Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

Célba ért a palackposta

A rábacsécsényi Hegedűs Oszkár és felesége, Anikó által két éve életre hívott és azóta is hagyományos Rábapartiak Partiját a szervezők harmadszorra rendezték meg a megyei közgyűlés támogatásával.
A programok fő célkitűzése, hogy a megyében élő és a Rába nevét viselő települések kultúrcsoportjainak bemutatkozási, illetve fellépési lehetőséget kínáljanak. Ma már elmondható, hogy sikeres volt az elképzelés, hiszen már harmadik alkalommal más-más településen találkozhattak, és már 2014-ig megvan a leendő házigazdája ennek a rendezvénysorozatnak.

A Rába mellett élőket nem csak a hagyományőrzés és -továbbadás vezérelte, hanem reményt is kifejez, hogy valamikor szeretnék visszakapni a szép és tiszta folyójukat. Ennek reményében minden évben a műsor zárásaként a Rába vizébe dobják a remény virágait, képletesen mintegy felvirágozzák a Rábát. A főszervezők saját készítésű koszorút visznek, amely egy palackba zárt üzenet visz magával annak reményében, hogy valaki azt megtalálja.Ez, a nemzet színeit magában foglaló koszorúra kötött üzenet ebben az évben célba ért, s a szeptember 4-én vízre bocsátott több száz virágszál mellett úszó koszorút október 10-én találták meg Gönyünél a Dunában. A déli harangszóval szinte egy időben szólalt meg a telefon. Az épülő gázerőmű építésvezetője Elek József, és a vele együtt a hajón tartózkodó építész, valamint egy matróz és a hajó vezetője a felgyülemlett uszadékban találta meg a koszorút a palackkal együtt.

A következő rendezvényükre meghívták őt a szervezők. Több mint 50 km után ért célba ez a kis virágos felhívás a palackpostában. Ezekben a napokban, amikor aggodalommal nézzük a természetes vizeinket pusztító veszélyt, most még jobban oda kell figyelni az ilyen óhajokra, kérésekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitézavatás Kenderesen

A Vitézi Rend Kárpát-medence Kormányzósága a hagyományokhoz híven Kenderesen, a Horthy kastélyban… Tovább olvasom