Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Egy zsilipet alámosott az árvíz Győrben - fotókkal

Győrben a Kovalternál az egyik zsilipet alámosta az árvíz.

14 óra 03

Éjfélre sikerült a szakembereknek a nagyteljesítményű szivattyút üzembe
helyezni. Másodpercenként 320 liter a teljesítménye. A közeli halastó és
csatorna vizét visszanyomják a töltés túloldalára. Ideje volt, mert már több ház udvarán állt a víz. Homokzsákokból elkészült az ideiglenes véderőmű a zsilipnél, mellyel csökkentették az árvíz töltésre nehezedő nyomását.


A Kovalternál az egyik zsilipet alámosta az árvíz. Fotók: Polgár Sándor.

Korábban

A védekező munkák rohamtempóban folynak. A teherautók sorban hozzák a töltőföldet és a kavicsot. Az egyik alatt beszakadt az aszfalt, mert a víz alámosta az utat is. A szakemberek óriási homokzsákok segítségével próbálják meg a víz útját elzárni. A rendőrség nem enged senkit a töltésre - írta olvasó-tudósítónk, Polgár Sándor.


Fotók: Polgár Sándor (tudósító)

Olvasóink írták

 • 8. gyugyu1 2010. június 17. 20:31
  „Amióta az eszemet tudom a Rabkertet rendszeresen elöntötte a viz !gondolom ezzel tisztában vannak a kiköltözöttek is ! csak azt nem értem ,hogy tudták,ártérbe épitkeznek és mégsem cölöpökre épitették a hétvégi házakat ! azt is megértem hogy sokuk kényszerből költözött ki mert nemtudta fizetni a rezsit a panelba, de a mostani helyzetért azok a felelősök a legjobban akik kiadták a nem megfelelő épitési engedélyeket !! aki meg annak hiányában épitkezett az vessen magára !!”
 • 7. Pici_szabi 2010. június 11. 11:45
  „Teljes mértékben érthető, hogy a Bakony-ért a Pándzsába kötötték, mert Bőnyt meg kellett védeni. Érthető,hogy a Sió utcát és az egyéb lakott területeket védeni kell. Ami nem érthető sem számunkra, sem a másik több, mint 50 család számára, aki Rabkertben lakik az az, hogy majdnem, az éj leple alatt, minden figyelmeztetés nélkül kis híján ránk engedték a vizet. Nem érthető, hogy senki nem segít rajtunk az alsó lábszár közepéig érő, lassan a lakásainkat ellepő belvízben, melyben fekália, döglött állatok úsznak és rettentő módon bűzös. Az általános válasz: minek költöztünk ki oda. Valószínű nem volt más megoldásunk!!!!! De ettől még ugyanolyan magyar állampolgárok vagyunk, ugyanúgy fizetünk adót, csak...”
 • 6. lédi88 2010. június 07. 07:36
  „Mi kint lakunk a rabkertben..a pándzsánál és a tónál lévő töltést kb.2hónapja csinálták meg..és még nincs megtömődve..így átszivárog..elég rendesen..tegnap délután a tó 6m pár cm volt!a töltést lezárták..aki kimegy nem mehet vissza..max gyalog..de senki nem mond semmit..a rendőrök had ne mondjam hogy beszélnek az emberrel..kb 50-60család lakik kint de senkinek nem mondtak semmit tegnap délután..csak annyit hogy kimehetsz de vissza már nem jöhetsz..mert állítólag veszély helyzet van..de akkor ezt miért nem mondják meg, legalább az ott lakóknak..mi elköltöztünk, nekünk volt hova menni...”
 • 5. sjános 2010. június 06. 23:42
  „Erősítik a Pándzsa ( folyó) töltését is a Góré dűlőben több helyen
  ,mert a víz kissé átáztatta ill. megtolta őket.
  A (Merkúr tó) belső tó, zsilipjénél pedig gőzerővel dolgoznak, dícséret érte.
  Csak az a baj , hogy sok kert már vízben áll.
  Nagy a csend, senki nem nyilatkozik, mennyire vannak a mentéssel.
  Az emberek az utcán tanácstalanul várnak .
  Semmi hír.Sikerült-e megállítani a szivárgást.”
 • 4. Lacus 2010. június 06. 21:13
  „Meg kellett nyitni a felső zsilipet, mert a tegnap elkészült töltésmagasítást is elérte a víz. A Pándzsa töltését is erősítik-kavicsos megtámasztást kap a kritikus helyeken. 1 óra alatt durván 8-10 cm-t apadt az alsó víz szintje és a további leeresztés talán elegendő lesz a tragédia elkerüléséhez. Ma éjszak lesz a tetőzés Bajcsnál, de addig is a Rába nyomja felfelé a vizet.”
 • 3. anuvuk 2010. június 06. 21:09
  „Az a zsilip a Szérüskert utcai belső kis horgásztó vizállását biztosította, a gátőrház mögött,- de hol szakadt be az aszfatl, mert ott nem voltt?”
 • 2. urbaniastapista 2010. június 06. 20:51
  „Nagy lehet a baj, mert földdel megrakott teherautók döngetnek a Pápai úton a Kovalterhez is, meg a Rabkerthez is.”
 • 1. BandiÚr 2010. június 06. 20:27
  „Kovalternál?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érmes szentiváni dzsúdósok

Huber Anita 1., Kőhalmi Zoltán 5. helyezést ért el. Tovább olvasom