Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Átcímkézik az üdítőt a kapuvári Sparban?

Olvasóinkat nem csak a szabálytalan parkolás tartja izgalomban. Most egy hipermarketes "élményt" osztottak meg velünk.

"A napokban lettem figyelmes arra, hogy a kapuvári Sparban átcímkézik az üdítőitalt. Nevezetesen a Slice üdítőitalra van ráragasztva a Schweppes üdítő vonalkódja. Az előbbi kb. 150 Ft, míg az utóbbi 340 Ft-ba kerül."


Fotó: Tudosító
Fotó: olvasó-tudósító

Fotó: Tudosító
Fotó: olvasó-tudósítóOlvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. bübü 2011. május 03. 21:14
  „Ez lehet tévedés is,de ha nem az,biztosan nem az alkalmazott cselekedett így önszántából! Tutira tudom,mert ilyen helyen dolgozom.
  A főnök még eladatná a szart is,csakhogy a forgalom meg legyen,nem baj ha a kedves vevő át van k...va!A hús ha már egy kicsit büdös,akkor meg kell mosni,és már jó is! Árulni tudni kell! Ez a szlogen!Az összes kereskedő zsidó!”
 • 46. gyugyu1 2011. május 03. 20:14
  „Győrben a Nép utcai Tesco-ban is alkalmazzák ezt a technikát, de ott még az áru árára is ráraknak önszorgalomból !!Megérne egy misét az antsz-nek a leárazott áruk hűtőjét alaposabban átvizsgálni !/régészt feltétlen vigyenek magukkal !!/Mintavételi tárolódobozokat ne vigyenek mert fél boltot nem lehet elcsomagolni !!! Itt akarják a cég maradékat/csökkentendő a veszteség / a torkunkon lenyomni !!!”
 • 45. anya2007 2011. május 03. 20:02
  „Kriszil!
  Remélem ezt már megérted: Elhiszem, hogy átverés, és nagyon-nagyon csúnya dolog. DE KÉP AKKOR SINCS!!!! Befejeztem.”
 • 44. kriszil 2011. május 03. 17:24
  „anya20007
  A képet nem én készítettem,tehát nem tudom...
  DE te még mindig nem hiszed hogy átverés???a kasszánál 340ft-ot olvasott le a gép.Mint írtam a különbséget készségesen vissza is adták,VAGYIS ELISMERTÉK A TÉVEDÉST,másnap ugyanazzal a kóddal volt a polcokon.
  Tudod mit sok ilyen nem átverést neked,én nem kérek belőle.”
 • 43. anya2007 2011. május 03. 16:16
  „kriszil!
  Én nem okosítok ki senkit. Még egyszer leírom a problémám ezzel a cikkel kapcsolatban, mert úgy látszik nem volt egyértelmű. Minden, még egyszer mondom, minden szót értek elejétől a végéig, pusztán azt sérelmeztem, hogy két teljesen ugyanolyan kép van fent a cikk alatt, ahelyett, hogy lenne egy slice-os és lenne egy schweppes ugyanazzal a vonalkóddal. Mert ha ez valóban így van, már pedig állításod szerint így van, úgy tényleg a vevő átverése. Ezzel nem vitatkozom.”
 • 42. kriszil 2011. május 03. 15:48
  „anya2007
  mellesleg most nézem a képet,ha közelről megnézed a vonalkódot,még a termék új neve is szerepel rajt PET Schweppes F szőlő...
  és persze ez egy eladónak sem tűnt fel mikor ráragasztotta
  hát ennek a boltnak el fog kélni a védelem,rá van szorulva,nem is kis mértékben,a jövőben meg jobb kerülni,mert a büntetés összegét megint rajtunk vásárlókon hozza vissza,csak más módszert választ...
  SZÉGYEN GYALÁZAT hogy ilyen bolt működhet...”
 • 41. kriszil 2011. május 03. 15:38
  „Madarász
  Mint írtam reklamáltam,visszakaptam a különbözetet,de a termék még ma is az átragasztott vonalkóddal van a polcokon..innentől nem állíthatod hogy tévedés,ha az lenne a reklamáció után azonnal kiküszöbölik a hibát,de azóta eltelt egy nap és ugyanúgy a másik kóddal Schweppes 340ft viszi a kassza.
  Joggal állítottam hogy szándékos csalás,amit majd a fogyasztóvédelem szépen igazolni is fog,ugyanis mivel ma is ugyanez a kód van az említett terméken bejelentést tettem...
  anya2007
  nincs szövegértelmezési problémám,ellentétben veled...én annyit írtam ha nem hiszel a fényképeknek( amik valóban nem teljesen mérvadóak,de kódot átragasztani tilos)és az itt közzétett cikknek,menj el és győződj meg róla....ha ez eszed ágában sincs akkor ne oktass ki olyan embert aki ott járt és tapasztalta az ármódosítást...mi érdeke lenne hazudni???”
 • 40. Madarász 2011. május 03. 14:05
  „A jó múltkorijában küldtem be programajánlatot, aztán a végén pont a dátum nem maradt benne, ami a lényeg lett volna és így nyomták be az újságba.”
 • 39. anya2007 2011. május 03. 13:18
  „Akkor meg a kisalfold.hu elég "jól" csinálja, amit csinál.”
 • 38. Madarász 2011. május 03. 13:07
  „Lehet, hogy készült, de sokszor beküldesz 10 db képet és kiválasztanak 2 db-ot, lehet, hogy itt is így volt.
  Meg a szövegből is kiragadnak néhány mondatot és a lényeg meg lemarad.

  Nem biztos, hogy a beküldő küldte be így.”
 • 37. anya2007 2011. május 03. 12:16
  „kriszil!
  Úgy látszik, sok embernek szövegértési problémái vannak! Eszem ágában sincs elmenni az üzletbe, főleg nem ezért.
  Megjelent itt egy cikk, két képpel, de egy szó sincs leírva arról, amit Te leírsz! Ha valaki olyan nagyon pontos "tudósítást" ( lehet Te?) szeretett volna adni, akkor fényképezte volna le annak a vonalkódját is. Úgy ért volna valamit....Akár el is hiszem, hogy ilyen történik egy boltban, akár tudatosan, akár nem. Szerintem egyikünk sem a boltot akarja védeni, nincsenek rászorulva. Csak így ez a cikk nem egyértelmű bizonyíték arra, amit leírt....Kellett volna egy másik kép, ennyi. Az miért nem készült?”
 • 36. Madarász 2011. május 03. 12:09
  „Akkor szólni kell és kijavítják a gépben, visszaadják a különbözetet, más boltban is előfordul ilyen, több ezer terméknél előfordul, ott is emberek dolgoznak, hibázhatnak, minél több a termék, annál nagyobb erre az esély. Azért ezt szándékos csalásnak nevezni kicsit erős.

  Egyébként meg minden nagyobb üzletben van ilyen elírás, oda kell figyelni a pénztárnál, ilyenkor megnézik a polcon az árat, mivel ebben az esetben fogyasztóvédelem szempontjából az a szabály, hogy az alacsonyabb áron kell odaadniuk.”
 • 35. kriszil 2011. május 03. 11:59
  „anya2007
  vedd a fáradságot és menj el az üzletbe...slice üdítő polcon 150ft,így az új vonalkóddal 340ft-ot olvas be a kassza....reklamáltam visszaadták a pénzt elnézés stb...de vajon hány vásárló nem figyel erre?Az akciós termékeket is rendszeresen az akció nélküli áron viszi a gép,eljárás ugyanez visszakapod a különbözetet,elnézés,DE a következő vevő ugyanúgy a régi áron veszi,ha észre nem veszi....
  erről ennyit,mindenki hibázhat,de ez az üdítős dolog szándékos csalás....ahogy a szavatossággal való játszadozás is,vigye el a tisztelt boltvezető a családjának a lejárt terméket ne másokkal etettesse meg,egy vérbeli kereskedő odafigyel hogy ha valamilyen termék szavatossága a vége felé jár,előtte 2 nappal akciósan kiárusítja,mindenki jól jár a bolt is,a vevő is...csak ugye a kapzsiság...a tisztelt boltvezetőt ezzel éri némi kár hisz esetleg fél áron ad el egy terméket....értem én hogy nem lehet kiszámítani pontosan miből mennyi fogy,de int szintén kereskedő,inkább adom olcsóbban szavi időn belül,mint utána vállaljam a büntetést és az esetleges egészségkárosító következményekért való pereskedést....
  persze mi lesz?megbüntetik a boltot pár millára és mégtöbb atrakció lesz,mert a kárt ugye be kell hozni,FELHÁBORÍTÓ,én az ilyen boltot azonnal bezáratnám...”
 • 34. fmoni20 2011. május 03. 11:51
  „anya2007, Madarász:

