Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Díszmadár kiállítás és családi napok Győrben - fotók

Ezen a hétvégén tartják Győrben a Díszmadár kiállítást és családi napokat. Vasárnap is lesznek érdekes programok.


Pénteken reggel 8 óra között közel 800 iskolás, óvodás kisgyermeket és egy idősekből álló csoportot láttunk vendégül az Újvárosi Művelődési Házban, ahol 4 helyszínen váltották egymást a csoportok: röpdés madarakat bemutató színházterem, ahol rajzpályázatunk kiállítása is látható, az épület új szárnyában másfélszáz kanári és egzotikus pintyféle, illetve Gyimesi László csodálatos természetfotói,, egy teremben állatsimogató, az udvaron pedig kutyusok várták a kis látogatókat.

A madarakat részletesen bemutatták az egyesület tagjai, majd a látogatás utolsó állomásán a hallottakból kérdéseket kaptak a gyermekek és apró ajándékokat nyerhettek, emellett szavazhattak a kiállítás legszebb madarára is.

Díszmadár kiállítás és családi napok Győrben


Szombaton közönségnappal folyatódott a rendezvény, melynek során a madár, gyermekrajz és fotó kiállításon kívül a látogatók szavazhattak a kiállítás legszebb madarára, játszhattak tombolát, a gyermekek részére origami hajtogatást, arcfestést és karkötő készítést tartottak egy győri középiskola diákjai közösségi munka keretében önkéntesként. Rajtuk kívül rendezőként még két győri középiskola önkéntesei segítenek a helyszínen.

Vasárnap a szombatihoz hasonló programkínálat várja az érdeklődőket, délelőtt a győri állatmenhely kutyusait is vendégül látjuk, valamint egész nap solymászok is ténykednek a helyszínen, melynek keretében a madarak kesztyűre vehetők, fotózhatók, illetva a nap folyamán 3 alkalommal solymászbemutató keretében a madarakat meg is röptetik, melynek során látványos ügyességi feladatokat fognak bemutatni.

A tudósítását Fekete Mária, az Arrabona Díszmadár- és Kisállattenyésztők Egyesületének gazdasági titkára küldte be szerkesztőségünknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biciklis is tud szabálytalanul parkolni - fotó

A szabálytalan autósokhoz hasonlóan dühítő, ha a biciklisek is ostobán ˝parkolnak˝- írta tudósítónk. Tovább olvasom