Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Demjén-koncert Győrszentivánon: Rózsi begörcsölt?

Demjén Ferenc adott koncertet szombat este Győrszentivánon. Tudósítóink szerint a zenész nem állt a helyzet magaslatán. Tudósítóink 3000 forintot kapnak.


Ruzsa Dániel tudósítása: Botrányba fulladt Demjén-koncert Győrszentivánon

2010. április 17-én a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban tartották (volna) Demjén Ferenc élőkoncertjét. A pop-rock hazai koronázatlan királya azonban már koncert kezdetén megvárakoztatta a házat bő háromnegyedig megtöltő közönségét. A kitűzött 19 órás kezdés helyett csak bő 20 perces késéssel csendültek fel az elő ütemek, melyek az új – A lelkünk most is vágtat- című korongról szóltak.

Demjén hivatalos oldala: Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk
 
"Mielőtt a szombati koncerttel kapcsolatban ismét elkezdődne a szóháború, szeretnénk elnézést kérni a történtek miatt. Tudjuk, hogy sokaknak rosszul esett, hogy idő előtt be kellett fejezni a bulit, hiszen sokan messziről érkeztek egy remek szombat esti szórakozásért. Megértjük azokat, akik csalódottan mentek haza, de a koncert után Rózsit a győri kórházba vitték egy alapos kivizsgálásra. Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk.

Hogylétéről természetesen a későbbiekben tájékoztatást adunk és arra kérünk mindenkit, hogy szeretetével támogassa és biztassa, hiszen sokaknak nyújtott és nyújt dalaival támaszt. Most Demjén Ferencnek van erre szüksége!" - írta a zenész egyik munkatársa


Már a színpadra való felvonulás is sokakban kételyt ébresztett, hiszen míg a billentyűsök, gitárosok gond nélkül vették a pár lépcsős akadályt, addig Rózsinak már ugyanehhez kapaszkodnia kellett. Sebaj, gondolná az ember, 60 felett már semmi nem megy úgy, mint rég. Sajnos, eme elcsépelt mondat a koncert további részében is igaznak bizonyult, hisz a V’ MotoRock egykori frontemberének már a hangja sem volt a régi.  Éneke furcsán torz volt; a versszakok nem egy dalban elcsúsztak, kicserélődtek; a számok utáni tapsot pedig sokszor értelmetlen, kásás mondattal köszönte meg az előadó. Hogy mi lehetett ennek az oka? Jó kérdés. Találgatásokba nem óhajtok bocsátkozni, ám egy biztos: egy-egy ilyen a megszokottól eltérő malőr után a közönségből többek nevetve néztek egymásra, sőt voltak hölgyek, akik fejüket csóválva azt kezükbe temetve botrányról beszéltek.

A koncert kezdete után bő 50 perccel Rózsi többször is szót váltott a mellette játszó szólógitáros Menyhárt Jánossal a számok közben, mire az ismert zenész Demjén vállát veregetve valamit a fülébe súgott. A második-harmadik ilyen rögtönzött megbeszélés után az épp aktuális dal végeztével a zenekar meghajolt, Rózsi megköszönte, hogy ezen az estén itt lehetett, elnézést kért a rövid fellépésért, majd a jobb lábába hirtelen beállt görcsre hivatkozva lesétált a színpadról. Azonban vastaps és éljenzés helyett inkább fütyülés, hurrogás volt performance-ának jutalma.

Kifelé jövet néhány fiatal a jegy árának visszakérésről tanácskozott, érhető módón. Jól lehet a jegyek nem csillagászati összegen keltek el, de egy ilyen előadótól, ennyi év munkásság után 1500, 2000 forintért már minőségi szórakoztatást várna az ember.

Gulyás Attila tudósítása

A kezdéshez tapssal csábították az előadóművészt a színpadra, aki meglehetősen fáradtan érkezett a publikum elé. Látszott rajta, hogy nem éppen a helyzet magaslatán lépett a szentivániak elé, de tisztelettel köszöntötte minden rajongóját.


Demjén-koncert Győrszentivánon. Fotók: Gulyás Attila.

Repertoárjában régi és új dalok szerepeltek, amelyeket a vegyes érdeklődésű korosztály nagy érdeklődéssel hallgatott. Mint ami a koncerteken lenni szokott, tánccal is emelték a hangulatot a közönség közül néhányan. A leginkább régebbi dalok voltak azok, amelyeket fiatal és idősebb énekelt egyaránt, az újabb felvételeket viszont csak a fiatalabb Demjén rajongók ismerték.Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. accelerator 2010. június 22. 23:44
  „Megnéztük a koncertet ma! KURVA JÓ VOLT!!! Majdnem 2órán keresztül nyomta megállás nélkül! Minden elismerésem! HA belépős lett volna, akkor sem sajnáltam volna! Egyébként ha értesüléseim nem csalnak, akkor a betegsége miatt nem fogyaszthat alkoholt...

  Köszönjük Rózsi!

  A hangjával nem vettem észre, hogy bármi gond lett volna! (Az első sorból meg kiderül a playback is... de nem az volt!!!)”
 • 50. HarconaMarcos 2010. április 19. 11:11
  „Alison - persze, ez sajnálatos, de ha valaki hosszú évtizedek szívós (ééérted) munkájával megküzd a betegségéért, aztán továbbra is fogyaszt magas cukortartalmú folyadékot -sokat-, akkor már inkább hadd sajnáljam azt, aki nem tehet a betegségéről.
  Itt egyébként is az volt a kérdés, hogy becsapta-e a vevőket az eladott ´áruval´, vagy sem. Be, tehát nyugodtan adják vissza a jegyek árát, legalább kevesebb pénz jut a betegség súlyosbítására.”
 • 49. alison 2010. április 19. 11:06
  „Rózsi sajnos beteg . Már amputálták a lába ujját ,írja a Kisalföld. Gondolom komoly gondok lesznek a lábával ezután is. A cukor lassan ölő méreg , ha nem figyelnek rá, tönkreteszi a szemet ,vesét, érszűkületet, lábamputációt idéz elő.”
 • 48. HarconaMarcos 2010. április 19. 11:00
  „Az, hogy Rózsi cukorbeteg, alkoholista, milyen vallású, milyen pártállású, honnét jön és hova megy - az magánügy. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit találtak, vagy nem találtak az orvosok a vérében.
  A koncert viszont sokkal egyszerűbb kérdés. Elvállalt egy munkát -állítólag profik vagyunk, meg ilyenek-, amit nem teljesített az elvárható színvonalon, tehát a szervezőktől vissza kell kérni a jegy árát, ők meg majd jól nem fizetnek a semmire. Sokszor nem kellene megcsinálni, hogy világos legyen:
  a.) nem rúgunk be fellépés előtt mint az állat, mer´ a parasztnak már mégsenem jó úgy - a fene a pofáját
  b.) részeg, lejárt szavatosságú árut nem tudok eladni, tehát nem is veszem meg”
 • 47. Jandex 2010. április 19. 10:34
  „45. hozzászólás okostojas007
  Szerintem is!/Az 1960-as választások óta!!!/”
 • 46. Griffin 2010. április 19. 10:24
  „azt nem értem, hogy nem az első eset volt, és nem is az utolsó, évtizedek óta ezt csinálja, főleg a vidéki, falusi haknikon, miért nem tud már szóni neki végre valaki, hogy Rózsikám, szégyeldd a pofádat, nem hogy ezért még milliós gázsikat kapjál!
  Amúgy az alkoholbetegség kezelhető, jól karbantartható, csak el kéne menni egy szép hosszú kezelésre, nem pedig a fél művészvilágot (kik tényleg "odateszik" magukat a szakmában) lejáratni ezzel, és átverni a közönséget (magam nem tartozom a zenéje hallgatói közé, de rögtön kirúgnának, ha állandóan vagy-ha csak egyszer is-munkvégzésre alkalmatlan állapotban jelennék meg.
  Ebben az országban ezt is lehet, tudom, de felháborító akkor is.”
 • 45. okostojas007 2010. április 19. 10:13
  „lehet hogy a választási győzelm óta csak szinten tartja magát .....”
 • 44. Truder 2010. április 19. 09:36
  „Rózsista én megértelek, csak tudod a lemeznek két oldala van. És ez esetben nagyon igaza van a csalódott közönségnek”
 • 43. győrinagyi 2010. április 19. 09:35
  „Persze, hogy volt a kórházban, meg persze, hogy magas volt a cukra. Annyi alkoholtól, mint amennyi benne volt/van, meg amilyen hosszú évtizedek óta benne volt6van, mindenkinek magas lenne!”
 • 42. lohr 2010. április 19. 09:28
  „Tisztelettel köszöntök mindenkit!
  Demjén Rózsinak nem PÁLINKAFESZT-ről kellett volna eljönni a kocertre.
  Talán akkor nem kellett volna korlátot építeni a színpad mellé, hogy fel tudjon kapaszkodni a tetejére!
  Illetve ha nem kapja el az egyik technikus akkor orral bele állt volna a küzdőtér burkolatába.
  Sem a megérkezésekor,sem amikor"kórházba"vonult nem tudta hol van!!!!!!!!!!!
  Bízom a győri orvosokban, hogy csináltak nála vérvizsgálatot!
  Akkor bebizonyosodna hivatalosan is, hogy Rózsinak a detoxban a helye!
  Szégyellje magát!!!!Az ország minde pontjáról illetve Szlovákiából is jöttek azok akik szeretik a zenéjét és a hozzá tartozó jellegzetes hangját!Ott a helyszínen sokan kérték vissza a pénzüket.
