Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Betlehemes találkozó Győrben

II. Alkalommal rendezték meg szombaton Győrött a Nemzetközi Betlehemes Találkozót, melyen határon túli gyermekek is eljöttek, hogy bemutassák a még élő népi hagyományt, a betlehemezést.
A Petőfi Sándor Városi Művelődési Központban Dr. Ottófi Rudolf, Győr alpolgármestere nyitotta meg a rendezvényt.

Dr. Ottófi Rudolf többek között elmondta: „Minden nép hagyományait a történelmi hagyományai hitelesítik. Az ádventi időszak nagyon kedves hagyományok időszaka. Nagyon örülök annak, hogy erre a szép alkalomra ennyi fiatal és idősebb korosztály összegyűlt, hogy bemutassák azokat a hagyományokat, amelyeket a környezetükből építkeztek, feldolgoztak, hogy azt megőrizzék, továbbadják az utókor számára. Minél fiatalabb egy csoport, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy ezek a hagyományok tovább fognak élni."Az ünnepi megnyitót követően egy kis ízelítőt láthatott az egybegyűlt közönség a néphagyományból.
Olvasóink írták

 • 3. jánosi 2009. december 15. 13:09
  „1. nem véletlen ? az, hogy a lopás jut az eszedbe az ünnepi szokásról ? Freudi elemzést igényelne ............”
 • 2. janka 2009. december 14. 20:21
  „Imádom a beth-leemet meg a betlehemet is:)tele van helyes írási hibával de sebaj azért a beth-leem az úgy van ahogy kell:) és minden olyan cikkhez hozzászólsz ami beth-leem ről szól????”
 • 1. meir 2009. december 14. 15:52
  „kolok koromban a faluban mentek hazrol hazra,aztan a csendorsegre is,mert a beth-leemnek dupla feneke volt,amit szepen ratoltak az asztalon hagyott bugyellarisra!!
  persze akkoriban "regolni" is jartak,lacos botokkal,es regos enekkel!!
  hogy is csak na.....!!! azt hiszem igy ,kezdodott;-"adjon az uristen,ennek a gazdanak,ket kis okrot,okor melle szkeret,szekermelle kereket,kerek melle locset,locs melle vasszoget,hej rege rajta,azt is megadhassa az a nagy uristen!!"
  aztan persze volt meg vagy 10-vers szak utanna!!!
  aztan azok akik mentek "kotyulni",kis mondokakkal hogy pl;-"kity´koty kity-koty,gelegonye vesszo nekem es van ketto,egyik a toloja ketto a goloja..................."!!!
  vajon most is vannak-e meg ilyenek szokasba ott??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mozgássérült-parkolóba állni

Nagyon sok olyan parkoló autóst látni Győr belvárosában, akik ügyet sem vetnek a KRESZ szabályaira. Tovább olvasom