Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az ORTT munkásökle ismét oda csapott, ahova köll...

"Az RTL Klub viselkedése kritikán aluli, nem veszi figyelembe gyermekeink lelki fejlődését! Az eredetileg 117 perces Tolvajtempót is 90 percre sikerült csak lerövidíteniük, így is benne maradt ahogy Nicolas Cage csúnyán nézett Giovanni Ribisire."

"Az RTL Klub megsértette a médiatörvény kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezéseit azáltal, hogy a 2009. április 19-én sugárzott "A szállító" című műsorszámot nem megfelelő korosztályi csoportba sorolta be és nem megfelelő időpontban tette közzé. Az Országos Rádió és Televízió Testület ezért 20 óra 00 perctől 21 óra 35 percig felfüggesztette a műsorszolgáltatási jogosultság gyakorlását."

Ez a felirat fogadja este a munkahelyéről megfáradtan, koszosan, éhesen hazatérő "jómunkás" embert. Nem elég, hogy a férfiak vérre menő harcokat folytatnak a feleségeikkel a foci VB miatti távirányító háborúban, családok szakadnak ketté, nézettségi mutatók omlanak össze, most még Magdi anyusék hétköznapjaiba sem nyerhet betekintést az egyszeri állampolgár Jason Statham miatt. (Bár Magdi anyus ha jól tudom eltávozott az élők sorából... béke poraira.)

Ez a szerencsétlen Jason Statham ugyanis 2009 áprilisában főműsoridőben vette a bátorságot arra, hogy az alvilág sofőrjeként megmentsen egy bajba jutott ázsiai leányzót, akit a mindenre elszánt gonosz embercsempész apukája el akart tenni láb alól. Hősünk a jó ügy érdekében összetört pár autót (A BMW-ért kár volt, én csak ezért tiltanám be ezt a filmet), bevert néhány orrot, olykor-olykor eleresztett egy dramaturgiailag megkérdőjelezhetetlen "bazmeg"-et, ámde a cél szentesítette az eszközt és megmentette a csajt. Mindenki boldog, a főhős társra talált és elsétáltak véresen a lemenő naplementében, a nézők pedig bedöntöttek 3 deci kólát fejenként és megevett a család egy zacskó TESCO-s pattogatott kukoricát. (A sajtos a legjobb, de a hamburger adó miatt majd leszokunk róla.)

Ámde szegény gyermekeink élete nem csak játék és mese, ez a film a tudatalattijukra beláthatatlan következményekkel bírt. Hiszen ebből a filmből akaratukon kívül megtanulták, hogy hogyan kell lőni egy HK MP5 géppisztollyal, hogyan kell beverni valakinek az orrát, kiderült hogy a szex csak mese és a gyerek születése valójában a sejtelmesen fellibbenő függönyökkel áll szoros párhuzamban, sőt majdnem olyan csúnya szavakat is hallottak, mint aputól mikor a bíró nem adta meg Anglia szabályos gólját a Németország elleni meccsen.

Az RTL Klub viselkedése egyszerűen kritikán aluli, nem veszi figyelembe gyermekeink lelki fejlődését! A Tolvajtempó című eredetileg 117 perces filmet is hallatlan 90 percre sikerült csak lerövidíteniük a rengeteg erőszakos jelenet miatt. Így is benne maradt hogy Nicolas Cage csúnyán nézett Giovanni Ribisire, aki a testvérét alakítja. Na főleg ezt kellett volna kivágni, hiszen ez gyermekeink elméjében a hittanórákról (mert járnak oda ugye) ismert Káin és Ábel történet fog megjelenni, és még a végén saját testvéreik ellen fognak fordulni. Nem is értem hogy az RTL klub miért nem vágja össze még jobban a filmjeit. A fegyencjáratnak is majdnem a fele bennmaradt a leadott változatban! Kritikán aluli!

