Kisalföld logö

2015. 10. 09. péntek - Dénes 12°C | 16°C

Demjén-koncert Győrszentivánon: Rózsi begörcsölt?

Demjén Ferenc adott koncertet szombat este Győrszentivánon. Tudósítóink szerint a zenész nem állt a helyzet magaslatán. Tudósítóink 3000 forintot kapnak.


Ruzsa Dániel tudósítása: Botrányba fulladt Demjén-koncert Győrszentivánon

2010. április 17-én a győrszentiváni Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban tartották (volna) Demjén Ferenc élőkoncertjét. A pop-rock hazai koronázatlan királya azonban már koncert kezdetén megvárakoztatta a házat bő háromnegyedig megtöltő közönségét. A kitűzött 19 órás kezdés helyett csak bő 20 perces késéssel csendültek fel az elő ütemek, melyek az új – A lelkünk most is vágtat- című korongról szóltak.

Demjén hivatalos oldala: Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk
 
"Mielőtt a szombati koncerttel kapcsolatban ismét elkezdődne a szóháború, szeretnénk elnézést kérni a történtek miatt. Tudjuk, hogy sokaknak rosszul esett, hogy idő előtt be kellett fejezni a bulit, hiszen sokan messziről érkeztek egy remek szombat esti szórakozásért. Megértjük azokat, akik csalódottan mentek haza, de a koncert után Rózsit a győri kórházba vitték egy alapos kivizsgálásra. Ahogy bizonyára tudjátok Rózsi cukorbeteg és ez a betegség sajnálatos módon okozhat olyan állapotot, mint amit szombaton tapasztalhattunk.

Hogylétéről természetesen a későbbiekben tájékoztatást adunk és arra kérünk mindenkit, hogy szeretetével támogassa és biztassa, hiszen sokaknak nyújtott és nyújt dalaival támaszt. Most Demjén Ferencnek van erre szüksége!" - írta a zenész egyik munkatársa


Már a színpadra való felvonulás is sokakban kételyt ébresztett, hiszen míg a billentyűsök, gitárosok gond nélkül vették a pár lépcsős akadályt, addig Rózsinak már ugyanehhez kapaszkodnia kellett. Sebaj, gondolná az ember, 60 felett már semmi nem megy úgy, mint rég. Sajnos, eme elcsépelt mondat a koncert további részében is igaznak bizonyult, hisz a V’ MotoRock egykori frontemberének már a hangja sem volt a régi.  Éneke furcsán torz volt; a versszakok nem egy dalban elcsúsztak, kicserélődtek; a számok utáni tapsot pedig sokszor értelmetlen, kásás mondattal köszönte meg az előadó. Hogy mi lehetett ennek az oka? Jó kérdés. Találgatásokba nem óhajtok bocsátkozni, ám egy biztos: egy-egy ilyen a megszokottól eltérő malőr után a közönségből többek nevetve néztek egymásra, sőt voltak hölgyek, akik fejüket csóválva azt kezükbe temetve botrányról beszéltek.

A koncert kezdete után bő 50 perccel Rózsi többször is szót váltott a mellette játszó szólógitáros Menyhárt Jánossal a számok közben, mire az ismert zenész Demjén vállát veregetve valamit a fülébe súgott. A második-harmadik ilyen rögtönzött megbeszélés után az épp aktuális dal végeztével a zenekar meghajolt, Rózsi megköszönte, hogy ezen az estén itt lehetett, elnézést kért a rövid fellépésért, majd a jobb lábába hirtelen beállt görcsre hivatkozva lesétált a színpadról. Azonban vastaps és éljenzés helyett inkább fütyülés, hurrogás volt performance-ának jutalma.

Kifelé jövet néhány fiatal a jegy árának visszakérésről tanácskozott, érhető módón. Jól lehet a jegyek nem csillagászati összegen keltek el, de egy ilyen előadótól, ennyi év munkásság után 1500, 2000 forintért már minőségi szórakoztatást várna az ember.

Gulyás Attila tudósítása

A kezdéshez tapssal csábították az előadóművészt a színpadra, aki meglehetősen fáradtan érkezett a publikum elé. Látszott rajta, hogy nem éppen a helyzet magaslatán lépett a szentivániak elé, de tisztelettel köszöntötte minden rajongóját.


Demjén-koncert Győrszentivánon. Fotók: Gulyás Attila.

Repertoárjában régi és új dalok szerepeltek, amelyeket a vegyes érdeklődésű korosztály nagy érdeklődéssel hallgatott. Mint ami a koncerteken lenni szokott, tánccal is emelték a hangulatot a közönség közül néhányan. A leginkább régebbi dalok voltak azok, amelyeket fiatal és idősebb énekelt egyaránt, az újabb felvételeket viszont csak a fiatalabb Demjén rajongók ismerték.123456 következő >> végére >>> 51 hozzászólás
Moderálásra küldöm 51. accelerator 2010.06.22. 23:44

Megnéztük a koncertet ma! KURVA JÓ VOLT!!! Majdnem 2órán keresztül nyomta megállás nélkül! Minden elismerésem! HA belépős lett volna, akkor sem sajnáltam volna! Egyébként ha értesüléseim nem csalnak, akkor a betegsége miatt nem fogyaszthat alkoholt...

