Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Autók égtek Győrben

Győr - Több autó égett ma hajnalban a Szigethy Attila és a Szent Imre út sarkán a parkolóban - tájékoztatta lapunkat olvasónk, aki videót is küldött. A rendőrség tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt. Galéria, videó.

"Küldök egy videót: 2008. június 29-ről 30-ra virradó éjszaka hajnal 01.45 óra körül két autó égett a Szigethy Attila és a Szent Imre út sarkán a parkolóban.
A tűzoltók érkezése előtti pillanatokat rögzítettük."


 

Rendőrségi tájékoztató

Hajnali tűzeset

2008.06.30.-án 01.15 órakor a Szent Imre út 1. szám alatti, tízemeletes előtti parkolóban, ez idáig ismeretlen okból gyulladt ki egy Honda Civic személygépkocsi, majd a tűz átterjedt a mellette balra parkoló Opel Kadett gépjárművre, majd az attól szintén balra lévő Peugeot 307 járműre, illetve a Hondától jobbra lévő Suzuki Swift személygépkocsira. Rongálási kár az elsődleges megállapítás szerint a Honda és Opel személyautókban 500.000 forint, a Suzukiban 400.000 forint, míg a Peugeot-ban keletkezett kár ez idáig ismeretlen.

Személyi sérülés nem történt. A tűz okának megállapítása, tűzvizsgáló bevonásával történik.

Autók égtek hajnalban Győrben


Autók égtek a parkolóban

Robbanásra és szinte nappali fényre ébredtek a Szent Imre és a Szigethy Attila utak kereszteződésénél – éppen a megyei rendőr-főkapitánysággal szemben –  lévő házak lakói hétfőre virradóra. Négy autó lángolt, s félő volt, hogy a többi, ott parkoló járműre is átterjed a tűz.

A győri tűzoltóság három tűzoltóautóval indult a helyszínre 1 óra 39 perckor, s két gyorsbeavatkozó vízsugárral fél órán belül eloltották a lángokat. Az egymás mellett álló Opelből és Hondából csak az üszkös váz maradt, de egy Suzukiban és egy Peugeot 307-esben is jelentős kár keletkezett.

A tűzoltóság szakértői mintát vettek, hogy megállapítsák, lehetett-e égésfokozó valamelyik autóban.
– Mivel még nem zárható ki az idegenkezűség – azaz a bűncselekmény gyanúja –, a rendőrséggel közösen vizsgáljuk az esetet. Tisztázni kell, melyik autó és annak melyik része gyulladt ki először. Ez pár napig még eltart – tájékoztatta a Kisalföldet Hullámos László ezredes, győri tűzoltóparancsnok. Meg kell hallgatniuk a tulajdonosokat s a bejelentőt, aki először fedezte fel a tüzet. Amennyiben pontosan tudni, melyik járműben keletkezett a tűz, vizsgálják majd többek között, hogy a tulajdonosok dohányoztak-e az autóban, mikor álltak be a parkolóba.

A rendőrség közleményéből egyelőre annyi tudható meg, hogy eddig ismeretlen okból gyulladt ki a Honda Civic, majd a tűz átterjedt a mellette parkoló Suzuki Swiftre és a másik oldalán álló Opel Kadettre, arról pedig a Peugeot 307-re. A kár az elsődleges megállapítás szerint a teljesen kiégett járművekben 500–500 ezer, a Suzukiban 400 ezer forint, míg a Peugeot-ban egyelőre ismeretlen. Személyi sérülés nem történt.
Némi ellentmondás, hogy az egyik lakó az Opelt látta először kigyulladni. A Suzuki tulajdonosa kérdésünkre elmondta, cascója nincs, nem tudja, hogyan térül meg a kára.

A biztosító nem biztos, hogy kifizeti a vétlen autósok kárát. A kötelező felelősségbiztosítás – szakértőnk szerint – csak az üzemeltetés közben okozott károkért felel, ha mondjuk menet közben ütköznek és akkor gyullad ki az autó.

