Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Belvíz alatt a Győri utca Győrzámolyon

˝Az udvarokon, ahol eddig a gyerekek játszottak most vadkacsák úszkálnak és békák adnak koncertet˝ - írta olvasónk.
˝A győrzámolyi Győri utcában a belvíz komoly problémákat okoz. Mivel az utca zsákutca, ezért lefelé csak csizmában, kocsival, esetleg csónakkal lehet közlekedni.

Természetesen nem csak az utcán áll a víz, hanem az udvarok és kertek szintén víz alatt állnak már napok óta, és mivel ennek a ˝teknőnek˝ nincs lefolyása, ezért nagyon lassan szivárog a talajba a víz.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Több családnál a gyermekek kb. egy hete nagyszülőknél élnek a lehetetlen helyzet miatt - hol a gázt, hol a villanyt kellett kikapcsolni -, és ahol korábban ők játszadoztak az udvarban, ott most vadkacsák úszkálnak és békák adnak koncertet. Mielőbbi megoldást vár az utca lakossága az önkormányzat részéről elsőként a tüneti kezelésre szivattyúzással, illetve hosszabb távon a vízelvezetés biztosítására˝ - írta olvasónk.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Andris.82 2013. június 16. 23:34
  „Mankapunka: Az biztos, hogy lesz belvíz, de nem azt jelenti, hogy el kell tűrnöd. Ha abban az utcában, még ha mindenki ásna is árkot a háza elő, nem fog lefolyni a belvíz, mivel zsákutca. Folytatni kellene az árok ásását az utcán túl is. Gondoljátok az a megoldás, hogy 20 család kimegy a szántóföldre, és csak úgy folytatólagosan kiás még 2 kilométer árkot? Lehet nem néztétek a linket, de az az önkormányzat feladata megoldani a belvíz elvezetését.”
 • 24. kenyeresné 2013. június 15. 21:55
  „nem a kisujjamból szívtam a kisbajcsi példát,munkatársam él ott,akit a szomszédja jelentett fel,mert nincs a háza előtt árok,erre jött a felszólítás,satöbbi,mint az előzőekben leírtam...”
 • 23. Mankapunka 2013. június 15. 16:07
  „Józan paraszti ésszel lehet gondolni, ha a töltés legaljával egyonalban van majdnem a házam alapja, akkor egy nagyobb árvíznél lesz belvíz, nem de?”
 • 22. Andris.82 2013. június 15. 00:26
  „Kit érdekel, hogy az ősök miért nem építkeztek oda? Kit érdekel, hogy mennyit kellett volna rátölteni a telekre, kinek mekkora a lábazata, ki mikor adott engedélyt ott építkezni? Van aki 10 éve ott lakik, más meg 1 éve. Nem egymásra kell mutogatni! A probléma most van, és most kell megoldani! Ha közterületen is jelentkezik a belvíz, akkor az önkormányzatnak a kötelessége gondoskodni az elvezetéséről!
  http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99500057.TV
  1995. évi LVII. törvény 4. § A települési önkormányzat feladata: f) "a helyi vízrendezés és vízkárelhárítás, az árvíz- és belvízelvezetés." Kérjük a győrzámolyi önkormányzatot a Győri utcában kialakult belvíz elvezetésére.”
 • 21. hmoni 2013. június 14. 23:19
  „Gonzo!!!!!!!!Nem hőbörgök és nem kárörvendek!!!!Pontosan tudom milyen belvízben élni!!!!Azt hiszem kicsit el vagy tájolódva!!!!!”
 • 20. Túrabakancs 2013. június 14. 22:26
  „Annak idején az ókori rómaiak is tudták, hogy milyen helyet kell kiválasztani az épületek
  biztonságos meglétét illetően, természetesen hosszabb távon értve. Erről a régészek
  tudnának igazán bővebben mesélni. Persze ha hosszú évekig szárazon van egy bizonyos terület,
  akkor nem igazán van olyan család, aki tudná hogy arra a helyre nem szabad építkezni, mert
  bizonyos években az víz alá kerül. Főleg ha "gyüttment" az a bizonyos család. Nem hibáztatom
  őket, inkább az illetékeseket akik kiadták az építési engedélyeket, meg felparcellázták az
  ottani földeket.”
 • 19. zotya975 2013. június 14. 21:16
  „Igazából addíg pontig amedig egy családi házban beköltözök elég sok szakértőnek-hatóságnak stb perkállok nem kevés pénzt. nem hiszem hogy egy jogállamban az adófizető állampolgárnak a dolga eldönteni hova lehet és hova nem épitkezni. Jöhetek én az ország másik végéből honnan kéne tudnom hol volt régen tó, vagy hol szokott áradás lenni. Az építési telkeket általában az önkormányzat méri ki és adja el nem kis pénzért. Kutya kötelessége lenne neki előzetes környezettanulmányt végezni az adott területnek milyenek a földrajzi stb adottságai. Ha meg már egy házban lakom mint adófizető állampolgárt szintén elvárhatnám hogy a házamat normális közúton(lásd súllyadó amit az önkormányzatnak fizetek) száraz lábbal meg tudjam közelíteni. A többi igazából csak rizsa meg ködösítés.”
 • 18. csomiki 2013. június 14. 20:49
  „más örülne ha saját tava lenne a háza mellett :)”
 • 17. FehérkalaposTroll 2013. június 14. 17:21
  „gonzo, de állnak, és minden áradás olvadás után nyakig vízben. Nem most lett az a a hely olyan amilyen és van még egy két hasonló hely a környéken vagy Barátin vagy Csanakon.
  Ha évtizedekre hozol döntést alaposan fontold meg pl.: most kell körbe nézni hol mi van, hogy képben legyen valaki vízügyileg. Ne 2020-ban keljen sírni hogy ezt senki nem mondta..”
 • 16. Mankapunka 2013. június 14. 16:10
  „Nem ebben a faluban, hanem elég sok faluban kiköltöztek a friss szántóföldre, ahol semmi sem volt, most meg sírnak, hogy rossz a helyzet?

