Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Daltalálkozó Téten

Két évvel ezelőtt nem kevesebbre vállalkozott a téti Hajnal Nikolett, mint, hogy összehozza azokat az embereket, akik valamilyen formában ápolják a népi magyar kultúrát, ezen belül pedig a nótákat, a magyar dalokat.
Legfőbb célja, hogy elérje a fiatalok körében is azt, hogy megszeressék a magyar nótákat, a dalokat, azokat az énekeket, amelyekkel népi hagyományokat ápolva évszázadok gyűjtései kerülnek napról – napra egyes kultúrműsorok műsorszámai sorába.

Így történt, hogy az elmúlt év sikerén megerősödve barátai, ismerősei segítségével, megszervezze a II. Téti Dalkör Találkozót. A környező települések nóta és dalkörei léptek a közönség elé, vasárnap délután négy órai kezdettel a Téti Művelődési Házban. Ismét tehetséges fiatalok is közreműködtek a program keretén belül, ahol Szórádi Árpád zenei előadóművész – zenetanár növendékei mutatták be mire is képesek valójában.

Győrszentivánról érkeztek a kisvárosba a Cserók Nóta Klub tagjai, akiket vastapssal jutalmazott a jelen lévő közönség. Gyarmatról a helyi Nyugdíjas Énekkar mutatkozott be, de a műsor folyamán fellépet még az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub, a téti Hajnalcsillag Dalkör, a KKÁMK Énekkara is. A téti iskolások Hajnal Nikolett koreográfiájával léptek a színpadra, akiket mint a többi fellépőt is, hihetetlen lelkes közönség fogadott.


Fotók: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)

Olvasóink írták

  • 1. akela4 2011. április 19. 08:04
    „Gratulálok a szervezőnek Hajnal Nikolettának!

    Aki pedig a cikknek ezt a félresikerült címet adta, annak pedig felajánlok egy ingyenes magyar pótvizsgát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megakoncertet tartottak Győrszentivánon - fotók

Charlie, Somló Tamás Keresztes Ildikó és Tóth Vera szórakoztatta a közönségét a Molnár Vid Bertalan… Tovább olvasom