Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Betlehemáldás Szanyban

A Szanyi Római Katolikus Templom udvarán, hatalmas tömeg várakozott szombat délután három órakor. A sok örömteli gyermek arcok jelezték, hogy valami készülődik a templomkertben.

Nem is váratott magára sokáig a meglepetés, ugyanis a településen élők egy csoportja igazi várakozással teli műsort ajándékoztak a vidékről érkezők és a helyiek számára. Első alkalommal állították fel azt a 7méterszer 4 méteres Betlehemet, ahol élő állatokkal népesítették be a létesítményt, hogy ezzel is tovább színesítsék a nem mindennapi látványosságot. Karácsony közeledtével mindenkiben örömteli érzések lapulnak, hogy a Jézuska érkezését várjuk, különösen ez a gondolat a gyermekekben vonul végig. Ezen a délutánon nem csak az utókor nemzedéke, hanem idősektől középkorúig egyaránt megtalálhatóak voltak kíváncsi emberek.

A Rábaköz térségéből Csornáról, Szilból, Rábapordányból, Egyedről
Rábaszentandrásról, Soborról is érkeztek a helyszínre, hiszen nem mindennap láthatnak élő Betlehemet .

A programot Háry – Pethő Adrienn, a Szanyi Művelődési Intézmény vezetője nyitotta meg, majd Tóth Imre plébános megáldotta a Betlehemet az állatokkal együtt.

A Szanyi Kerekerdő Óvoda tagjai közül néhányan lucázással folytatták a
műsort, melyet a közelmúltban alakult asszonykórus, a helyi hittancsoport és a Borostyán Nyugdíjasklub tagjai követtek. Énekkel, dallal és verssel szórakoztatták a közönséget, s közben felelevenedtek a helyi Betlehemező Csoport tagjain keresztül a régi népi szokáso, melyet kicsik és nagyok, felnőttek, idősek egyaránt nagy örömmel fogadtak.

Az egy órás ünnepi műsort követően, a megjelenteket Szany Nagyközség Önkormányzata megvendégelte apró süteményekkel, valamint forralt bort és finom teát osztottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Thessalonikben tüntettek - tudósítónk helyszíni felvételei

Görögország - Továbbra is tartanak Görögországban a tüntetések. Tudósítónk a helyszínről, ismét… Tovább olvasom