Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Barsi Ernő volt a vendég

Vasárnap délután négy órakor, a VII. Határon túli Összművészeti Fesztivál programsorozatán belül, Dr. Barsi Ernő néprajzkutató, zenepedagógus, főiskolai tanár volt a vendég, akivel Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató és Gülch Csaba újságíró beszélgetett.


A felettébb érdekes kötetlen beszélgetős délutánt Gulyásné Lencsés Lívia a Petőfi Sándor Városi Művelődési Központ munkatársa nyitotta meg.

A jelenlévő közönség köszöntésén túl azokat is üdvözölte a PSVMK munkatársa, akik élő egyenes adásban, a világhálón is figyelemmel kísérték a programot. Az egyik internetes portál segítségével a világ minden tájára eljutott az idén kilencvenedik születésnapját ünneplő Barsi tanár úrral folytatott beszélgetés. Lehetőségük volt az interneten nézőknek is kérdéseket feltenni, melyre azonnali választ is kaphattak a nagy múltú zenepedagógus munkássága iránt érdeklődők.

Dr. Barsi Ernő felülmúlja korát, hiszen mint fizikailag, mind pedig szellemileg sokkal fiatalabb. Az éles elme bölcs gondolatok hordozója, aki a népi kultúrát, a magyar hagyományokat immáron több tucatnyi könyv megírásával őrizte meg az utókor számára. A tenni akarás rendíthetetlen akaraterejével párosulva tervek végtelenségét zsúfolja hétköznapjaiba, melyet barátai, ismerősei, tisztelői és régi osztályainak tanulói segítenek tovább kiteljesedni.Tisztelet illeti – e nemes szívvel élő pedagógust, aki szeretetével betöltötte a beszélgetés színterét, ahol könnyes szemek kísérték végig csodálatos szakmai életútját. Kilencven évbe bele fért háború és béke, azonban nem törte meg semmi Barsi tanár úr munka iránt végzett rendíthetetlen erejét, amit elmondása szerint addig művel, amíg ereje engedi.

A több mint egy órás műsor felejthetetlen élményeket szerzett valamennyi megjelent vendég számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kyokushin-rengokai utánpótlás karate verseny

Bősárkányban rendezték meg a kyokushin-rengokai I. Sárkány Dojo-Utánpótlás karate versenyt szombaton… Tovább olvasom