Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Betlehemezők ünnepe Győrben

Péntek este négyórás műsor keretében mutatkoztak be a fellépők a harmadik Nemzetközi Betlehemes Találkozón.
Idén harmadik alkalommal rendezik meg Győrben a Nemzetközi Betlehemes Találkozót. Az ország különböző régióiból és a határon túlról érkező csoportok az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét a betlehemezés hagyományát elevenítik fel játékukkal. Az adventi időszak legszebb hagyományőrző játéka, a betlehemezés ma már az Advent Győrben Téli Fesztivál megkerülhetetlen, magával ragadó színfoltja.

A résztvevők idén is fellépnek az Advent Győrben Téli Fesztivál keretében felállított szabadtéri színpadokon, szociális intézményekben, templomokban, peremkerületi intézmények ünnepségein, az adventi gyertya meggyújtásakor a Széchenyi téren.

Fotók és szöveg: Gulyás Attila (olvasó-tudósító)


Pénteken este hat órakor zsúfolásig megtelt a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színházterme, ahol felnőttek és gyermekek mutatták be, hogy még él az a népi hagyomány, melyről sokan azt hittek, hogy már feledésbe merült. Szemmel láthatóan a szereplők szinte életritmusuk alkotóelemének tekintették a programot, a koreográfia teljes mértékben élethűen adta vissza a régi idők népszokásait. Azon gyermekek is, akik egészen a kisiskolás korban léptek fel a színpadra, kitűnő előadói képességekkel mutatták be produkcióikat a közönség számára. A szép produktumot hatalmas vastaps követte, melyet elismerésül adott a közönség minden egyes fellépőnek.

A négy órás műsor felejthetetlen élményeket adott valamennyi résztvevő néző számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elsüllyedt hajó Győrben - Keresik a bécsi tulajt - Új Galériák, videó

Újabb acélsodronyokkal biztosítják az elsüllyedt hajót. A munkával várhatóan még péntek délután… Tovább olvasom