Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Eljárás indult BMW-s ellen, aki órákig akadályozta a forgalmat a Virágpiacnál

A káosz okozója egy külföldi rendszámú személygépkocsi volt.

Káoszt okozott a német BMW-s

Ismét nagy fennakadást okozott a győri buszközlekedésben egy, a Virágpiacnál szabálytalanul parkoló autó. A rendőrök intézkedtek, azonban több körülmény is nehezítette a munkájukat. A szabálytalanul parkoló kocsi sofőrje ellen szabálysértési eljárás indult.

A rendőrség ügyeletére szerda este 6 körül érkezett a bejelentés, miszerint a Virágpiac téren megállt a forgalom. A káosz okozója egy külföldi rendszámú személygépkocsi volt. Az útszakaszra egyébként csak engedéllyel lehet behajtani, tehát a sofőr már ekkor megszegte a szabályokat. Ahol az illető parkolt, kint van a megállni tilos tábla, valamint forgalomtól elzárt terület. A közlekedést így nagymértékben akadályozta és az arra haladó autóbuszok közlekedését lehetetlenné tette.

A sofőr nem tartózkodott az autójánál, így a helyszínre kiérkező rendőrök intézkedtek a prémium kategóriás autó elszállításáról. A felkért vállalkozó azonban nem tudta volna sérülés nélkül elszállítani: a kerekei nem a megfelelő helyzetben álltak. A rendőrök ezért a sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek és a forgalom irányítását ideiglenesen átvették. Este 9 óra előtt pár perccel a sofőr megjelent az autójánál, így a forgalom visszaállhatott a megszokott rendbe.

Olvasóinktól több észrevételt kaptunk, hogy miért nem oldották meg gyorsabban a helyzetet az egyenruhások. Látszólag ugyanis ez történt, ám az ügy ennél sokkal bonyolultabb. A választ Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjétől tudtuk meg:

– Rendelet szabályozza, hogy melyek azok az esetek, amikor a rendőrség vagy más szervek elszállíthatják a gépjárműveket. A rendőrségről szóló törvény  szerint azonban a rendőr jogosult a közterületen szabálytalanul elhelyezett járművet elszállíttatni, ha az a közbiztonságot, közlekedésbiztonságot veszélyezteti. Ha az említett eset közlekedésbiztonsági tényezőit nézzük – időjárási és látási viszonyok, a belváros telítettsége, a buszjáratok fennakadása –, akkor a kocsi elszállítása indokolt volt. A vállalkozó azonban nem köteles elszállítani a járművet, ha azzal kárt okozhat benne, mert annak költsége már őt terhelné. A BMW vezetője ellen a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett – tette hozzá az alezredes. 

Előzmények

A sofőr nem tartózkodott az autójánál, így a helyszínre kiérkező rendőrök intézkedtek a prémium kategóriás autó elszállításáról.

Mint megtudtuk, a felkért vállalkozó azonban nem tudta volna sérülés nélkül elszállítani a járművet: a kerekei nem a megfelelő helyzetben álltak. A rendőrök ezért a vezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek és szerda este ideiglenesen átvették a forgalom irányítását.

Több olvasói észrevétel is érkezett szerkesztőségünkhöz, hogy miért nem oldották meg a helyzetet az egyenruhások. A választ Sólyáné Farkas Friderika rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályájának vezetőjétől tudtuk meg:

– Ha a szerdai eset közlekedésbiztonsági tényezőit nézzük – időjárási és látási viszonyait, a belváros telítettségét, a helyi autóbusz járatok vonalának „elhalását" – akkor a gépjármű elszállítása végrehajtható lett volna, csak a gyakorlati végrehajtása nem sikerült. Ezt a vállalkozó nem köteles végrehajtani, ha azzal kárt okozna, mert annak költsége már őt terhelné. A személygépjármű vezetője ellen a Közrendvédelmi osztály munkatársai szabálysértési eljárást kezdeményeztek  - mondta el az alezredes.

Szerdán írtuk:

"Szerdán este megállt a buszközlekedés a Virágpiacnál, mert egy ott szabálytalanul parkoló BMW típusú gépjármű akadályozta a forgalmat" - írta Olvasónk.

"Az arra menetrend szerint közlekedő helyi járatok nem tudtak kifordulni tőle, ezért több órát kellett ott vesztegelniük" - tette hozzá Tudósítónk.
Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósítóhirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorica borult a győri Szigethy Attila útra - fotók

A Szigethy Attila út - Kert utca kereszteződésében mintegy 200 méter hosszan kukorica borult az útra… Tovább olvasom