Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Ámokfutó kerékpáros az autópályán Győrnél - fotók

Érdekes (és egyben meglepő) felvételt kaptunk olvasónktól. Kerékpárost kapott lencsevégre a sztrádán Győrnél. Lássuk!
Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. Legoooo 2011. augusztus 27. 15:38
  „Úgy, hogy ha vezetek, nem iszom. Ha aznap már nem vezetek, akár részeg állattá is válhatok. Ha kiszállok a kocsiból, és bringára ülök, én is azonosulok a "hobbibringással", "kocsmába megyek bringással" ..., és én is lelökök minden gyalogost a járdáról. Egyszóval az autósnak, ha biciklire ül, az ülepének helyére csúszik az agya.”
 • 40. tovari 2011. augusztus 27. 07:39
  „Azért jó, hogy a többség kresz vizsgához köti a kerékpározást
  Csak azért furcsa ez, mert a kerékpárosok 90%-a rendelkezik valamilyen jogosítvánnyal
  Akkor most hogy is van ez?”
 • 39. Madarász 2011. augusztus 26. 22:58
  „38. Egyetérek veled!

  37. Az első képen látszik, hogy a bringás a gyorsító sávról került a leállóba. Nagyon is benne van a pakliban, hogy valaki félre rántja miatta a kormányt, hogy kikerülje és tömegbaleset lesz miatta. Semmi keresnivalója ott! Szerintem ez nem vita tárgya.”
 • 38. ombi 2011. augusztus 26. 19:02
  „Tradermike, azt írod, hogy az autós nem hajt a bicikliúton. Nem hajt, de parkol.
  Pedig tudja, hogy tilos, hiszen, ahogy Te is írtad: KRESZ, gyakorlat, jogosítvány, és elvből nem ihat. TUDJA, mégis megteszi!
  Pedig még a rendőrség is figyel rá, ellentétben a biciklikkel, akikre a csilivili csinnadrattás kukásmellényes őszi hoppáréikon kívül rá se tojik.
  A útépítők idestova húsz éve a járdákra kényszerítik a bicikliket, még ha nem is ismerik el. Mert attól, hogy sárga csíkot húznak, meg betonkockákkal rázóssá teszik, attól az a járműforgalomtól elszakított terület leginkább járda. Érzik ezt a gyalogosok is, különben nem használnák magától értetődő természetességgel pl. babakocsival.
  Húsz éve sulykolják az útépítők a biciklisek fejébe: ´nem vagy jármű´! Aki nem gondolkozik, lassan el is hiszi ezt. (itt a fórumtárak közt is volt, aki ekként nyilatkozott, sőt, a Kisalföld is írt már le ilyet)
  Ha egy kevéssé komplikált gondolkodású biciklis tényleg nem-járműnek gondolja magát, ne csodálkozzunk, hogy valamiféle kerekesgyalogos kiméraként zebrán vár magának elsőbbséget, vagy elköveti a többi súlyos hibát, amit itt már említettünk.
  Iskolában már késő a közlekedés alapjait megtanulni. A felelősség a miénk, szülőké. Kicsi gyereknek is meg lehet tanítani a maga szintjén a biztonságos közlekedés alapjait, valamint azt, hogy felelősen kell gondolkoznia. Ha a szülő így tesz, nem kell majd a csemetéjét felsős koráig autóval vinnie iskolába, mert a gyerek el tud menni maga is! Csak mindig, apránként annyit tanulva, amennyi az életkorának megfelel. Ha ezek az alapok megvannak, a KRESZ részletes tanulása szinte magától megy.
  S ami a legfontosabb: a rendőrség hathatós segítsége kéne a szabálykövetés javulásához. Igen, akár bírsággal is! Ne a minimálbér sokszorosával sújtsanak néhány peches delikvenst, hanem egyszerűen ne lehessen átmenni a városon este sötét bringával anélkül, hogy legalább egy rendőr ki ne róna egy kellően fájdalmas bírságot. Rendszeresség kéne.
  Hú, de hosszú lett :)”
 • 37. Vanderer 2011. augusztus 26. 18:36
  „Mi itt az ámokfutás?Közben gyilkolja az autósokat?”
 • 36. tradermike 2011. augusztus 26. 17:12
  „Hehe, korrektül szétszedtük egymás véleményét; még a nyelvészek is megjelentek.

  Azért elhangzott itt pár kulcsfogalom, mint pl "békés egymás mellett közlekedés", vagy az, hogy oktatni kéne, és summásan kb ennyi a lényeg, semmi más!

  A gond szerintem magával a kerékpárral mint műfajjal van. Bicajos sokkal többféle van mint autós: van a kultúrbringás (elvek, critical mass, felszerelés, KRESZ ismeretek), a versenybringás, a zöldek, a hobbibringás, a boltbamegyek bringás, a gyerekbringás, a kocsmáznimegyek bringás, a kukoricátlopnimegyek bringás, és az idős mamutkergetős aki még az előzőeknél is kiszámíthatatlanabb, de legalább lassan halad. Ezzel szemben az autós az autós, még ha sokféle majom is ül a volánnál: szigorú szabályok, KRESZ, gyakorlat, jogosítvány, és elvből nem ihat.
  Mire akarok kilyukadni: alapvető különbség, hogy az autós nem hajt a bicikliúton...

