Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Brassói diákok Győrben

A Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Kollégium és Felnőttek Középiskolája 11 Erdélyből érkező diáknak és kísérőjüknek ad otthont 3 hétre.

A diákok a brassói Remus Radulet Technikai Középiskolából érkeztek és a Leonardo da Vinci pályázat keretei között szakmai gyakorlatot végeznek a győri középiskolában az elektronikai területen.


Olvasóink írták

 • 3. nedeczky 2010. május 14. 20:46
  „A mai nap (2010 május 14) folyamán sikerült többször online kapcsolatot termteni a szakmai gyakorlatot végző brassói diákcsoportal és az őket oktató gyakorlatvezetőkkel. Ennek a kapcsolatnak az újdonsága abban rejlik, hogy itt Brassóban egy másik diákcsoport, az iskolabörze alkalmával, 3G kábelnélküli felszereléssel, a helyszínről létrehozta ezt a kommunikációs lehetőséget. Igy a iskolánk kiállítását látogatóknak lehtősége volt résztvenni a ezen a bemutatáson és egyeseknek külön élmény volt a Győrön gyakorlatozó diákokkal elbeszélgetni.
  Mindez megerösíti, hogy a két iskola diák és oktatóközösségei között a szakmai és a baráti kapcsolatok nem ismernek határokat. A tudományok és a technikai ismeretek elsajátítása közös célunk és a partnerkapcsolatunk alapkövei.

  Nedeczky László
  A ,,Remus Radulet" Technikai Főgimnázium igazgatója.”
 • 2. tibizs85 2010. május 14. 18:45
  „Our school developed a very efficient relationship with the Colegiul Tehnic "Remus Radulet" in Brasov from 1994. This means that some of our students and teachers visit our partner school every second year and enrich their knowledge about the traditions and cultural aspects of this beautiful Romanian city.

  Besides these cultural visits, our school receives about ten Romanian students every year, who take part in Leonardo training programme. The mentor of this vocational preparation is Mr. Buksa János, who accompanies the students to our school.

  I hope so, this international contact remains for a long time yet.

  Tibor Izsáki
  a member of Leonardo-Team (vocational training instructor)”
 • 1. tibizs85 2010. május 14. 18:28
  „1994-től kezdődően ápolunk jó kapcsolatot a brassói Colegiul Tehnic "Remus Radulet" intézményével. Szinte menetrendszerűen kétévenként megyünk Brassóba tanárok és diákok közösen és ismerkedünk az erdélyi hagyományokkal. És viszont - jönnek hozzánk a brassói diákok és tanárok, hogy megismerjék Magyarországot, kultúránkat, na és persze hogy ismerkedjenek iskolánkkal.

  A kölcsönös látogatásokon kívül a Brassói iskolával szigorúbb szakmai kapcsolatunk is van. A Leonardo program keretei között már 4. alkalommal fogadtunk 10-10 diákot kísérő tanárukkal együtt, akik 3 hetes szakmai gyakorlaton tanultak nálunk. A programot Buksa János főtanfelügyelő helyettes Úr szervezi és felügyeli évről évre.

  Remélem, hogy e nemzetközi kapcsolat még sokáig fennmarad, és ennek révén a továbbiakban is értékes kapcsolatok köttetnek.

  Izsáki Tibor
  A Leonardo Program tagja (szakoktató)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszínű szalonna egy győri hipermarketben - fotóval

Tudósítónk nem éppen gusztusos szalonnát kapott le az egyik győri boltban. Tovább olvasom