Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Egy felhasított motorülés története - olvasónk fotós beszámolója

Nem tetszett neki, hogy ott áll a kismotorom? - tette fel a kérdést olvasónk.

"Gyakran járok Győrbe kismotorral, mert kényelmesebb és könnyebb vele parkolni.

Szeptember 11-én lezártam a kismotoromat a Mécs László utca 14-es számú panelépülete elé egy parkolóhelyre. Elég gyakran járok arrafelé, ahogy észrevettem, sosem volt baj azzal, hogy valaki nem fért volna el az autójával, mivel rengeteg kialakított hely van a járművek számára mind a panelépületek előtt, mind az út szélén. Sokat voltam a lakásban is, amelynek a konyhaablakából épp a motoromat lehetett látni, direkt odaálltam, ha bármi történne, hamar észrevehessem. 

Hétfő reggel (szept. 16.) 8.30 óra körül odasétáltam a kismotorhoz, hogy elinduljak vele. Akkor vettem észre, hogy a motorom ülését valaki kb 45-50 cm hosszan szándékosan valamilyen éles tárggyal felvágta, gondolom nem tetszett neki, hogy ott áll a kismotorom, mivel azzal a járdán is parkolhattam volna, nem csak a parkolóhelyen" - írta olvasónk

Nagyobb képért kattints - olvasónk fotója
Nagyobb képért kattints - olvasónk fotója


Olvasónk beszámolójában hozzátette: "a KRESZ 40§, 3. bekezdése szól a kismotorosok parkolásáról:

(3) Kétkerekű motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és kerékpárral egymás mellett két sorban vagy az úttest széléhez viszonyítva ferdén is meg szabad állni, ha a járművek az úttestből egy személygépkocsi szélességénél többet nem foglalnak el. Ahol a várakozóhelyet útburkolati jel [18. § (1) bek. j) pont] jelzi, egy gépkocsi részére szolgáló helyen két ilyen jármű is megállhat.

Tehát a KRESZ szerint nem álltam tilosban, ugyanolyan jogom van megállni kismotorral a kijelölt parkolóhelyen, akárcsak a személygépjárműnek.

Kedves Tettes! Elegendő lett volna egy kis cetlit ráragasztani a motoromra, biztos, hogy félreálltam volna! Miért nem lehet EMBEREK módjára kommunikálni, jelezni? Nem értem, ez milyen felfogás: "Nekem rossz, mert nem tudok parkolni 10 m-es körzetben a bejárathoz, akkor legyen neked is rossz, kismotoros!"

