Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Elektronika határok nélkül

Brassói diákok három hetes szakmai gyakorlaton vettek rész Győrben, a Kossuth-szakközépiskolában.
1994-től kezdődően ápolunk jó kapcsolatot a brassói Colegiul Tehnic Remus Radulet intézményével. Szinte menetrendszerűen kétévenként megyünk Brassóba tanárok és diákok közösen és ismerkedünk az erdélyi hagyományokkal. És viszont - jönnek hozzánk a brassói diákok és tanárok, hogy megismerjék Magyarországot, kultúránkat, na és persze hogy ismerkedjenek iskolánkkal.

A kölcsönös látogatásokon kívül a brassói iskolával szigorúbb szakmai kapcsolatunk is van. Az Európai Közösség által finanszírozott Leonardo nemzetközi mobilitási program keretei között már 4. alkalommal fogadtunk 10-10 diákot kísérő tanárukkal együtt, akik 3 hetes szakmai gyakorlaton tanultak nálunk.

A gyakorlatok kedvező tapasztalatai, valamint partneriskolánk pozitív hozzáállása erősítettek meg bennünket abban, hogy pályázatot nyújtsunk be mi is a Tempus Közalapítványhoz, és megpróbáljuk biztosítani a nemzetközi szakmai gyakorlat lehetőségét a mi diákjaink számára is.A 2010. szeptember 27-29. között megvalósult előkészítő látogatás alkalmával jobban megismertük romániai partnerünk szakmai oktatástechnológiai hátterét. Sikerült megállapodnunk a jövőbeli projekt munkaprogramjának főbb pontjaiban.

Végül, de nem utolsó sorban egyezség született arra vonatkozóan is, hogy itteni tanár, illetve oktató kollégák is részt vehetnének a közeljövőben egy tapasztalatcserén, mely remek alkalmat adna arra, hogy frissítéseket, dinamizmusokat vigyünk elektronikai illetve elektrotechnikai gyakorlati oktatásunk eszköztárába.

Csak remélni tudjuk, hogy az erre vonatkozó pályázataink sikerrel járnak majd, ezáltal módunk lesz elképzeléseink kivitelezésére. Mindenesetre e tekintetben bizakodóak vagyunk.

Izsáki Tibor
Project Coordinator, Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola Kollégium és Felnőttek Középiskolája

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékonysági bál Töltéstaván

A gyerekekért való összefogás megmozgatja az embereket - erre volt példa a hétvégén Töltéstaván,… Tovább olvasom