Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Bácsán a jó idő kedvez a munkáknak

Tudósítónnk Bácsa részönkormányzat elnökével, Bárány Istvánnal járta be a munkaterületeket.

A Boglárka utcában hatalmas gépek és munkások tucatjai jelzik, hogy nagy volumenű munkálatok zajlanak. Kisbácsán sokak régi vágya válik valóra, megépül a csapadékvíz-elvezető rendszer is.

Ezzel párhuzamosan megújul az út burkolata, amihez új vízcsövek kerülnek lefektetésre.

A kora tavasszal elkezdett vízvezeték csomópontokon történő cserék után most az utcai vízvezeték és a vízbekötések kerülnek sorra.

A helyszínen lévő munkások tájékoztatása szerint, a jelenleg a földben lévő csövek többnyire ötvenedik évüket tapossák. A kor követelményeihez igazodóan , a régi 80 mm átmérőjű azbesztcement utcai elosztóvezeték helyett korszerűbb, 100mm-es KPE csöveket fektetnek le.

Ezen csövek az egyik legjobbak mint ár , de a cső minőségét tekintve is vezetőknek tekintendők, hiszen nagyon jó meghibásodási mutatókkal rendelkeznek. Az 510 métereses szakaszon 32 db vascsöves vízbekötést cserélnek a munkások , ahol a korszerű csövek megegyeznek az utcai gerincvezetékkel.

Bácsán a jó idő kedvez a munkáknak

A szakemberek terveik szerint elsőként megépítik az új vezetéket , majd amikor már megtörtént a sikeres nyomáspróba , valamint a vízminták az előírásoknak megfelelnek , ezt követően kötik rá fokozatosan a fogyasztókhoz az új vízbekötéseket. Ezen tervek azért célszerűek, ugyanis ennek következtében az érintett fogyasztókkal egyeztetni tudnak , hogy mikor kerülhet rájuk a sor , ami mindkét fél számára fontos, hiszen időt spórolhatnak a munkák kivitelezése folyamán.


Nagybácsán is folyamatban lévő munkát láthattunk , ott pedig az ökológiai szempontból fontos iszapolás munkálatai zajlanak. A tevékenységgel teljesen megtisztul a Bálványosi csatorna területe ,ami után esetlegesen téli korcsolyázásra , vagy éppen horgászati célokra is alkalmassá válhat a víz. A jelenlegi állapot szerint a vízpartra kitermelt iszapot kiszárítják, majd azt követően az egész területről el fogják szállítani.

A terület rendezése ezután kezdődhet újra, amikor is a vízpart környékéről eltávolítanak minden eddig lerakott, oda nem illő tárgyakat ,szemetet és a végső cél az, hogy a látványos változást követően mint ökológiai szempontból, mint pedig a helyiek igényeihez igazodóan nézzen ki a csatorna környezete.

Olvasóink írták

 • 3. piroskaésabarkasz 2013. május 23. 20:37
  „Az elképzelés jó,de miért pont akkor, amikor a halak ívnak!!!!Nincs egy szakértő sem közöttük?”
 • 2. kenyeresné 2013. május 23. 10:59
  „De jó,hogy kitakarítják a Bácsai csatornát! Gyerekkoromban mennyit koriztunk ott! A mostani fiataloknak ez elképzelhetetlen,a jelen állapotokat látva.Gondolom a környékeny lakóknak is áldás lesz,kiirtják azt a ronda mocsarat...
  Köszönjük!”
 • 1. tudosito-GulyásAttila 2013. május 22. 11:47
  „Kedves Olvasók!
  Annyi változtatást szeretnék a cikkhez megjegyezni, hogy az iszapot kiszárítás után nem szállítják el , az a helyén marad.Ez utóbbit a cikk elkészítése folyamán félreértettem, valamint nem a Bálványosi Csatorna hanem a Bácsai Csatornánál folytatódnak a munkálatok. Ezen kiigazítás után helyes és teljes a cikk. Úgy gondolom , hogy ezen kiegészítést követően semmi kifogásolható nincs az írásban, azonban szükségszerűnek éreztem közölni a hiteles tájékoztatás érdekében olvasóinkkal az információkat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi koncertet adtak a fúvószenekarok

Az elmúlt hétvége bővelkedett eseményekben Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom