Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Balesetek a vasúti átjárókban

Egyre több hír szól a vasúti átjáróban történt balesetekről és erre szólva nem is csodálom, hogy ez mind bekövetkezik...


Egy élő példával élve a Petőházi 85-ös főúti vasúti átjáró már úgy 3-4 hónapja biztos nincs kivilágítva! Nem értem hogy miért csodálkoznak ezeken a baleseteken.

A fénysorompó működik de az átkelőben az eddig megszokott kivilágítás márt jó ideje megszűnt. Nagyon köd esetén a kivilágítás nem egy rossz megoldás(persze ha működik is).

Szeretném ha valaki tenne valamit vagy esetleg maguk érdeklődnének.

Köszönöm szépen!

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2008. november 26. 09:20
    „Konkrét eset: nov.17. Szombathely, du. 3/4 egy körül. A vasútállomástól északra levő kivezető úton a Szombathely-Kőszeg vasútvonalat keresztezve pirosan villogott a vasúti jelzőberendezés. Mi szabályosan le is fékeztünk, szemből meg nagy sebességgel átvágtatott egy kisteherautó. Ha jött volna a vonat, valószínű pont nekünk löki. Szerencsére pont akkor nem jött.”
  • 1. arany 2008. november 25. 21:54
    „Én meg nagyon szeretném, ha normálisan közlekednének az utakon, ha nem 80-al mennének át az átjárón, ha betartanák a közlekedési morált. Másrészt nem minden helyen kötelező kivilágítani az átjárót, és nem az a lényeg hanem a FÉNYSOROMPÓ FÉNYJELZÉSÉRE figyelni. Az pedig tudtommal led-es megoldásu hogy mégjobb legyen a láthatósága. Jól néznénk ki minden átjáróba fölé még külön lámpabúrát tenni. Ez megint nem szólt másról csak hogy lehet vasút biztber-be belekötni. Nézzük már meg végre az uzatkon a közfelügyelet jmennyi hiányossággal él, másrészt a közlekedők milyen módon nem tartják be alapvető szabályokat. És mikor lesz végre már végr az örökös ide-oda mutogatásnak? Vasút az mindig kiemelkedő helyen van a többi az nem számít. Ha hóesésből késik a vonat, akkor felfújják, de arrol már ugyan nem esik szó mennyit késik ilyenkor egy távolsági busz. És ez csak egy példa. Az illetékesek pedig ne aggódjon ki fognak menni, de remélem még pár hét beletellik, legalább az energia fogyasztás annyival kvesebb ezzel ugyebár környezetünket óvjuk meg. De ez megint olyan téma amiről inkább csend van mintha beszélnénk róla.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budi a hóban - no comment

Tudósítónk vasárnap fotózott egy érdekes "jelenséget" Sopronban a Balfi úton. No comment... Tovább olvasom