Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Bezenye temp­lo­má­nak 200 éves év­for­du­ló­ját ünnepli

Bezenye, mely Magyarország észak-nyugati szegletébenlévő zömében horvátok lakta települése, a 2011–2012-es esz­ten­dő­ben ün­nep­li temp­lo­má­nak 200 éves év­for­du­ló­ját.
E neves évforduló kapcsán le­he­tő­sé­ge nyílt az egy­ház­köz­ség­nek, hogy fél ­éven ke­resz­tül ven­dé­gül lát­hat­ta a hor­vát egy­ház­köz­sé­gek kö­ré­ben köz­ked­velt Mári­a­cel­li Vándor Szűzanya szob­rát.

A „Putujuća Ma­ri­ja Cel­jan­ska", az­az a Mári­cel­li Ván­dor Má­ria-szo­bor félévente gazdát cserél, más-más horvátok lakta településen erősíti a hívők vallásosságát, Mária-tiszteletét.

Galéria


Sza­lai Kál­mán es­pe­res atya és győ­ri te­o­ló­gia­pro­fes­­szor dr. Schma­tovich Já­nos atya szer­ve­zé­sé­ben a Vándor Szűzanya-szo­bor már­ci­us 25-én érkezett Bécsből Bezenyére.

Augusztus végén Martinsich Balázs vezetésével indult útnak a hívők egy csoportja gyalogosan a „Vándor-Mária" szoborral Máriazellbe, hogy egy közös lelki gyakorlat után, más település vehesse át.

Az esemény rangját növelte, hogy az osztrák televízió is figyelemmel kísérte a zarándoklatot. A kissé viszontagságos út nehézségeit az együtt éneklés, mise és körmenet élménye enyhítette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két mozgássérült hely sem elég a szlovák rendszámos VW-nek? Fotóval

A szlovák rendszámos Volkswagennek két mozgássérült hely sem volt elég parkolni a győri… Tovább olvasom