Igazán példát vehetnének a VIVA TV-ről. Jól tudjuk, hogy az említett csatorna tényleg elősegíti gyermekeink egészséges lelki fejlődését és a társadalmi szocializációt, hiszen ez a csatorna csak róluk és csak nekik szól. Külön kiemelném a Szexi vagy nem című irodalmi igényességű műsort, amiben tökéletesen artikuláló, hibátlan, magánéletükben is példamutató fiatalok szerepelnek mind a vendégek, mind a műsorvezetők részéről. Tinilányok ízléses és szolid bikinikben vonulnak fel, a szeméremajkaik is csupán 0.5 illetve maximum 1 cm szélességben figyelnek ki a konszolidált öltözékük alól (Teljesen EU konform.). Rendkívül mélyenszántó gondolatokat osztanak meg a nagyérdeművel, pl. hogy a példaképük Paris Hilton, vagy Marilyn Manson. Életcéljuk hogy celebek legyenek, hiszen a mai magyar társadalomban az ügyvéd és a fogorvos mellett ez a legjobban fizetett foglalkozás, bocsánat... hivatás. Még jó hogy egy profi, szakszerű zsűri, kiknek véleménye megfellebbezhetetlen pl. Antifitness Tomi, vagy az a szőke kreatúra valamilyen Györgyi gondoskodik róluk. (Hála Istennek 2010-re sikerült elérnünk, hogy Magyarországon a legnagyobb az egy négyzetméterre eső modellek, vagy modellnek és média személyiségnek készülő fiatalok aránya. Igen megcsináltuk!)

De egy példa nem elég, a Randi Kommandó című műsort is szeretném az RTL Klub figyelmébe ajánlani, mert abban is példa értékű jeleneteket figyelhetnek meg, és tanulhatnak el. Egy teljesen hétköznapi, átlagos és természetesen szép fiatal leányokból igazi koravén, erős szexuális kisugárzású csatakancát varázsolnak röpke 15 perc alatt. Nem is értem hogy miért próbálkoznak a szerencsétlen RTL-esek az Üzenet című, irodalmi értékeket mellőző, felszínes, igénytelen rovattal. Liptai Klaudia, bocsánat Claudia is megfogalmazta már egy reggeli műsorban valahogy így: a kereskedelmi televíziónak nem célja és feladata az értékek közvetítése. Nem is értem hogy miért merült fel ilyen mocskos, már-már kommunista szellemiségű, nevelő gondolat ezekben a tévésekben. Hát királyi televízió ez vagy kereskedelmi kéremszépen?

És a végére hagynám az RTL-t megsemmisítő utolsó példámat. A fedhetetlen erkölcsű, és daimón szépségű Ada (ha jól emlékszem 2010. február 28-án este) a Club Rotation (20:50 perc környékén) című műsorban (hozzá is tenném, hogy egy kimagaslóan értékes, fiatalok közötti szociális kapcsolatokat erősítő műsorról van szó) segített egy kedves, kiskorúnak látszó (persze ezt a mai világban nehéz megállapítani) ifjú férfi és egy még ifjabb leány egymásra találásában. Elhangzottak olyan mondatok a kedves műsorvezetőtől a lány felé, hogy "nyomd oda  segged" (mármint a fiú lágyékához), "csókold szájon, ha nem hagyja, rántsd el a fejét", "tégy vele amit akarsz" és a végén: "jó buli volt". Mindez 12-es korhatárral... Na erről kell példát venni kedves RTL Klub, ez még az ORTT-t sem sérti.

Számtalan esetet sorolhatnék még, például ott van a Playboy villa lányai sorozat, ami hűen tükrözi a lányoknak, hogy milyen értékeket kell magukévá tenniük ahhoz, hogy modern, 21. századi nők lehessnek, és úgy általánosságban a női szerepek elsajátításában is rendkívül fontos szerepe van. A Sweet 16 pedig a valóságtól egyáltalán nem elrugaszkodó módon mutatja be az egészséges szülő-gyermek viszonyt. Kedves gyerekek, igenis merjetek luxusmercit kérni aputól 16. szülinapotokra, mert ez jár nektek!

A példákból is látszik, hogy az ORTT vigyáz ránk, Argoszként őrzi a mi saját és gyermekeink erkölcseit. Csak példamutató és értékes műsorokat enged sugározni, és odafigyelnek a helyes korhatár besorolásokra is. A Film+ csatornán este 21:00-kor simán lemehet 15-ös korhatárral a Borzongás, hajsza a metróban című horror, amiben egy torzszülött (patkány-ember) elmebeteg sorozatgyilkos egy áldozatából, aki mellékesen egy terhes nő, puszta kézzel kiráncigál egy csecsemőt. De ugyanígy, ugyanebben az időben 15-ös korhatárral láthatjuk, ahogy Brazíliában elrabolnak pár fiatalt, hogy a szerveiket kioperálják, és megöljék őket.

