Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Csak így lehetett volna levágni? - fotó

Szeretném megmutatni, hogy milyen jó munkásemberek vannak az E-on alkalmazásában! Nem gondolom, hogy ezt a fát Gönyűn csak így lehetett volna levágni - írja olvasónk.
Szeretném megmutatni, hogy milyen jó munkásemberek vannak az E-on alkalmazásában! Nem gondolom, hogy ezt a fát Gönyűn csak így lehetett volna levágni - írja olvasónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. festéktüsszentő 2012. augusztus 31. 08:15
  „... és jelentős áthatásokat okozhatnak távközlési kábelekben.

  Amit az E-ON gallyazó szabadcsapata okoz, meg roncsolja az emberek szép környezet építésének értelmébe vetett hitét.

  Sztem ez valahogy így működik:
  Az EON a panszokstb. miatt eldönti, h új trafót telepít. Ahhoz 20kV os vezetéket kell húzni. Asszongya: Vagy viszem légvezetéken, de akkor nyomvonalon írtást kell végezni. Ha gondoljátok vihetem földkábelen is, de akkor háztartásonként kérek még 50eFt közmű fejl. hjárulást.
  Na ugye h nem kell nektek földkábel? De ha gallyazok, akkor a p...at befogjátok.”
 • 53. Lókupec 2012. augusztus 30. 19:17
  „32. festéktüsszentő
  a közép és nagyfesz. hálózatot nem biztos hogy olyan jó a föld alá vinni mivel a vezetékek mágneses erőtere roncsolja a közművek acél idomait...”
 • 52. boltos 2012. augusztus 30. 13:56
  „A mi diófánkat ugyanígy vágták le. Mikor jeleztem az önko-nak,hogy eltüntetném a maradékot, tájékoztattak, hogy csak akkor vághatom ki a csonkot, ha kérek rá engedélyt. (okmánybélyeg, anyja neve 3 példányban...) Nekiálltunk faterral vasárnap reggel, délre már gömbtuja volt a helyén. Ja az okmánybélyeg árán sört vettem :)”
 • 51. guszti0317 2012. augusztus 30. 13:37
  „Remélem a két úriember aki a munkát végezték ilyen barbár módon , az ő házuk elött is valami hasonló "szépérzékkel" megáldott kollegák nyírják majd a fákat! Ez a fa régebb óta itt van mint a vezeték, és több alkalommal is meg lett metszve normálisan!”
 • 50. apex 2012. augusztus 30. 12:43
  „Nem lehetne a képen látható szigeteletlen vezetékek helyett mindenütt szigeteltet használni 500 V-hoz? (nem a 20ezer Volthoz vagy a nagyfesz-hez) Kulturált országokban csak ezt látni. Akkor nem lenne szükség erre barbár primitív munkára. Igaz az EON nyereségét csökkentené ez a megoldás.”
 • 49. Ambar 2012. augusztus 30. 11:14
  „Ami azt illeti ezt a módszert nem lehet helyeselni.Hiszen hozzáértéssel, nem sokkal több munkával is el lehet acélt érni.De azzal egyetértek hogy fontos az áramütés és a meghibásodás elkerülése végett szabályozni milyen fát lehessen ültetni a vezetékek alá.Nem elfogadható hogy az önkormányzat nem tud érvényt szerezni rendeleteinek.Akkor miért vannak!A munkájukat nekik is el kellene végezni ,még ha ki is kellene mozdulni!”
 • 48. pancser 2012. augusztus 30. 09:34
  „47!47."apex" Az önkormányzat nálunk sem látja el a feladatát de nem úgy ahogy elképzeled. De felmentem őket mert ha komolyan vennék a városképet meg balesetveszélyt akkor az összes vezeték alatt lévő nem odavaló fát ki kéne vágatni. Ismerve az emberek hozzáállását még csak ebből lenne nagy felháborodás. A cserébe adott gömbfát(juhar, akác) meg úgy gondoznák, hogy lehetőleg be tudják bizonyítani szemetet kaptak és nem fát. A világ legnehezebb dolga minden embernek a kedvére tenni.
  Én tudtam a kötelességemet, nincsen a vezeték alatt fám csak nyírt cserje!”
 • 47. apex 2012. augusztus 30. 08:16
  „Lobbo71-nek: A globális felmelegedés sajnos most már bebizonyított tény, amit idén is megtapasztaltunk. Egyébként diófát, platánt is lehet vezeték alá ültetni, de évente szakszerűen metszeni kell. Az EON-t perelni fogom, azért mert olyan munkát, amihez kertészeti végzettség kell, egy azzal nem rendelkező cégre bízta. Ez a cég a barbár tevékenységével óriási károkat okozott Győrben a köztulajdonban és a magántulajdonban lévő fák letarolásával. Az önkormányzat ezt megelőzhetné, ha rendszeresen karbantartaná az utcán álló növényzetet, de ezt a feladatát sem végzi el.”
 • 46. katkalin 2012. augusztus 30. 07:31
  „Hihetetlen vandalizmus módszer.!”
 • 45. duna16 2012. augusztus 30. 06:50
