ilyen célra. Külünösen érdekes lenne megkérdezni Szentkúti Károly képviselőt, akinek eredeti munkahelye a szomszédban van. Ő az aki Szemt Sebestyént is eldta, illetve bérbeadta, a dolog lényege szempontjából mindegy. A Kórház mellé sem valló egy szupermarket, de ugyanúgy a M,úzum közelébe sem. Örökölt az új Önkormányzat valamit, aminek felmondásába belerokkanna a város. TESSÉK KEDVES 10.-K HOZZÁSZÓLÓ ÉS MÁSOK, KRITIKÁIK ÉLÉT AZ ELŐZŐ ÖNKORMÁNYZAT MÉG MINDIG A TESTÜLETBEN ÜLŐ TAGJAIRA IRÁNYÍTANI!”
 • 10. gyurácz ferenc 2008. október 19. 21:58
  „Tud erről mindeki!
  Arra járok én is nap, mint nap. De ki szóljon?
  A pornóoldalon szereplő képviselő? A feleségét megcsaló polgármester? Nem érnek rá erre!
  Majd történik valami, ha egy gyerek összelapul a betonelemek alatt! Midenki majd mutogat a másikra!
  A rendőrség kit küldjön ki? Az óvári rendőrök az elvtársakat védik az ünnepre készülve Budapesten!
  Egyébként önök szerint megérdemli a diplomáját az az építész, aki a város közepére egy ipari üzemnek is alkalmas szerkezetű épületet engedélyez. Városkép - hol van az már. Mi jön a zsebbe? Ez kérdés, kedves Óváriak!”
 • 9. Tabornok 2008. október 19. 06:24
  „Kerékpár úton, 40 tonnás autó. Derék magyarok!”
 • 8. Tabornok 2008. október 19. 06:22
  „"A "nagyokra" ez nem vonatkozik? Mindent megtehetnek következmény nélkül?" - tette fel a kérdést tudósítónk." Akadémikus a kérdés, mert a cikk írója is tudja, hogy a "Rokonok" és Pató Pál úr országában azt tesznek amit akarnak a "nagyok".
  Nem tudom, hogy volt e egy valaki, aki a rendőrségre is beszólt, hogy milyen törvénysértést követnek el, mert megtehetik.”
 • 7. Korrekt 2008. október 18. 20:47
  „Imcsi és mások megjegyzései nagyon is helyénvalók,.....de pl a tanár stb, egyenesen bünt követ el ha nem értesiti a hatóságokat.

  ...ilyen és hasonló, még az álunkban sem fordulhat elö itt svédben....csak a lakósságon múlik az egész.
  Egyszer már el kellene kezdeni normálisan gondólkozni, törödni a környezetünkel, és kivétel nélkül mindent rendbe tartani.”
 • 6. DP 2008. október 18. 19:30
  „Na jó hogy valaki ezt is lefényképezte!
  Egyik nap már én is lefényképeztem volna, ha a tudósitó nem, csak még nem értem rá, kb 2 hete folyamatosan ott daruznak, és volt olyan nap a Kossuth utcán hogy 8-10 kamion folyamatosan az úton állt, szalonázgattak benne a sofőrök! Akadályozva a forgalmat!

  Előttem felmerült kérdésekre válaszolva, Parkoló nem lesz, csak parkolóház a legalsó szinten az alagsorban! Bevásárló központ épül ami főként Spar, csak lesz mellette még 4-5 üzlet!
  Árusítani tilos szeszesitalt az előbbiekben felsorolt helyek mellett!
  Pl. egy kisbüfében a suli mellett, közelében nem lehet, de ha melegkonyhás vendéglátóhely akkor igen. Gondolom egy Spar nevezetü szupermarketben lehet, mivel szupermarket és mást is árul nem csak kifejezetten azt.”
 • 5. asdasdasd 2008. október 18. 18:52
  „ugy olvastam hogy bevásárlóközpont épül, nem kimondottan spar. Meg szerintem csak fogyasztani tilos mert ha összes boltot bezárnák ami iskola mellett van és árulnak piát, akkor nem sok bolt maradna.”
 • 4. Imcsi 2008. október 18. 18:44
  „Nehogymár hivatalos helyen erről ne tudjanak! Rendőrök, közterületesek biztos járnak arrafelé. A szomszédos iskola tanárai is, a szemben levő kórház orvosai, ápolói, a mentőállomás dolgozói is naponta láthatják! Illetve csak nézik, de nem látják? Közöny?”
 • 3. gáborgábor 2008. október 18. 18:44
  „Egyáltalán hogyan kapott a SPAR építési engedélyt? Nem fognak szeszes italt árulni? És parkoló se lesz?
  Tudtommal kórház, templom és iskola közelében tilos a szeszesital árusítás. Itt mindhárom 100m-en belül van!”
 • 2. lolita 2008. október 18. 17:51
  „Nemtudom miert nem fordulnak hivatalos helyre,vagy epp a rendörsegre beszolni,vagy mit tegyek ha epp ilyen veszelyes helyzetet latok?”
 • 1. Sz 2008. október 18. 16:42
  „Ideje volt, hogy ez már valaki megírta!
  Én is abba az iskolába járok és mióta folyik az építkezés, szintén az úttesten közlekedve kell mennem, mert nincs járda, vagy elkerülő...
  Életveszélyes, mikor ott emelgetik szinte a fejünk felett hatalmas beton elemeket! Nem vagyok biztos abban, hogy ennek az építkezésnek éppen így kellene folynia!
  De ahogy ezt a várost ismerem, ennek majd csak akkor lesz vége, ha befejezik az áruház építését!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ovis almaszüret

Ménfőcsanak - A tényői dombokon almát szedtek a ménföcsanaki óvodások. Tovább olvasom