Kedves ORTT, köszönjük szépen hogy éberen őrzik a mi, és gyermekeink mentális, lelki, stb. egészségét. Köszönjük amiért megszabadítottak munkából hazaesve a Barátok közt új eseményeitől, köszönöm hogy kihagyhatom a pár napja méltatlanul mellőzött celebjeink magánéletének legapróbb morzsáit. (Vajon még mindig Horváth Éva haja a legszebb, Bódy Sylvy összejött Dzsudzsákkal, ki a legszexibb műsorvezető az országban?, ki vetkőzött le ezen a héten? Úristen nem tudom nem tudom nem tudom....áááá!!!) 

De minden rosszban van valami jó, így legalább lelkiismeret furdalás nélkül nézhettem édesapámmal a Chile-Brazíliát!

________________
Rákos Róbert

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. invektus 2010. július 14. 10:15
  „A viva tv egy SZAR”
 • 56. poltergeist84 2010. június 30. 22:52
  „Na az még egy gyönyörű műsor! :) Hát, bizony ezekkel kellene is foglalkozni...”
 • 55. wendytesztaburger 2010. június 30. 21:31
  „igazmondó

  ha a family guy-ra rászállnak, tényleg forradalom lesz : )

  amúgy maximálisan egyetértek a cikk írójával. mondjuk ha már a sweet 16 című műsornál tartunk, akkor nyugodtan lehet vetni egy pillantást a ´pregnant teens´ (terhes tinik) nevezetű, hasonlóan épületes műsorra. csak így tovább!”
 • 54. kismarti 2010. június 30. 15:20
  „Teljesen egyetértek a cikk írójával! Nekem az tetszik amikor a film+ adón kiírják az ezer éves filmek reklámjában, hogy ekkor és ekkor premier. Kérdem én, egy Bud Spencer film mi a fenétől premier, mikor már legalább 20-30 éves?”
 • 53. traboca 2010. június 30. 14:52
  „akkor már én is elmondom a véleményem:):elegem van a két fő kereskedelmi csatornából!!huszadrangú ezeréves szemetet raknak elénk nap mint nap,tudom nem kötelező nézni de ha már fizetek érte csekken a kábel tvt, vagy csak azzal hogy megnézem a sok szar reklámot, elvárom hogy új filmek menjenek és új sorozatok és amit leadnak az is teljes hosszában menjen ... . ennyi !”
 • 52. Mankapunka 2010. június 30. 11:38
  „Azt hiszem van egy alap probléma.

  Nem figyel a szülő,hogy mit néz a gyermek otthon. Nem kell az RTL Klubra ráfogni,hogy rombolja az emberiséget.

  Nem kötelező nézni a TV-t tudtommal.Vagy nem így van????”
 • 51. targis 2010. június 30. 09:27
  „Az okos embert nem kell az ORTT-nek megvédeni, mert tudja, hogy neki mi a jó!
  De az jó, hogy van egy HIVATAL, ami még jobban tudja, hogy kinek, mi válik hasznára. Aztán hamarosan azt is megmondják, hogy mit együnk, mit igyunk, mikor mit kell olvasni, hétvégén mit kell csinálni. Nem is kell gondolkodnunk, mert lesz egy kis könyvünk, amiben mindez le lesz írva!? Most akkor okosodunk, vagy ...?”
 • 50. Beex 2010. június 30. 07:39
  „A cikk szerintem is egy 5-ös egyébként, csak gratulálni tudok hozzá! :)

  Nyilván nem tetszhet mindenkinek, de a tartalma ettől még sajnos valós..”
 • 49. poltergeist84 2010. június 30. 01:08
  „phddarthrobert!

  Ne foglalkozz azokkal, akik még írni sem tudnak. A cikked egy igenis létező problémára világít rá. Figyeld csak meg, hogy mindig azok szólják le az ilyen írásokat, akik:

  1) Benne vannak nyakig, bármelyik oldalról (lelkes néző/szolgáltató) és megsértődtek.
  2) Kifejezni se tudják magukat, csak keménykednek itt arc és név nélkül, hogy "fúezdesz@r"
  3) Mindkettő.

