Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Csóka László festőművész látásszemléletének tükrében

Október végéig tekinthető meg Csóka László festőművész közelmúltban nyílott, Jelek az útról című kiállítása a győri Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Az alkotó képeit szemlélve , a színes kavalkád veszi körbe a nézelődőt. Az ábrák gondosan megmunkáltak.Csóka László munkáinak, a sötét és világos színek egybefonódása jelenti az alkotói képzeletet, nem pedig az egyszínű festmények megalkotása.

A színek összhangba való rendezése kifejezetten a szem számára nyugtató, amelynek segítségével a szemlélő elvegyül a színek forgatagában és elképzeli a festményeken látottakat.

Jelek az útról. fotó: Gulyás Attila


Csóka László 1967. január 24-én született Selymesilosván, a Pártiumi Szilágyságban. A festészettel először Szabó Vilmos festőművész műhelyében találkozott. Szülei számára is fontos volt, hogy gyermekük fejlődését tovább erősítsék, így szakkörökbe és magnánfestőkhöz járatták a fiút, ahol az idők folyamán a festészettechnika alapjaiba is belekóstolhatott a tehetséges gyermek.

Érettségi után a Zilahi Népművészeti iskola festő szakára került, ahol többek között Man Nicolae Festőművész volt a tanár. 1989-ben, mielőtt befejezhette volna tanulmányait, egy sorsfordulat miatt átszökött a zöldhatáron Magyarországra.

Akkor még tombolt a kommunista diktatúra Romániában.

Százhalombattára került. Ott bekapcsolódott a művészeti életbe, és azóta is ott él és alkot. Az évek során festett Cipruson templomokban seccokat bizánci stílusban, és a Százhalombattai Római katolikus templom seccóit.

Tagja volt több művészeti egyesületnek és számos kiállítása volt Százhalombattán, a fővárosban és az ország számos pontján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző szüreti felvonulás Péren - fotók

A Hegybíró kihirdette, a szüret befejeztét, és ezzel elkezdődött a szüreti felvonulás. Tovább olvasom