  Pl. nem folyó melletti faluban is van ilyen, és csak a butyuták költöztek oda.”
 • 15. gonzo 2013. június 14. 14:59
  „12.kenyeresné,én elég jól ismerem a Győr környéki falvakat,számtalan helyen hiányzik az árok,tömeges bírságolásról nem hallottam.Ezzel együtt lehet,hogy a kisbajcsi példád igaz.”
 • 14. gonzo 2013. június 14. 14:50
  „"Mindig is víz alatt volt az a hely, hogy hogy lehetett oda építkezni rejtély."

  13.troll,na ez az ami bődületes nagy hülyeség,már megbocsáss,ha így lenne nyilván nem állna ott egy ház sem.”
 • 13. FehérkalaposTroll 2013. június 14. 14:15
  „"ennek a ˝teknőnek˝ nincs lefolyása"
  Mindig is víz alatt volt az a hely, hogy hogy lehetett oda építkezni rejtély.”
 • 12. kenyeresné 2013. június 14. 14:05
  „Hááát,nem tudom,ez más falvakban hogy van,de Kisbajcson pl. kötelező a házad előt árkot ásni,ellenkező esetben a helyi önkormányzat felszólítást küld,hogy eddig és eddig az időpontig köteles vagy megásni a háztól mittudomén hány centire,különben pénzbírság.”
 • 11. gonzo 2013. június 14. 13:52
  „9.Móni,mit hőbörögsz?Amint láthatod van néhány ember aki nagyon ráfázott.A te meglátásod szerint ők mind hülyék.Szerintem meg áldozatok,a pénzéhség áldozatai,az akkori képviselőtestület,a polgármester áldozatai,akik kimérték a telkeket úgy,hogy tudták,eddig oda miért nem építkezett a falu.
  Ha már ilyen okos vagy,te miért nem figyelmeztetted a sokszor az ország másik mvégéből idetelepülőket?Ja,azzal már meló van,inkább hőbörögsz itt,meg kárörvendesz a másik baján.”
 • 10. zotya975 2013. június 14. 12:07
  „Nem nagyon lehet az utcán áskálódni hiszen az közterület az önkormányzat tulajdona. A lakóknak csak az jut hogy nyírják a füvet (ha van) járdán lapátolják a havat, és (ha van) árok és áteresz lehet takarítani. Ha viszont bármit tárolni szeretnél a házad előtt egyből érvénybe lép a "nem a lakóé hanem az önkormányzeté" és fizess közterület felhasználási díjat. A vízelvezetésről az önkormányzatnak kell gondoskodnia, hiszen enélkül szinte megközeleíthetetlen az ingatlan amit jó pénzért a lakó megvett épített oda házat(szintén adózott pénzből) stb...stb. Amúgy sincs értelme az önkényes árokásásnak ha nincs a területnek lefolyása.”
 • 9. hmoni 2013. június 14. 12:01
  „Tisztelt Új Lakók!!!Először körbe kellett volna nézni a faluban mielőtt panaszkodnak!!!!!Én a Bartók Béla utcában nőttem fel!!!!Nem hiába van a házunknak méteres alapja és árok a ház előtt!!!!!Akik ott laknak fiatalok,azok ebben nőttek fel.....párszor sétáltunk gyerekként mezítláb a vízben.Anyám csak annyit mondott!!Kislányom vigyázz,hideg az a víz!!!!Mindenki tudja mivel jár egy ekkora árhullám!!!Nézzen át Dunaszegre!!!Ott sem különb a helyzet!!Azt hiszi egy cikk megold mindent???Ja igen!!Ez a legkönnyebb megoldás ha baj van!!!Már bocsánat,de Gondolkodni kéne mielőtt építkeznek!!!Akkor ez nem tűnt fel???”
 • 8. apokalipszis 2013. június 14. 11:00
  „6. urbaniastapista 2013.06.14. 10:43

  "5-10-15 évvel ezelőtti - a szabályozást megrendelő és elfogadó - polgármesterre, képviselőkre kell fókuszálni"

  Megúszná!!!Elég lenne annyival védekeznei,hogy "nem értettünk hozzá".Mint már egy volt és leendő? miniszterelnöknek is elég volt.))”
 • 7. kenyeresné 2013. június 14. 10:54
  „acsali: azért,mert fillérekért a polgármester tulajdonába került,majd jó áron eladta.Igaza van urbaniastapistának,10-15 évvel ezelőtti dolgok ezek...”
 • 6. urbaniastapista 2013. június 14. 10:43
  „#4.
  Nem az építési előadó a hibás, mert ő csak a jogszabályokat nézi. Ilyen jogszabály a szabályozási terv is, amiben az önkormányzat lehetővé tette, hogy ilyen helyekre is lehessen építeni.
  5-10-15 évvel ezelőtti - a szabályozást megrendelő és elfogadó - polgármesterre, képviselőkre kell fókuszálni.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végső búcsú Győr díszpolgárától

Csütörtökön délután a nádorvárosi köztemetőben ünnepélyes keretek között eltemették Lovag Vitéz Nagy… Tovább olvasom