Az egymás mellett álló járművekről átterjedt tüzekért nem felelnek. Eszerint csak az jut a pénzéhez – az önrészen felül –, akinek van cascója.
Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. területi kárrendezési vezetője, Varga Lajos lapunk kérdésére válaszolva elmondta:
– Kárrendezési gyakorlata szerint az Allianz a felelősségbiztosítás alapján megtéríti a vétlen autós kárát, ha egyértelműen műszaki hiba, zárlat miatt keletkezett a tűz. Akkor nem, ha ismeretlen rongálásra vezethető vissza a tűz, vagy nem állapítható meg a keletkezés oka. Ilyenkor a casco a segítség.
A kárrendezési vezető elmondta még, hogy a kár megállapításánál jelentősen eltérhetnek a rendőrség véleményezésétől. Amennyiben teljesen kiégett egy autó, nem tudni, hogy milyen állapotban volt. Az Eurotax katalógus listáját veszik alapul a jármű kora s bizonyítható felszereltsége alapján.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Gézuka87 2008. július 30. 23:18
  „HÚÚÚ, én a 8. emeleten lakom és odáig feljött az első vagy a második kocsi lángjának a fénye. Az én elképzelésem az okozhatta a tüzet, hogy az elsőnek szivárgott a tankja, és közben valaki arrajárt bagóval és nem taposta el, hanem csak elpöccintette és már is meglett a baj. :O Ja arról nem is írt senki, hogy nem csak 4 kocsi, de a fölöttük álló két fa is megégett. Egyik az totál tönkrement. :((”
 • 32. Lacry 2008. július 03. 18:39
  „Elnézést a késésért, de csak most jutottam a hozzászólásokig. Én rögzítettem a videót. Aki kérte, annak tovább fogom küldeni, csak türelmet kérek. A kérdésekre válaszolva: Nem én gyújtottam fel az autókat(ha jól tudom, műszaki hiba okozta a tüzet), és azért reluxa mögül van felvéve, mert a rendőrök épp lent kiabálták, hogy mindjárt robban a második, ne menjen senki a közelébe. Egyszóval lehet, hogy butaságnak tűnik ablak mögé bújni, de elég ijedős vagyok.”
 • 31. furion 2008. július 01. 17:56
  „reen az újság leírta, hogy mikor fizet a biztosító: csak az üzemben bekövetkezett károkért, hacsak nincs casco-ja az illetőnek.”
 • 30. Furion 2008. július 01. 17:53
  „Én az első robbanásra néztem ki az ablakon, az elég hangos volt, a második és a 3. robbanást 1 (max. 2) percen belül hallottam, tehát örüljetek, hogy "csak" 4 autó égett ki. Ha ezt flegmán kezelték volna a rend éber őrei akkor (ha jól emlékszem ennyi kocsi állt egymás mellett:) mind a 8 autó kiégett volna, és még örülhetnek az ott lakók, hogy a 10 emeletesre nem terjedt át a tűz, mivel a szélső kocsik már közvetlenül az ablakok alatt álltak... Mint a felvételről is kivehető, nem volt kicsi a lángoszlop és egyébként jópár ablak nyitva volt így a nyári éjszakában. Tehát a tüzöltóknak inkább meg kéne köszönni, hogy ilyen gyorsan kijöttek. Amúgy meg nem hinném, hogy gyújtogatásról van szó (bár nem zárom ki, de majd megállapítják egyébként is a nagyokosok) inkább műszaki hiba lehet az ok. Mint környéken lakó, én nem hallottam arra utaló jeleket, hogy vandálkodtak volna a környéken bohém fiatalok - szerintem hallottam volna nyitott ablaknál. Bár az is lehet, hogy Ahab az arab járt ott bosszút állni:D A mai világban ki tudja:D Az biztos, hogy a Peugeot 307 és a sárga színű suzuki között álló két másik autó (opel és honda) nagyon kiégett, tehát azok közül gyulladt be valamelyik.”
 • 29. reen 2008. július 01. 17:52
  „Tiszta szívből sajnálom az autók tulajdonosait.Ott voltam,láttam az autókat nem igazán tudom elképzelni,hogy a suzukiban "csak" 400 ezres kár lett.Remélem a biztosító fizetni fog.”
 • 28. Tulaj 2008. július 01. 08:15
  „Miért van az, hogy a piros Honda Civic-et Suzukinak nézik? A meggyulladt Suzuki (sárga, 5 éves és sport kivitelű) nem is látható a fotókon!”
 • 27. Cucus82 2008. július 01. 07:48
  „Kedves Túrabakancs!

