Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Elzárta az Árpád utca lakóit a belvíz Nyúlon

Olvasónk információi szerint "évek óta gondot okoz a belvíz Nyúlon, az Árpád utcában. Gumicsizmában lehet boltba menni." Fotókkal.

Olvasónk azt írta: "Nagyon sokáig tologatta egymásnak a felelősséget a helyi Önkormányzat és a MÁV, mivel az érintett utca a vasúti sínek szomszédságában, a vasúttal párhuzamosan fekszik.

A mai napig nem tudjuk, hogy kinek a kompetenciája az utca védelmének biztosítása, de az állapot áldatlan. Nem elég, hogy 2010-ben szilárd burkolat nélküli, gödrös, útnak nem igazán nevezhető az egyetlen megközelítési lehetőség, a legkisebb esőzés esetén szinte csak terepjáróval biztonságos a közlekedés. (Megjegyeznénk, hogy nem éppen régimódi, „minden-mindegy" utcasor, hanem újépítésű, modern házak sorakoznak.)

Tudjuk, hogy a mostani „özönvíz" mindenütt gondot okoz, de az Árpád utcát teljesen elszigetelte, a fotókon látható „tenger" az egyetlen megközelítési lehetősége a házaknak, az ott élő gyermekeket nem tudják óvodába vinni, kizárólag gumicsizmában lehet boltba menni, a vízóraaknák kiöntöttek, a lefolyórendszert nem lehet használni, és még sorolhatnánk azokat a fizikai és higiéniai problémákat, amelyek akadályt jelentenek. Tudjuk, hogy Nyúl község egyéb utcáiban is óriásiak a gondok, de elszigetelt lakóházakról csak itt, az Árpád utcában van tudomásunk. Nagyon magas a tűrésküszöbünk, de ez már tömény.
(Az Árpád utca lakói)


Elzárta az Árpád utca lakóit a belvíz Nyúlon - Olvasónk felvételei

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. habok 2010. május 21. 22:09
  „Az utcával még nem sokra megyek de elárulok egy titkot én is ott laktam 8évig úgyhogy lehet találkozunk még és tartunk egy eszmecserét.”
 • 23. Mankapunka 2010. május 20. 10:34
  „Kovács Margit utca”
 • 22. habok 2010. május 19. 22:05
  „Kemény lesz bizony ha meg tudja hol laksz.”
 • 21. Mankapunka 2010. május 19. 00:21
  „Úhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

  Meg se tudok szólalni!!!!!!!!!!!!!! Kemény ez a nyúli ember!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  jújjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj”
 • 20. habok 2010. május 18. 19:55
  „Kedves Mankapunka.
  Tegnap már nem volt kedvem az önnel való vitatkozásnak mert nagyívbe leszarom mit jár a pofád szerintem maradjunk annyiban, hogy szüneteltesd magad mert semmi értelme itt a nagy Marcalvárosit játszanod. Hátha egyszer megtalállak és garantáltan nem lesz mivel vezetned.”
 • 19. Danton 2010. május 18. 17:10
  „Attól, hogy falun élünk, nem eszünk a földről, maximum a földből. Történetesen mi pont ellenkezőleg: városból költöztünk falura, a már alul felsorolt pozitív tényezők miatt. Csodálatos falun élni. De ha a falusi ember, az úgymond "paraszt" nem termeli meg a friss terményt, akkor nem valószínű, hogy a városi válogathat a boltok polcain, ha csak nincs olyan szerencsés helyzetben, mint Ön, hogy a Nagymama falun él. Az, hogy az utcán a sz...r fröcsög fel a szennvízaknából, nem kizárólag falun jelentkező probléma, ugyanis volt üzlethelyiségem évekig Győr elég frekventált negyedében, és elég volt egy kiadós loccsanó, hogy ugyanez előforduljon, felváltva közlekedett az élelmiszer bolt előtti lefolyóaknához a tűzoltóság, nyomában az ÁNTSZ. Vajon miért?
  Fejezzük már be az egymásra mocskolást. Valószínűleg az országban nagyon sokan örülnének annak, ha csak ennyi lenne most a gondjuk, mint most nekünk, hogy hogyan sikerül egymásnak a pro és kontra vagdalódás.”
 • 18. Mankapunka 2010. május 18. 15:06
  „Nem a földről kell enni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 :))))

  csak1 Ttudod kiknek van a legnagyobb pofájuk itt a 10 emeletesben????

  Akik beköltöztek faluról!!!!!!!!!!!!!! Inkább maradok ilyen proli,minthogy mindenkivel haragban legyek az épületben.

  Érdekes,akik itt laknak velem együtt több mint 20 éve,azok segítőkészek,de akik mind bejöttek a faluról,azok azt hiszik ők a kiskirályok. Sáros cipőikről ne is beszéljünk,mert nem képesek a járdán menni,neki muszály a sáron keresztül a rövidíteni.

  Koroncón van jó töltés a Marcal miatt,mert már sokszor visszanyomta a vizet.”
 • 17. Danton 2010. május 18. 08:23
  „Köszönjük az Árpád utca és a Vasútsor lakóinak és az érintett utcák Polgárőreinek, hogy éjszakába nyúlóan ásókkal, csákányokkal felszerelkezve segítettek átvágni utcahosszat az elakadt vízelvezető rendszert, végig a határba vezető nyomvonalig. Valamelyest javult a helyzet.
  Kedves Munkapunka! Az Ön rátüsszögése a bolti termékekre már szükségtelen akkor, mikor az utcákon levő vízelvezető csatornákból az ürülékdarabok, és egyéb gusztustalan dolgok repkednek 20 cm-re az aszfalt fölé, higyje el, hogy ez hatékonyabb fertőzési módszer lesz a meleg feljöttével, mint az Ön nyálkahártyáját elhagyó folyadék.
  Mégegyszer köszönjük a segítséget és az összefogást, Önnek pedig Kedves Munkapunka tüsszögésmentes, egészséges munkát kívánunk!”
 • 16. baluka78 2010. május 18. 08:09
  „Szégyen, hogy mások baját egyes emberek kiforgatják, és gyűlöletkeltésre használják. Történetesen egész hétvégén, és tegnap (hétfőn) is pont az érintett és a szomszédos utca lakói voltak - sokakkal együtt - kirendelve a falu többi részének, valamint Mezőőrsnek és Pérnek a polgári védelmére, mentésére. Mi így fogjuk fel a bajt és a problémát, nem úgy, hogy egymásra köpködünk.
  Nagyon sajnálom a koroncói Nagymamát is, mert a Bakony-ér állapota sem "kismiska", nem kívánom kedves Munkapunka, hogy menteni kelljen a családot, nagyon nem kellemes élmény, mikor egy élet munkája úszik, olyankor teljesen mindegy, hogy szántóföld, vagy Rózsadomb.......”
 • 15. csak1 2010. május 18. 06:40
  „hihetetlen vagy Mankapunka! te mindig mindent leszólsz és köpködsz másokra! de hidd el, sokan inkább laknak szántóföldön, minthogy panel<moderálva> legyen! a kettőt össze sem lehet hasonlítani! néha igazán kussolhatnál...”
 • 14. kiki21 2010. május 17. 23:10
  „Szerintem ha te eltűsszentenéd magad gondolj a csővesre a lépcsőházbam + a patkányokra hogy ők is virushordozok !!!!Csak nehogy te indicsd a kővetkező katasztrófát!!!!!”
 • 13. kiki21 2010. május 17. 22:52
  „figyi te Mankapunka !!!!!! a patkányok is éjjel éberek mert győrbe csak azzal találkozok mikor buliból hazafelé tartok!!!! Inkább most tűszents mert virúsós lessz a honlap és nem látjuk a szővegeidet!!!!”
 • 12. Mankapunka 2010. május 17. 22:10
  „Az neked a központ,hogy ott megy a főútvonal???? Na ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Füstmentes a 82-es főút????

  Ezek a sztereotípiák,hogy csöves lakik fent,meg oda van szarva a liftszerelő szintre.

  Megsúgom,hogy a nagymamám Koroncón lakik és ott is adják el a szántóföldet és építenek oda családiházat.

