Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Élő Betlehem megnyitója Szanyban

"Bár elfogytak a pislákoló Ádventi gyertyák, amelyeket meg lehetne gyújtani, de fényük jelzi, hogy már hamarosan itt van karácsony szent ünnepe" - kezdte megnyitóbeszédét Háry-Pethő Adrienn, művelődési intézményvezető, a Szanyi Római Katolikus Templom előtti ünnepségen.

A hideg idő ellenére sokan érkeztek gyermekek és felnőttek az élő betlehem megtekintéséhez, és ünnepélyes megnyitója alkalmából. A vasárnap délután fél négykor kezdődő műsor elején szólt még Háry-Pethő Adrienn arról is, hogy az élő Betlehem felállításában ismételten szorgalmas helyi emberek vettek részt. Nevüket a helyszínen nem szerette volna felsorolni, mert az nagyon hosszadalmas lett volna, azonban a település nevében köszönet illeti mindnyájukat.Az adventi koszorúnál adták elő a helyi óvodások rövid műsorukat, ahol énekkel kedveskedtek a megjelent szülőknek és ünnepségre érkezőknek. Ezt követően, Reményik Sándor versét hallgathatta a publikum. Az Ifjúsági Hittanosok is hangszerekkel kísért karácsonyi énekekkel járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

Az élő betlehem elemeihez illően összhangot adó gyermekek, asszonyok és férfiak adták elő azt a műsorukat, amelyben megelevenedett Jézus születésének története, ugyanakkor a Szanyi népszokások, a karácsonyvárás eseményei is egybefonódtak. A csaknem egy órás összeállítást követően, a megjelent vendégeket forralt borral kínálták helyi asszonyok.
Gulyás Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás a Petz kórházban

A székelyvarsági művésztelep alkotóinak a kiállítása látható február 13-ig a Petz Aladár Megyei… Tovább olvasom