  „Nem tudom hol tette közzé az E-ON, az utcában senki nem tudott róla. Ha a sarki kocsmában belehetett volna szerezni az információt akkor a kocsmáros nyírfái sem ilyen cefetül néznének ki. Egyébként nem járunk kocsmába, üzenem ADYVÁROSINAK”
 • 44. irmabecsigyorsag@gmail.com 2012. augusztus 30. 06:47
  „Esztétikai érzéke nincs az illetőnek, az biztos. Oké, hogy teljesítette a feladatát, de azért egy kis jóindulatot is belevihetett volna az ott lakók felé.”
 • 43. DukePapa 2012. augusztus 29. 23:18
  „Na akkor most mibaj? Bal oldalon az a vékony ágat lekel nyesni aztán jól is néz ki.”
 • 42. pancser 2012. augusztus 29. 22:06
  „Mindig a fák pártján állok, most is csak nem úgy ahogy a háborgók. Az az ember az aki tudván tudja, hogy az általa ültetett diófa, kőris, hárs juhar nyír stb. nem áll szép jövő előtt mégis a vezeték alá ülteti, nem szerti a fákat igazán Megfelelő fát cserjét a maga helyére, ahol nincs háborgatva. Lehet, hogy gömbjuhar vagy más hasonló drága, de megéri, hogy évtizedekig gyönyörködjünk benne!
  A balesetek az áramütés elkerülése érdekében semmi nem lehet drága. A fanyesők ezért tevékenykednek!”
 • 41. immerzimmer 2012. augusztus 29. 21:47
  „ÁÁÁ , ezt nem levágták bakker hanem leharapta valami. :-)
  Ok hogy közterület meg nem kertész az Eonos, de Ember ilyen munkát nem hagy magaután.”
 • 40. Adyvárosi 2012. augusztus 29. 21:04
  „Utólag nem kell háborogni.
  Minden évben van ilyen, Az EON közzéteszi ,felszólít és vár 30 napot, az hogy ön csak a sarki kocsmában gyűjti az információt az sajna az hibája.”
 • 39. duna16 2012. augusztus 29. 20:43
  „Hát kérem! Az egész utcán végig lehet menni és megnézni hogy minden fát visszavágtak csak talán nem ennyire csúnyán . Ezeket a munkákat 3-4 évente elvégzik(nincs előre bejelentett időpont csak mikor hazaérünk ,látjuk)) és egyszerűen egy normális utcaképet nem lehet kialakítani . Igaz lehet kivágni és helyette újat telepíteni a gömbfák ára 8000-12000 Ft -ig terjed (megérdeklődtem) A metszéseket magunk is elvégeznénk hiszen a szomszéd könyörgött ,hogy ő majd visszavágja normálisan de ők azt válaszolták ez a dolguk és jó alaposan visszavágták az övét is. Lehet hogy a tulajdonos dolga visszavágni de most árulom el itt mindenkinek hogy a telkünkre az áramszolgáltató vezetékjogot bejegyzett ami a tulajdoni lapon is szerepel. Na most akkor ki mire kötelezhető?A fa sorsa megpecsételődött , azzal mi is tisztában vagyunk hogy így biztonságos minket csupán a látvány sokkolt mint sok más erre járót aki tavasszal élvezte a hárs bódító illatát.”
 • 38. hoho 2012. augusztus 29. 20:26
  „Hát lehet,hogy ezért veszi vissza a Viktor!”
 • 37. tkrs9980 2012. augusztus 29. 20:25
  „Ennek a vezetéknek már réges régen a földben lenne a helye.Nem csak itt, máshol is.”
 • 36. Cordoba 2012. augusztus 29. 19:59
  „*A gallyazás kérdéskörét Villamos Energiáról szóló törvény (2007. évi LXXXVI. Tv.) 124.§, (d.) 133.§, 137.§, valamint a villamosmű biztonsági övezetéről rendelkező 122/2004. (X. 15.) GKM rendelet szabályozza, melyeket a Szerződések, törvények oldalon talál.
  " a vonatkozó jogszabályok értelmében a munkák elvégzését az ingatlantulajdonos (kezelő) tűrni köteles. Felhívjuk a figyelmüket, hogy amennyiben a területtulajdonosok nem végzik el a fenti rendelet által meghatározott gallyazási tevékenységeket, úgy társaságunk minden olyan fát, bokrot, növényzetet eltávolít vezetékeinek biztonsági övezetéből, amelyek nem felelnek meg a rendelet követelményeinek. Ezen munkálatok csak a biztonsági övezet nagyságát veszik figyelembe, a kertészeti, növényvédelmi és esztétikai érdekeket nem. Tájékoztatjuk a tisztelt tulajdonosokat, hogy a jogszabályok által rájuk rótt, de általuk el nem végzett munkálatok igazolt költségeit társaságunk utólagosan velük megtérítteti. Az eltávolított növényi részek, kivágott fa, gally a terület tulajdonosát, kezelőjét illetik, azok társaságunk részéről történő elszállíttatásához a tulajdonos, kezelő írásbeli hozzájárulása szükséges. "”
 • 35. AntiFricc 2012. augusztus 29. 17:53
  „9.
  Hát jah, lehet. Bár míg ÉDÁSZ volt, nem volt tizedennyi áramszünet sem...”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Schönbrunn hajó érkezése - fotók

A Schönbrunn hajó érkezése Nagybajcsnál augusztus 27-én, körülbelül délután háromnegyed 1-kor. Tovább olvasom