Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Bácsai Majális Dobrádi Ákossal - videó

Szombaton 15 éves lett a Bácsai Majális. Bár lógott az eső lába, de a természet megkegyelmezett a programra látogatóknak.
Nem sokkal délután három órát követően, a helyi Művelődési Házban a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjasklub énekével kezdődött a "15. éves a Bácsai Részönkormányzat" – című kiállítás megnyitója. Ezt követően Bárány István, a Győr–Bácsai részönkormányzat elnöke mondott köszöntőt.

Az elnök szavaiban megemlékezett azokról, akik már nem tudnak a részönkormányzat munkáinak megvalósításában segíteni, ugyanis elhunytak. Az utóbbiak tiszteletére, egy perces néma felállással adóztak.Beszélt arról is, hogy bár esőre áll az idő, mégis örülni kell neki, mert egy évvel ezelőtt, homokzsákokat kellett lapátolni, az árvízi védekezésnél, amikor ugyan sütött a nap, de veszélynek volt kitéve Bácsa területe is. A kiállításra látogatók figyelmébe ajánlotta Bárány István azt a videófilm összeállítást, amelyet az elmúlt 15 évi önkormányzati munkálkodásokból állítottak össze. A kiállítás megnyitását követően, az ünnepi tortát hozták a művelődési házba, amelyből valamennyi megjelent kapott egy szeletet.

Délután négy órakor ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a 15. éves Bácsai Majális, ahol elsőként Bárány István szólt a megjelentekhez, majd Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

A délután folyamán fellépett a rendezvény színpadán a Kisbácsai Óvoda, a Bácsai Gyöngyvirág Nyugdíjasklub, a győri Holdszínház, valamint az Ászok zenekar is, akik retro slágerekkel szórakoztatták a népes publikumot.

Most is, mint minden majális alkalmával, lehetőség adódott a gyermekek számára, hogy lovas hintóval járják végig a környező utcákat. A rendezvény területén egy bohóc is szórakoztatta a gyermekeket, aki lufikat fújt és ajándékozott a lurkóknak. Felettébb nagy örömmel vették igénybe az elektromos kisautókat a kisgyermekek, csakúgy, mint a kézzel hajtott körhintát. Alkalom nyílt kézműves foglalkozásra, arcfestésre, ugrálhattak az ugráló várban is.

Este fél kilenckor megérkezett a sztárvendég is, aki fergeteges hangulatot varázsolt a helyszínre, ahol kisgyermek, fiatal, idős és középkorú egyaránt énekelte a már jól ismert dalokat.

Az est zárásaként retro diszkóval ért véget a 15. Bácsai Majális.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas szemétkupac a győri kórházban - fotók

"Felháborító, hogy pont egy kórház területén van ez, ahol még fontosabb lenne a tisztaság és rend!"… Tovább olvasom