Annak örülök, hogy nem vitette el a motoromat, mert az, aki ilyet csinál ezt is megtenné, holott semmi joga nem lett volna hozzá!
Felvágja az ülésem, majd sunyin elkullog, kuncog a markában, és most jobb?  Félreálltam volna, csak emberi módon kellett volna jeleznie!
Mi lesz legközelebb? Nem talál közeli parkolóhelyet, akkor kilyukasztja az egyik autó gumijait?" - tette fel a kérdést olvasónk.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. netro 2013. szeptember 19. 09:32
  „Marcalkettőn két hete törték be a kocsim ablaküvegét. Nem vittek el semmit, nem volt útba senkinek. Csak szimplán betörték... Na ez a vandalizmus. Szóval nem lepődnék meg ha a motornak is csak "brahiból" vágták volna fel az ülését”
 • 35. zakarias3 2013. szeptember 17. 21:13
  „26.Nem mi vagyunk nagyon megvilágosodtak,lehet te vagy egy kicsit homály,ahogy a hozzászólásaidból kitűnik és ahogy a normális kommentelők azt jelzik is feléd,csak sajnos nem vagy képest felfogni!A zakarias név lehet álnév,de lehet,hogy igazi!Nekem nagyon tetszik és szeretem is!A köszöntéseddel sajnos nem találkoztam,ha látom,biztos,hogy reagálok rá,kultúráltan,nem pedig ugatással és próbálj meg te is úgy hozzászólni,hogy ne pocskondiázz állandóan mindenkit,mert még nagyon sokat kell tanúlnod!Minden jót!”
 • 34. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 17. 19:08
  „33. Túrabakancs 2013.09.17. 17:47
  Fene a jó dogát.Ráér a kisöreg. Hát a záp tojásnak kellően elrettentő az illata. Nem juharfa szirupot használ ?
  Merre lakik a nővéred Győrben?”
 • 33. Túrabakancs 2013. szeptember 17. 17:47
  „WeiseÖdenburg! /23/
  Sima tojás volt, nem a megbuggyant fajtából szerencsére.
  Egyébként más autósokat több alkalommal valamilyen ragadós szirup
  féleséggel is meglepett már.”
 • 32. Mojo_Jojo 2013. szeptember 17. 11:57
  „Madarász, ha elolvastad volna a hozzászólásomat figyelmes(ebb)en, akkor tudnád, hogy én arrébb parkoltam minden gond nélkül, de azért elmondtam magamban egy "imát". De mikor bevásárolok valahol, és 4x kell fordulnom, akkor nem mindegy, hogy hol tudom letenni a kocsit....
  Engem arra tanítottak a szüleim, hogy másokkal is legyek figyelmes... ahogy a "hír" beküldője is írja: "... kényelmesebb és könnyebb vele parkolni". Magyarul tudja ő nagyon jól, hogy odateheti a járdára (ahogy mindenki más teszi), de minek, ha elfoglalhat egy egész parkolóhelyet? vicc”
 • 31. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 17. 11:37
  „Negatív példát lehet sorolni rengeteget,mint a hozzászólásokból is kiderül. Tavaly a kocsim jobb hátsó kereke reggelre nagyon lapossá vált.Szidtam a vélelmezhető tettest.Ebben az állapotában sietve eltudtam jutni a gumiszerelőig,ahol kiderült,csak a szelep öregedett el !Képviselő testületi tag a parkolási gondokra reagálva szintén tavaly.Megértem a panaszkodókat,saját tapasztalatom,nálunk az utcában mindenki hó eséskor a saját háza előtt eltakarítja a havat.
  Hosszú évek óta mindenki a saját háza előtt parkol,könnyebb a parkolás és hatékony a hó eltakarítás.Természetes a hómentes időszakban,pedig sepréssel szemét összeszedéssel rendezzük a környezetünk.A lényeg mióta bevezették sok helyen a fizetős parkolást rendszeresen előfordul a hótól megtisztított helyre parkolnak.Nagyon bosszantó!
  Az állandó lakos kapja az éves parkolási matricát kb. 2-3 ezer forintért.Ők ott parkolnak a fizetős helyen. Az Ausztriában dolgozó,itt albérletben lakó emberek pedig 50 000 Ft.-ért kapnák meg ezt a matricát.Az adót gk. után az állandó lakhelyén fizeti,más adót Ausztriában. Ez is egy érdekesség. Minden esetre a rongálás primitív dolog,szerintem is inkább valami rongálásra szakosodott "szédölgö" lehetett !”
 • 30. Megakrieger 2013. szeptember 17. 10:45
  „ingyenreklám hülyéknek”
 • 29. Goldmund 2013. szeptember 17. 09:46
  „Ritka eset, de most tökéletesen egyetértek Madarásszal (24.hsz.)!

  Azzal is, hogy elképzelhető, hogy szimpla vandalizmus volt és senkinek nem volt útban.

