Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Buszos fennakadások - így látja a tudósító

Közlekedési káosz, késések, jeges utak, és leállt buszok. Így lehetne a mai eseményeket jellemezni. Fennakadások Győrben és Sopronban is a tömegközlekedésben.

A hajnalban elkezdődött ónos eső miatt délelőttre, ill. kora délutánra teljesen megbénült a forgalom és a buszok közlekedése. Rengeteg baleset is történt.

A Kisalföld Volán járatai reggel még közlekedtek, de már 9.00-kor nem indult Ajkára és Pápára se busz Győrből. Körübelül 10.00 óra fele a buszvezetők többségének azt mondták, hogy a következő megállóknál tegyék le az utasokat, és a busz pedig maradjon ott ahol van, amíg nem szólnak, hogy továbbindulhatnak. Mire végül 10.00-11.00 óra körül Pócza Mihály közölte, hogy leállították a helyközi közlekedést. Valamint a déli órákban a helyi buszok sem mentek, vagy nagyon nagy késésekkel. Délután 13.00 órára teljes volt a káosz a tömegközlekedésben.: felháborodott utasok, megkeveredett sofőrök...


A vidéki buszpályaudvarba alig fértek el a buszok, mivel mindeggyik visszajött és nem tudtak hol leállni. De még így is rekedtek buszok Kajárpácen, valamint Felpécen is. Győrújbarátra, Pannonhalmára, Bőny-Szőlőhegyre tartó buszok - vízszintesen még tudnak menni, de a meredekebb helyekre már nem tudnak felmenni... Mivel a vidéki puszpályaudvar nem olyan nagy, hogy az egész helyközi állomány beférjen, volt olyan busz is, - ahogy a képen is látszik - amelyek csak a helyi buszmegállókba tudtak beállni, ill. az út szélére.

Körübelül 14.00 óra körül megindult a helyközi közlekedés, de csak szóló kocsikkal - csuklósok nélkül -, és nagy kimaradásokkal.

A helyi buszok is már 13.30-tól visszatértek a rendes "kerékvágásba". Késések még most is vannak/lehetnek a jeges utak miatt. További ónosesőt mondanak estére is!

Zátonyi Gergely

Olvasóink írták

  • 1. xyz01 2009. január 15. 12:25
    „Hogy vagy kedves tudósító? Vagy mézeskalácshuszár?muhhaha...........
    Nem felejtettünk el!Jó nagy hülyét csináltál magadból azzal a cikkel ("ehetetlen mézeskalács").”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemetes csendélet ünnep után

Mosonmagyaróvár - Nem múltak el nyomtalanul az ünnepek. Még tíz nappal később is emlékezhetünk.… Tovább olvasom