  Igazad van,nekem büdös a munka,mert éjjel dolgozok,mert nem bírom azt a sok nyavajást az utakon,éjjel legalább nyugalom van,mert királyok ekkor alszanak.
  Mikor holnap bemegy a kisboltba,akkor ne felejtse el,hogy lehet én kaptam azt a túrát,amiben benne vannak a nyúli boltok is. Csak legyen finom a holnapi reggeli is. CSak nehogy letüsszentsem véletlenül!!!!!!!!”
 • 11. kiki21 2010. május 17. 21:14
  „baluka78-nak igazat adok !!!!!! Mert a házak nem tehetnek róla hogy odaépitették őket ,és az ott lakok nem tudnak semmit tenni a természet erőivel szemben!!!!!!!!Főleg ha nem tesz a polgármester semmit ennek érdekébe hogy normális átteresztő gyűrűket kapjon az útca!!!!!”
 • 10. habok 2010. május 17. 21:10
  „Kedves Mankapunka az az egyéni problémája, hogy ön nem költözne ki a panelból.
  De a szabadidejéből ítélve nem csoda hiszen maga az egyetlen akinek minden cikkhez saját hozzászólása van,
  ha kiköltözne falura ön nem bírná ki mert a szabadideje megszűnne és nem bírna a gép előtt ülni folyamatosan és észt osztani. Ön az a típusú ember akinek büdös a munka. És a koszra visszatérve a panelházakban a lécsőházak tisztasága "akár a kórházi műtőké" az eldugott sarkok televizelve a tetőn lévő átjárók hajléktalon által belakva rosszabb esetben mikor lezárt a két lépcsőház közti tetőátjáró akkor még nem 1 esetben emberi ürülékkel szennyezett, és akkor még nem tértem ki a szeméttárolóban melléöntött szemetesvödröktől árasztott bűzre.(Na ennyit a koszról.) De mindenki ott lakik ahol akar és ahol tud. De mikor az eső elmegy majd gondolunk önre mikor mi a zöld füvön grillezünk a szmogtól mentes levegőből. Maga meg inkább üljön ki az erélyre és csodálja a gyönyörű panelrengeteg és fohászkodjon istenhez. Éljen mindennap amit otthon semmit téve a számítógép előtt tölt el.”
 • 9. baluka78 2010. május 17. 20:45
  „A mai világban és a semmi közepére című történet................ Ez az egyik legrégebbi utcája Nyúlnak, történetesen a község totális központjától és a 82-estől mindössze 300 m-re. Nem a szántóföld és a semmi közepe, de tessék venni a fáradtságot, és elballagni, megnézni, hogy mennyire koszosak a házak a semmi közepén, és meg van engedve a csodálkozás...... Történetesen a nagy hó és a sár is folyamatosan nehezíti az életet, de ismeretlenül ítélkezni és véleményt nyilvánítani, na az ám a valami........, ja és főleg, ha ettől valaki roppant intelligensnek érzi magát....., az meg megint valami........”
 • 8. Mankapunka 2010. május 17. 20:11
  „Én nem költöznék ki semmi pénzért a semmi közepére!!!!!! Mint itt is a példa mutatja.

  Télen nem tetszettek reklamálni a hó miatt,meg a nagy sár miatt. Amúgy szerintem elég koszosak azok a házak,amit kiépítenek a mai világban,egy szántóföld közepére!!!!”
 • 7. baluka78 2010. május 17. 17:26
  „A házakhoz bevezető és azokat övező vízelvezető árkokat a tulajdonosok már a kelleténél kétszer mélyebbre "tisztították", és tisztítják folyamatosan, enyhe túlzással korlát kellene melléjük, hogy gyerek bele ne essen, de a főelvezető rendszer tisztításához és renoválásához már kevés a lakók összefogása, ide gépek kellenek és áteresztő gyűrűk.”
 • 6. janika 2010. május 17. 17:01
  „Magyarország Esővíz Nagyahatalom lett! De sajnos ezzel sem tudnak mit kezdeni politikusaink, pedig a "májusi eső aranyat ér"!”
 • 5. zotya975 2010. május 17. 16:47
  „Aha, a vízelvezető árkot a tulajdonosnak a kötelesége tisztán tartani, azt a csatornát ami meg levezette az árok tartalmát a falú szélére a pándzsába meg betemette és eladta az önkormányzat teleknek.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas fa dőlt ki Győrben

Vasárnap este hét órakor, Győr-Szigetben, a Radnóti Miklós utcában, viharos erejű széllökések… Tovább olvasom