  Én fent voltam mikor még csak az első autó égett. Hívtam a tűzoltókat, ez kb. 3/4 2 körül lehetett, és már akkorra riasztotta valaki őket. Hihetetlen, nem telt el több mint öt perc, mire jöttek a tűzoltók, de addigra a tűz már a 4 kocsira átterjedt. Semmi perc alatt, hihetetlen gyorsasággal terjedt a tűz. Úgyhogy nem hiszem hogy az ott lakók, illetve az arra közlekedőkön múlt volna, hogy hány autó égett ki.”
 • 26. Mónika.. 2008. július 01. 00:01
  „MTT!
  most nem azért de mi van ha nem a vadálkodók okozták a tüzet? akik épp ittak, buliztak? mi van ha csak egy műszaki meghibásodás miatt történt az egész? te se tudod, akkor miért egyből ezt kell mondani, hogy csak baromkodásból csinálnak ilyet? nem kéne itélkezdni előre ha nem tudod hogy mi is volt valójában..
  éjjel épp fent voltam a chaten és csaj irta hogy a kocsijuk felrobbant.. és hogy lehet hogy műszaki hiba.. :/ na de mindegy is... mindenkinek megvan a saját véleménye.. enyém ez volt..”
 • 25. human8 2008. június 30. 23:06
  „Üdv mindenkinek
  aki képekkel vagy videókkal tudna szolgálni az jelezze pls....
  a tűz közbe lenn volt egy fotós srác nem tudom hol lehetnek a képek...
  én úgy láttam "profi" géppel csinálta, nem hétköznapi digit fényk.géppel....éppen a tűzet, és az oltást is fotózta lentről...
  aki tud vmit, vagy van képe azt jelezze
  köszönöm”
 • 24. Túrabakancs 2008. június 30. 22:27
  „Én a Földes Gábor úton lévő ház 8-ik emeletéről néztem a hatalmas
  füstöt, ami a sötét égbolt mellett is jól megfigyelhető volt! Szürkés
  gomolyag hömpölygött nádorváros irányába hosszan, összefüggően.
  Most már csak az lenne a kérdésem, miért nem lehetett előbb észre-
  venni a tüzet? Nem igaz hogy négy autónak kell leégni, míg észreveszi valaki! A kezdet kezdetén szerintem lehetett hallani a tűz jellegzetes
  robaját.Nem hallotta senki? Nem csodálom hogy a tolvajokat sem
  kapják el és jelentik időben az emberek a hatóságoknak mikor a
  szemük (fülük) előtt ég porrá négy autó! Vicc!”
 • 23. mtt 2008. június 30. 22:18
  „Azt hiszem, elsődlegesen nem az a fontos, hogy milyen márkájú autók égtek, hanem hogy miért? Barbár emberek, ostoba vandálkodása lehet hogy családokat tett szegénnyé... Elképzelem, hogy az én csóró 13éves autómat gyújtaná fel valaki, aminek a múlt hónapban telt le az 5 éves törlesztőrészlete...Remélem hogy rendünk derék őrei kellő figyelemmel járnak el, és kézrekerítik eme bátor honfitársainkat, akik merő szórakozásból az éjszakai bulizás után, csinálták a fesztivált alvó családok kárára. Talán a példát statuáló büntetés elég lenne számukra, hogy aztán egy életre elvegye a kedvüket a baromkodástól, és ha netán másnak is eszébe jutna valami hasonló, akkor ez elrettentő példa legyen a szeme előtt....”
 • 22. Fafnír 2008. június 30. 20:22
  „Nem mindegy, hogy suzuki vagy sem? Valakinek galyra ment az autója és nem biztos, hogy le tudja akasztani élből egy másik árát. Aszem az itt hozzászóló suzuki fikázók közül is jópáran nem kicsit lennének kellemetlen helyzetben, ha hasonló történne velük.
  De azért ott volt és ugyanúgy rommá égett egy honda, egy opel és egy peugeot is... Miről beszélünk már megint emberek?!”
 • 21. hwector 2008. június 30. 17:20
  „Nagy kár a Hondáért, a többi csak pénz kérdése... Már ha van, ha nincs, az gáz. Viszont azt megmondaná valaki, hogy ki fog visszaülni egy olyan autóba, ami nek a fele szénné égett??? Gondolom ez a piros suzi az, amelyikre 400k-t mondtak.”
 • 20. Suzukis 2008. június 30. 16:07
  „Kedves ZZZ!
  Légyszi´ írd meg, hogy hol tudunk 400 ezerért ilyen Suzukit venni, mert akkor inkább nem költünk rá egy fillért sem!!!!
  Segítségedet előre is köszönjük!
  A Suzuki tulajdonosai”
 • 19. human8 2008. június 30. 14:35
  „Amúgy én pont az eset felett voltam 5 emelettel...
  Nagyon durva volt...Ijesztő”
 • 18. human8 2008. június 30. 14:34
  „Kedves pár aki a videót rögzítette!!!.
  kérlek benneteket küldjétek el az email címemre a videót amit csináltatok...én is csináltam egyet, meg
  képeket...(human8@vipmail.hu)
  Köszönöm”
 • 17. HoPpÁ 2008. június 30. 13:17
  „Te igen okos :) Legalább a reluxát felhúzhattad volna miközben videózól.. vagy esetleg azért rejtőzködtél mert te gyújtottad fel őket? :) Vagy szimplán alsógatyában voltál..”
 • 16. Cerebellum 2008. június 30. 12:41
  „Elnézést mindenkitől. én nem azért emeltem szót az összeg miatt mert sokallom. Szerintem a károsultakat nagyobb összeg illetné meg. na de mind1. Viszont az tény, hogy az autók nem egyformán törnek. A Suzukinál köztudottan kevés megbízhatóbb motorral szerelt jármű van az utakon, de a karosszériára ez már nem mondható el ugyanígy.”
 • 15. Dani016 2008. június 30. 12:34
  „Marcalvárosból hallottam a robbanást:O”
 • 14. Klau 2008. június 30. 12:29
  „ez szörnyű volt! :S végig az ablakból néztem...sokáig tartott...a mi kocsink se volt messze a lángoló autóktól! :(”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eső: 143 éves rekord dőlt meg

Ilyen mértékű júniusi cspadék 143 éves soproni adatsorban nem tapasztalható - írta olvasónk.
Tovább olvasom