  Az cikked választékosan megfogalmazott, tényeket feltáró írás lett, igazi profi munka. És még egyet is értünk. Csak gratulálni tudok. Így továbbb!”
 • 48. Mankapunka 2010. június 30. 00:07
  „Tiszta szar ez a Knigth Rider,ami a TV 2-n megy most.

  Ki hagytad a Szupercsapatot,és MacGyvert is. :)))”
 • 47. phddarthrobert 2010. június 29. 23:43
  „Köszönöm szépen a kommenteket. Úgy gondolom, ahogy a legtöbb fórumon, itt is elmegy arra a beszélgetés, hogy: ki vagy te? Mit akarsz te kis senki? Ez elég jellemző manapság. A szöveg mögött egy nagyon is komoly problémára szerettem volna felhívni a figyelmet, és az RTL büntetése jó apropó volt arra hogy leírjam. Először is nem szeretem az RTL Klub-ot, és a Barátok közt sorozatot sem nézem. Nekem csak 2 sorozat van: a KnightRider (mert jó kocsi van benne) és a Baywatch (mert jó csajok vannak benne). Ám egyik sincs műsoron, szóval örülök a nyárnak, és minden este a barátaimmal töltöm a szabadidőm. Még jó hogy ilyen közel van a Fertő tó. Úgy gondolom, a baj ott kezdődik, hogy van egy ORTT, aminek a létezése teljesen rendben van. Kell is egy szerv, ami kordában tartja a médiát. Ám ahogy a kommentek közt is előjött: van most is kiskapu, és meg lehet kerülni az ORTT felügyeletét. Elég szomorú tény ez, és kérdem én: nem lehetne ezt megoldani? A statisztikák szerint a magyarok nagy része már lecserélte a katódsugárcsöves TV-jét valamelyik lapos technikára (plazma, LCD, LED), ámde kérdem én, azért adtunk érte 200 ezer FT-ot, hogy a sarokban porosodjon? Vagy a szomszédnak vettük? Nem, szerintem a TV-t nem azért találták fel, hogy DVD-t lehessen kötni rá. A televíziózás lényege szerintem a szórakoztatás, mert lenne igény szórakoztató műsorokra. Jó példa erre a már emlegetett Top Gear. Ám nálunk ilyen nincs, itthon szinte minden a bulvárról szól, és a két nagy csatorna egymást majmolja ugyan azokkal a műsorokkal, csak a celebek, és a műsorcímek változnak. Ám valljuk be, elég szégyen hogy el lehet adni, és ez nem az Ő hibájuk. Az ORTT pedig ágyúval lövöldöz kis galambokra, mert nem egy B kategóriás akciófilmecske miatt kéne büntetni, hanem meg kéne nézni mi megy más csatornákon, erre hoztam fel a VIVA TV-t. De az igazán fájó pont csak most jön. Én tanár vagyok, pályakezdő. Egy éve tanítok egy általános iskolában, és volt már: verekedés (kővel, körzővel, de helyi öregeket is bántalmaztak égő gyufával), szexuális probléma, lopás, és kábítószer is. Természetesen nem a VIVA TV tehet erről, és nem is az RTL meg nem a TV2. Ez főleg a mi hibánk, amiért a világra hozzuk a gyereket, és utána le van "nemérdekelve" hogy mi lesz velük. Ez kemény gondolat, de igaz, és hála Istennek vannak kivételek. Ám ahogy egy reklám is figyelmeztetett: Ne hagyd hogy a TV nevelje fel a gyerekedet! Nálunk sajnos van példa arra, hogy a gyerek a médiából választ magának sérült, beteg példaképet. A gyerekek Majka papák, Zimány Lindák, mindenféle celebek akarnak lenni, és ez bizony nem jó így. Hol van a szülő ilyenkor? Nem szeretném megsérteni az említett közszereplőket, mert tudom hogy sokak eljátszanak egy szerepet, egy kitalált imidzs amit ők képviselnek... de ezt a gyerek is tudja / érti / elfogadja? Ha valaki járatja a Kisalföld napilapot, az láthatja hogy az újság utolsó lapján van a Nap szépe rovat. Olvassuk el, az esetek többségében modellek, média személyiségek akarnak lenni a fiatalok. Na de ki lesz varrónő, tanárnő, óvónő, ápolónő, stb. Itt mindenki