Köszönjük Rózsi!

A hangjával nem vettem észre, hogy bármi gond lett volna! (Az első sorból meg kiderül a playback is... de nem az volt!!!)

Moderálásra küldöm 50. HarconaMarcos 2010.04.19. 11:11

Alison - persze, ez sajnálatos, de ha valaki hosszú évtizedek szívós (ééérted) munkájával megküzd a betegségéért, aztán továbbra is fogyaszt magas cukortartalmú folyadékot -sokat-, akkor már inkább hadd sajnáljam azt, aki nem tehet a betegségéről.
Itt egyébként is az volt a kérdés, hogy becsapta-e a vevőket az eladott ´áruval´, vagy sem. Be, tehát nyugodtan adják vissza a jegyek árát, legalább kevesebb pénz jut a betegség súlyosbítására.

Moderálásra küldöm 49. alison 2010.04.19. 11:06

Rózsi sajnos beteg . Már amputálták a lába ujját ,írja a Kisalföld. Gondolom komoly gondok lesznek a lábával ezután is. A cukor lassan ölő méreg , ha nem figyelnek rá, tönkreteszi a szemet ,vesét, érszűkületet, lábamputációt idéz elő.

Moderálásra küldöm 48. HarconaMarcos 2010.04.19. 11:00

Az, hogy Rózsi cukorbeteg, alkoholista, milyen vallású, milyen pártállású, honnét jön és hova megy - az magánügy. Senkinek semmi köze ahhoz, hogy mit találtak, vagy nem találtak az orvosok a vérében.
A koncert viszont sokkal egyszerűbb kérdés. Elvállalt egy munkát -állítólag profik vagyunk, meg ilyenek-, amit nem teljesített az elvárható színvonalon, tehát a szervezőktől vissza kell kérni a jegy árát, ők meg majd jól nem fizetnek a semmire. Sokszor nem kellene megcsinálni, hogy világos legyen:
a.) nem rúgunk be fellépés előtt mint az állat, mer´ a parasztnak már mégsenem jó úgy - a fene a pofáját
b.) részeg, lejárt szavatosságú árut nem tudok eladni, tehát nem is veszem meg

Moderálásra küldöm 47. Jandex 2010.04.19. 10:34

45. hozzászólás okostojas007
Szerintem is!/Az 1960-as választások óta!!!/

Moderálásra küldöm 46. Griffin 2010.04.19. 10:24

azt nem értem, hogy nem az első eset volt, és nem is az utolsó, évtizedek óta ezt csinálja, főleg a vidéki, falusi haknikon, miért nem tud már szóni neki végre valaki, hogy Rózsikám, szégyeldd a pofádat, nem hogy ezért még milliós gázsikat kapjál!
Amúgy az alkoholbetegség kezelhető, jól karbantartható, csak el kéne menni egy szép hosszú kezelésre, nem pedig a fél művészvilágot (kik tényleg "odateszik" magukat a szakmában) lejáratni ezzel, és átverni a közönséget (magam nem tartozom a zenéje hallgatói közé, de rögtön kirúgnának, ha állandóan vagy-ha csak egyszer is-munkvégzésre alkalmatlan állapotban jelennék meg.
Ebben az országban ezt is lehet, tudom, de felháborító akkor is.

Moderálásra küldöm 45. okostojas007 2010.04.19. 10:13

lehet hogy a választási győzelm óta csak szinten tartja magát .....

Moderálásra küldöm 44. Truder 2010.04.19. 09:36

Rózsista én megértelek, csak tudod a lemeznek két oldala van. És ez esetben nagyon igaza van a csalódott közönségnek

Moderálásra küldöm 43. győrinagyi 2010.04.19. 09:35

Persze, hogy volt a kórházban, meg persze, hogy magas volt a cukra. Annyi alkoholtól, mint amennyi benne volt/van, meg amilyen hosszú évtizedek óta benne volt6van, mindenkinek magas lenne!

Moderálásra küldöm 42. lohr 2010.04.19. 09:28

Tisztelettel köszöntök mindenkit!
Demjén Rózsinak nem PÁLINKAFESZT-ről kellett volna eljönni a kocertre.
Talán akkor nem kellett volna korlátot építeni a színpad mellé, hogy fel tudjon kapaszkodni a tetejére!
Illetve ha nem kapja el az egyik technikus akkor orral bele állt volna a küzdőtér burkolatába.
Sem a megérkezésekor,sem amikor"kórházba"vonult nem tudta hol van!!!!!!!!!!!
Bízom a győri orvosokban, hogy csináltak nála vérvizsgálatot!
Akkor bebizonyosodna hivatalosan is, hogy Rózsinak a detoxban a helye!
Szégyellje magát!!!!Az ország minde pontjáról illetve Szlovákiából is jöttek azok akik szeretik a zenéjét és a hozzá tartozó jellegzetes hangját!Ott a helyszínen sokan kérték vissza a pénzüket.
Csak azt nem tudom min csodálkozunk?, hiszen hosszú évek óta alkoholtól túlfűtött állapotban lép színpadra!
Sajnálom Rózsit,neki már csak múltja van az életvitele miatt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


51 hozzászólás123456 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Vulkánhamus naplemente Holddal Győrújbarátról - fotóval!

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!