  Csak azt nem tudom min csodálkozunk?, hiszen hosszú évek óta alkoholtól túlfűtött állapotban lép színpadra!
  Sajnálom Rózsit,neki már csak múltja van az életvitele miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 41. Elektra 2010. április 19. 08:52
  „Sziasztok! A Demjén Rózsi tényleg volt a kórházban, mivel láttam ott, és amennyit én hallottam a cukra tényleg magas volt... Azt hogy mitől persze én nem tudom, de a kórház tényleg igaz.”
 • 40. sicc 2010. április 19. 08:14
  „Sok alkoholista lesz cukorbeteg, az alkohol miatti hasnyálmirigy gyulladástól. Tehát cukros és alkoholista is.
  " Rózsista" tényleg nagy gáz, ha a hasnyálmirigye tönkrement, akkor mégjobban kellene vigyáznia magára!
  Ha cukros ,és betartja a diétát és inzulint rendesen kapja nem kovályogna évek óta a színpadon.
  Sajnálom szegényt, tönkre teszi teljesen magát ráadásul a rajongói szeme láttára!”
 • 39. Cerwin 2010. április 19. 07:56
  „Rózsit eddig kétszer láttam és mindkétszer erősen cukorbeteg volt. Egyszer viszonylag közel voltam, mikor letámolygatták, hát nem inzulint kért...”
 • 38. Hombre 2010. április 19. 07:23
  „Akkor én szombat éjjel,csak cukorbetegekkel voltam kerti partyn,mert majdnem mindenki így lődörgött mint a rózsi. :)”
 • 37. VJack 2010. április 18. 22:09
  „33. Katusza, igen, én Kiss Zoltántól (Kathago) hallottam vagy 15 éve. Amellett, hogy maximálisan elismerem a hangját, szégyellheti magát, hogy részegen áll ki közönség elé. (Ha a mostani eset mástól volt, ez a piás éneklés már megtörtén párszor az életében.) Ettől persze nem mondom, hogy nem hallgatom a számait.”
 • 36. balazsmail 2010. április 18. 21:55
  „Ezen nem kell meglepődni, ami történt. Rózsi sajnos masszív alkoholista. Ez igaz, hogy cukorbeteg, csak sajnos az alkoholizmusát ez nem érdekli. Enneke ellenére iszik, és legtöbbször azt sem tudja, hol van. Ezt mindenki tudja, csak az nem, aki nem akarja. Ez van sajnos....A többi csak kamu.”
 • 35. Rózsista 2010. április 18. 21:53
  „így van együtt lehet élni, látom is Erős Antóniát, és adja is Isten, hogy 25 év múlva is jól nézzen ki!!!!”
 • 34. alison 2010. április 18. 21:48
  „A cukorbetegséggel együtt lehet élni.Lásd Erős Antóniát.Igaz, hogy jóval fiatalabb, de lehet ,hogy 25 év múlva is jól fog kinézni.”
 • 33. katusza 2010. április 18. 21:41
  „20. Vjack.
  Rozsi= rohadt zsidó. az iskolában ragasztották rá kedves becenévként, mégkedvesebb osztálytársai, vallási hovatarotzása miatt. A tévhittel ellentétben nem a bongyor haja miatt. Ez kb. 8 évve ezelött hallottam egy általa adott interjuban.”
 • 32. Rózsista 2010. április 18. 21:37
  „Kedves eddigi 30 ember!
  Úgy látom nem véletlenül tart itt Magyarország, ahol tart, mert véleményem szerint ennyi rosszíndulatú ember csak nálunk él!
  Elöljáróban annyit, hogy NEM voltam ott tegnap, de hallottam a buliról!
  A Rózsiról köztudott, hogy nem megy kórházba passzióból, tehát tényleg valami nagy gáz lehet, amit személy szerint nagyon sajnálok, mert ez az ember nagyon sok örömet okozott már nekem, de rajtam kívül még millióknak. Szerintem akik tegnap elmentek a koncertre, azok sem véletlenül mentek, hanem mert pl. tavaly tök jó buli volt, vagy mert szeretik őt vagy a zenéjét. Inkább el kellene gondolkodni, hogy ugyan hogy lehet most????
  A cukorbetegség meg nem játék, és lehet hogy Rózsi nem törődik vele eleget, de kétség kívül veszélyes!
  Én azt kívánom, hogy mielőbb gyógyuljon meg és igen is koncertezzen, mert őt az élteti, hogy NEKÜNK énekelhet!!
  üdv”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vulkánhamus naplemente Holddal Győrújbarátról - fotóval!

Tudósítónk szombat este kapta lencsevégre a vulkánhamus naplementét a győrújbaráti kilátóból.… Tovább olvasom