abból akar élni, hogy a világon van, és szép. Elég szomorú, hogy ma így labdába lehet rúgni, de ez van. A médiának igenis van felelőssége ebben, ahogy a szülőknek is és tanároknak is. Ez egy komoly és nagyon összetett probléma, aminek részei az elhanyagolt gyerekek, a karrierista szülők, a rosszul működő társadalom, a munkakörülmények, a munkaidő, a fizetések, az oktatás helyzete, a média, és még lehetne folytatni a sort. Én az írásomban csupán kiragadtam egy szeletet a médiából, mert látom a diákjaimon hogy a cikkben is felemlegetett műsorokat nézik éjjel-nappal, és bizony nincs rájuk jó hatással. Nem normális, hogy 14 éves lányok félmeztelen képet tesznek fel magukról iwiw-re (ezt hívják sexting-nek), nem normális hogy a fiúk tő témái az erőszak, a szex, a diszkó, füvezés (a cigi már kispálya). Nem vagyok én sem szent, sőt! Na de azért általánosban én még G.I.Joe figurát kértem karácsonyra, nem pillangókést. És elszomorító helyzet ez, olyan probléma, amivel kéne foglalkozni. Én most csak kiemeltem a TV-t a sok közül.
  A szöveg tényleg szarkasztikus, gúnyos, azért ilyen mert ha csak leírom valahova nyugodtan a gondolataimat, senkit sem érdekel. Így legalább elolvasták páran. És köszönöm még egyszer a kommenteket.”
 • 46. nasi12 2010. június 29. 23:02
  „A cikk az tényleg rettenetes!
  Bornyasztóan unalmas!”
 • 45. nasi12 2010. június 29. 23:01
  „A jobbik bezárja majd mind a kettőt, (TV2 és RTL,) vagy csak igéret volt, a választásoknál, mert akkor itt az idő!
  Vagy lépnek, vagy lelépnek.
  Nekem az a TV betelefonálós direkt pénzrabló játék is nagyon a bögyömben van.”
 • 44. zotya975 2010. június 29. 22:25
  „Hát ritkán születnek ilyen jó cikkek itten, azt el kell ismerni!”
 • 43. poltergeist84 2010. június 29. 21:09
  „Kimagaslóan jó cikk, és teljesen igazad is van mindenben! Ahhoz képest, hogy amatőr vagy, nagyon jó az írás, gratulálok!”
 • 42. háté 2010. június 29. 20:51
  „Jól fizető cikk! --nem tudtam végigolvasni,---nincs mit.”
 • 41. Muaddib 2010. június 29. 18:20
  „A cikk tényleg, jó!
  De a témát leszarom.
  Könyv mániás vagyok gyűjtőm régi és új könyveket és olvasom is őket emellett délszaki gyümölcstermőket gyűjtők. Szóval találok magamnak elfoglaltságot, nem kell tv.
  Javaslom másnak is.”
 • 40. tricse 2010. június 29. 18:07
  „Jó a cikk,csináld csak tovább,végre olvasható valami az oldalon!:) Csak azt hiányoltam belőle,hogy az említett filmekben levő kiskorúakat sértő akármi messze elmarad a számítógépes játékok borzalmaitól,amivel ugye mindegyik kölök órákat játszik!:)”
 • 39. meir 2010. június 29. 16:49
  „-es tessek mar mondani hogy ki aza "Giovanni Ribisli"??”
 • 38. reszegenisjozan 2010. június 29. 16:06
  „Ti komolyan képesek voltatok végigolvasni a "cikket"????????????????????????????????
  Nekem nem sikerült.

  "Tudosító" nevű valaki, borzalom amit firkáltál. Biztos van benne értelmes dolog is, de sajnos azt már nem fogom megtalálni, mert már az elején szánalmas az írásod.
  -----

  Nem sikerült egyből elküldeni a hozzászólásmat, így vettem észre, hogy Rákos Róbert a "cikk" írója.
  Sok gyakorlást!! Lesz ez jobb is (sőőőt, lehet volt, van neked jobb is.)

  A buta embereket is meg kell védeni, többek között az ORTT-nek.”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhagyott autó a Jereváni úti áruház parkolójában

A Jereváni úti áruház parkolójában már vagy 1 hónapja áll egy viszonylag nagyobb értékű autó, bár… Tovább olvasom