  Le lett ellenőrizve a vonalkód, és teljesen ugyanaz, mint a schweppes üditőn.
  Ebből kifolyólag, kedves Madarász, ugyan az az ára a két terméknek a vonalkódleolvasónál a pénztárban is.”
 • 33. Madarász 2011. május 03. 11:42
  „Könyörgöm! Valaki elnyomta a vonalkódot a gépben és rossz üdítőkre ragasztotta. Aki nem dolgozik, csak az nem hibázik.
  Nem a lejáratot akarták eltüntetni, csak egyszerűen rossz árcímke került a termékre, de lehet, hogy a kódolvasónál már jó árat olvas, mert észrevették és a számítógépben javították az árat.”
 • 32. NyBatteri 2011. május 03. 11:17
  „Sajnos, a magyar élelmiszerboltokban is elharapódzott az átcímkézési láz.
  Bár nem a cikkben megjelent módon, hanem itt is a szavatossági idő önkényes növelésével :)
  A győrszentiváni Coop-ban szoktam mérgelődni, mert nyugodt szívvel sehova nem lehet nyúlni ott - mindennek meg kell nézni a lejárati dátumát... Még az üdítők is gyakran 1-2 hónapja "lejártak", azért ez durva :)
  A múltkor - jókedvemben - le is szedegettem néhány BÉNA címkét egy-pár tejtermékről ( úgy gondolta az öreg, hogy az a tejberizs még jó lesz az ember gyerekének két hete lejárt állapotban is...).
  (Én meg úgy gondolom, ha legközelebb ilyen átcímkézést találok, újra leszedem, ez a legkevesebb...)
  Kis bolt...jobban megbecsülhetné magát.”
 • 31. anya2007 2011. május 03. 09:09
  „fmoni20! Olvasd el rendesen Te a cikket! Tudok szöveget értelmezni és ez csak azt írja, hogy a Slice 150, míg a másik 340 Ft-ba kerül. Hol a kép tessékmondani, ahol egymás mellett van a két üdítő és tökéletesen megegyezik a két vonalkód? Arról miért nem készített képet a kedves tudósító? Nem akarom védeni egyik multit se, de az, hogy van itt két kép ugyanarról a termékről, egy esetlegesen elírt névvel a vonalkódon csak vihar a biliben....”
 • 30. fmoni20 2011. május 03. 08:52
  „zsuzso100 és anya2007

  Ha elolvastátok volna rendesen a cikket, akkor tudnátok, hogy 340Ft-ért értékesítik a 150 Ft-os üdítőt. Ha egyszer ugyanaz a vonalkód van rajta, mint a (polcon) mellete lévő schweppes üditőn, akkor hogy lenne már beállítva hozzá a slice ára?”
 • 29. anya2007 2011. május 03. 08:34
  „Az egy dolog, hogy átvonalkódozzák, de vajon a pénztárnál drágábban is lehet megvenni?”
 • 28. zsuzso100 2011. május 03. 08:13
  „1. Nos...a kérdés az, hogy a pénztárgépben milyen áron szerepel, mert lehet az schweppes vonalkód, de mivel egy terméknek több vonalkódja is lehet, előfordulhat, hogy ehhez a vonalkódhoz slice ár van rendelve...tehát előbb tessék utánanézni, hogy milyen árat hoz a vonalkód, utána szitkozódni!
  2. Igen, sajnos nálunk is mi fizetjük ki a lejárt termékeket, mert nagyon kevés terméket vesznek már vissza szavidő lejárat után.
  Egy kis tolerancia és sok mindenre találhatunk normális magyarázatot, nem kell mindig egyből háborogni.
  Az is előfordul igen, hogy a pénztáros hibázik, mint ahogy ő is ember, egész nap emberekkel foglalkozik, ami elég fárasztó, mert ilyen okosságokat kap a fejéhez, mint a kommentekben szokott lenni, és egyébként is...azt gondolom mindenki tévedhet, vagy Ti nem szoktatok?”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gaz a szabadhegyi temetőben - fotók

Anyák napja tiszteletére a szeretteikhez igyekvőknek térdig érő nedves fűben kellett gázolni a… Tovább olvasom