  Annyit tennék még hozzá, hogy számtalanszor látom, hogy az autósok olyan hézagosan parkolnak (akár hosszanti irányban, akár menetirányra merőlegesen vannak a parkolóhelyek), hogy ahol mondjuk 10 autónak lenne hely, ott 7-8 autó betölti a helyet.
  Aki a parkolóhelyen levő kismotor miatt pampog, pampogjon autóstársaira is emiatt! Mert azt föl se tételezem, hogy ő is így parkolna. ;-)”
 • 28. Hyppolit 2013. szeptember 17. 09:13
  „24. Madarásszal értek egyet, nem feltétlenül biztos, hogy feldühödött autós volt a tettes. Ettől függetlenül az "érintettek" megint összeugrasztották az embereket, ugyanis "valahol Európában" ilyen lakótelepi övezetekben a motorok részére is van kijelölve néhány parkoló, illetve a kerékpárok kültéri elhelyezésére is. Igaz, a "tarka magyarja-autós" itt ezt is igénybe venné, ha üres. Tény, engem is bosszant, ha egy motor miatt nem tudok késő este parkolni, de elfogadom, hiszen az érintettnek az a közlekedési eszköze, számára az a fontos. Sajnos lakótelepeken vannak olyan fogyatékos gondolkodású emberek, akik azt hiszik, hogy egy adott helyre csak ők állhatnak be. Nekem már ezért szúrták ki a hátsó kerekemet (oldalirányból). Az is tény, hogy én motorral nem állnék egy egész parkolóba -pont a féltés miatt-, hanem megkeresném azt a helyet, ahol senki számára nem vagyok szálka. Ilyen hely pedig mindenhol létezik...”
 • 27. An0nim77 2013. szeptember 17. 09:00
  „#25iszugy: Ismerek én is egy ilyen nyugdíjas szutyokis bácsikát. Mikor akkoriban mindig az ablakom alá parkoltam, hogy márpedig ez az ő helye, miért veszem, keressek másikat stb....”
 • 26. Mankapunka 2013. szeptember 17. 00:17
  „Az a lényeg, hogy ti olyan megvilágosodottak vagytok zakariással együtt.

  Neki még boldog névnapot is kívántam, és még visszavakkantani sem volt képes. Vagy nem is ez a valódi neve?”
 • 25. iszugy 2013. szeptember 16. 23:59
  „17.-azért ilyenkor örülök,hogy már nem a városi parkolóban kell helyet keresnem.Ismerem a történetet,amikor szóltak,hogy ez az ő helye...
  (bár nem volt oda írva) :D”
 • 24. Madarász 2013. szeptember 16. 23:12
  „6. Bakker, lusta vagy pár métert gyalogolni? Ugyanannyi joga van oda állni, mint bárki másnak. A járda a gyalogosoké és nem parkoló.

  Egyébként meg lehet, hogy semmi köze nincs az esetnek a parkoláshoz, lehet, hogy csak arra ment néhány lumpen elem, akik a buszok üléseivel is ugyanezt csinálják és kapóra jött nekik a motor.”
 • 23. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 16. 21:47
  „20. Túrabakancs 2013.09.16. 20:31
  Lúd tojás,záp tojás,vagy legalább 10 db tyúktojást használt a bácsi?”
 • 22. Filtec 2013. szeptember 16. 21:32
  „13. orion1

  Tikos! Közterületet rögzíteni. Adatkezelésnek minősül.”
 • 21. zakarias3 2013. szeptember 16. 20:54
  „<moderálva>”
 • 20. Túrabakancs 2013. szeptember 16. 20:31
  „Sajnos nem egy esetben autókat is képesek összekarcolni, ha valaki oda mer állni egy
  olyan parkolóban, amit valaki kisajátított magának önkényesen. A nővérem autóját
  pár éve egy "beteg" nyugdíjas férfi dobálta meg fentről tojással.”
 • 19. joszob 2013. szeptember 16. 19:49
  „17. Mankapunka
  Az igazi mély sötétség”
 • 18. Hombre 2013. szeptember 16. 18:21
  „Ha a járdán áll meg,akkor meg azért hasítja fel a parasztja,"mee nem féé el a szaros motortul". Erre is volt már példa.”
 • 17. Mankapunka 2013. szeptember 16. 17:42
  „Ez az igazság Batistuta, egyszerűen irigyek lesznek az emberre, mert kint a semmiben ilyen dolgokat nem látnak, meg ugye itt egy közösség van, kint falun meg a saját házában lakik, nem sétálgat senki a konyhaablaka előtt.

  Ilyet csak egy egyszerű ember csinál, mert az agyáig nem jut el, hogy ezzel nem old meg semmit, csak feszültséget szít a lakók körében.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos lángoszlop Csornánál - fotó

Gázt égetnek Csornán, ami látni és hallani is lehet a környéken. Tovább olvasom