Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Édesanyák napja a tápszentmiklósi óvodában! - fotók

A tápszentmiklósi Mocorgó ovisok, már csütörtökön felköszöntötték édesanyjukat és nagymamájukat az óvodában.

Igen megható ünnepélyen vehettünk részt, de nem is kell talán magyaráznom, hogy milyen az, amikor egy csillogó szemű, izgatott kis angyalka készít ajándékot az édesanyjának és napokig titkolja otthon, hogy mi lesz a meglepetés, de arról biztosít, hogy nagyon fogok neki örülni. És ez így is volt…
Igaz, bármi lett volna is ajándék, örültem volna, hisz amilyen izgalommal készült az anyák napjára, úgy aggódtam én is, hogy vajon, kibírom e sírás nélkül. Bevallom, nem sikerült, de ezzel nemcsak én voltam így, hanem körülöttem, több melegszívű édesanya és nagymama is. És ez olyan jó, mert sírni, még együtt is jobb és még az is megható.

Pedig igyekszem megfogadni, hogy nem sírom el magam, már akkor amikor meglátom a kislányomat ünneplőbe öltözve, társai kezét fogva bevonulnak a csoportba, miközben éneklik, hogy "nincs senki olyan, mint az én anyám", akkor, már nem bírtam tovább.De mikor azon gondolkodom, hogy milyen érzés anyának lenni…szinte megfogalmazhatatlan….már majdnem sírok… mert ma már értem, hogy az édesanyám is hogyan aggódott és aggódik miattam még mindig és teljesen mindegy, hány éves vagyok.

Hogy milyen érzés anyának lenni, találtam egy nagyon jól összeszedet felsorolást!

"Hordoztam gyereket a szívem alatt. Aludtam úgy, hogy kisbaba feküdt a mellkasomon. Pusziltam bibiket, gyógyítottam megtört kis szívet, lepisiltek és éjszakákat töltöttem karosszékben.

De most sem tenném másként!!! A testem bár nem tökéletes,de ha belenézek a tükörbe egy anyukát látok ,aminél nincs nagyobb dicsőség vagy áldás. :))

Meg tanultam az értékekben különbséget tenni, megtanultam minden helyzetben önmagam maradni , bármekkora is a káosz tudatosan, helyes döntést hozni , mert tudom, hogy valakinek én vagyok a példa ! :) Nincs csodálatosabb érzés ezeknél és még sok - sok mindent lehetne sorolni - de hisz ezt ti is tudjátok Anyukák!

Így kerek az élet ;) – Ezzel a néhány gondolattal kívánok BOLDOG ANYÁKNAPJÁT, MINDEN ÉDESANYÁNAK ÉS NAGYMAMÁNAK!

Kelemen Anita

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néptánctalálkozó Győrszemerén - fotó

Idén újra megrendezték Győrszemerén a 2. Néptánctalálkozó, melyen a gyarmati ovis néptánccsoport is… Tovább olvasom