  Támogatom, hogy legyen KRESZ oktatás. Régen pl az Erzsébet liget remek lehetőség volt arra, hogy a felelős szülő kivigye a csemetéjét egy kis iskolarendszeren kívüli továbbképzésre :o). Ma inkább csak elvárjuk, hogy építsék bele az alaptantervbe.”
 • 35. mendemonda 2011. augusztus 26. 17:08
  „50db új rs Octaviát az autópályára!? 1 bringás gyorsabb...”
 • 34. pappe 2011. augusztus 26. 15:14
  „Mint már előttem megjegyezték, ez NEM ámokfutás. Egy internetes lexikonból idézek, hogy mindenki értse: "Az ámokfutó szavunk a német ,,Amokläufer" tükörfordítása, dührohamában vagy tébolyultságában vaktában gyilkoló személyt jelent. A köznyelv ámokfutónak nevezi azokat az embereket, akik veszélyes, kártékony illetve törvényellenes tevékenységüket megállíthatatlanul folytatják. A nyomtatott és elektronikus sajtóban ámokfutásnak bélyegzik például a sorozatgyilkos vagy a rendőröknek meg nem álló gyorshajtó viselkedését. " Ennyi. A többi meg újságírói túlzás a nézettség, am. olvasottság növelése érdekében.”
 • 33. zsukov 2011. augusztus 26. 15:09
  „moderálva offtopic”
 • 32. anuvuk 2011. augusztus 26. 14:41
  „Kerékpár ide, autó oda!

  Azoknak az autósoknak is ajánlom a kerékpárt, kik egy " kicsit " szégyenlik a kerekezést, - vagy esetleg még lehet, hogy fordítva ülnek fel rá, - minden esetre kellemes kiegészítője, a kocsikázásnak, - a szabályok betartásával!!!!!!”
 • 31. Madarász 2011. augusztus 26. 14:34
  „30. A másik szakaszról beszéltünk, a családi házas részről, Kismegyertől a vasútig. Ott elég széles az út, csak nem akarják azt használni.

  A körforgalomba hogyan gondoltál jobbra és balra kanyarodó sávot?”
 • 30. urbaniastapista 2011. augusztus 26. 14:13
  „#29. Csak csendesen add az ötleteket a bürokráciáknak, mert belelendülnek aztán még az utcán átkelő gyalogosokat is elkezdik vizsgáztatni és szondáztatni. :)
  Amúgy a Szent Imre úton azért mennek a biciklisek a járdán, mert vagy odaterelik őket a bigott közlekedésszervezők és/vagy olyan idétlenül leszűkítették az útpályát, hogy azon biztonsággal nem férnek el (pl. Praktiker mellett). A Szauter utcai körforgalomnál már rég ki kellett volna sajátítani a sarki zöldséges házát, helyén egy külön jobbra-kanyarodó sávot meg rendes bicikliutat és járdát kiépíteni. Ugyanezt a benzinkút felőli oldalon is. Ez újra nagyon aktuális, mert a 82-es út új bevezetőjének a megépítését az állam a ködös jövő századba sorolta.”
 • 29. Madarász 2011. augusztus 26. 13:37
  „21. Azért arányaiban nem lehet összehasonlítani a szabálytalan autósokat a szabálytalan biciklisekkel! Én úgy tapasztalom, hogy 10 biciklisből 9-nek a bányászbéka feneke alatt fényévekkel van a közlekedési kultúrája, ezzel veszélybe sodorva önmagát, a gyalogosokat, a többi kerékpárost és az autósokat is.
  Nem utálja őket senki, csak azért emeljük fel a szavunkat, hogy végre fogják már magukat a hatóságok és tegyenek már valamit annak érdekében, hogy az itt is le írt durva szabálytalanságok ne legyenek mindennaposak.
  Egyébként meg Orrbitnak igaza van, én is arra lakom, és több, mint pofátlanok arra a járdán a bringások, ahol semmi keresnivalójuk sincs és még ők vannak felháborodva, ha a gyalogosok nem ugranak félre előlük a pocsolyába. Nem beszélve arról, hogy sokan egymás mellett, hogy a gyalogosoknak esélyük se legyen elférni a járdán, ahol a biciklis nem kívánatos személy. Arról meg még nem is beszéltünk, mikor a jobbkéz szabályos kereszteződésekbe úgy hajtanak be, hogy körül se néznek, amúgy meg szerintem fogalmuk sincs arról, hogy mi is az a jobbkéz szabály, pedig Szabadhegyen a lakóutcák nagy részében az van.

  A hatóságoknak jobban oda kéne figyelni, ha másként nem megy akkor büntetni, büntetni, míg meg nem tanulják, hogy a szabályokat be kell tartani. Szerintem az lenne a célravezető, ha csak az biciklizhetne a forgalomban, aki vizsgát tesz a rá vonatkozó szabályokból és rendben van a felszerelése is.”
 • 28. orion1 2011. augusztus 26. 12:31
  „Egyszer az M0-áson is találkoztam biciklissel, csak ott nem volt leállósáv :)”
 • 27. GD 2011. augusztus 26. 11:10
  „Az ámokfutáshoz semmi köze ennek a bringásnak. Az illető békésen kerekezik a leállósávban. Akkor lenne ámokfutás,ha ezt a belső sávban tenné és a forgalommal szembe!”
 • 26. urbaniastapista 2011. augusztus 26. 10:50
  „Másfél évtizede bicikliztünk Csehországban, mellékutakon közelítettünk Brno felé. Egyszer csak az út rávezet egy autópályára. Tanakodni kezdtünk, mint külföldi biciklitúrázó Győrből kifelé menet, mi legyen, egyszer csak a szemközti oldalon jön két biciklis a leállósávban. Aztán befele is elhúz egy, na, ott ez volt a rendszer, nem tudom még most is így van-e. :)
  Az idétlen körforgalmakba amúgy én is rendszeresen bemegyek biciklivel, kivéve a két nagy lámpás aszfaltmezőt és a Szauter utcaiakat, ezekben tényleg nagyon nagy a forgalom. Amíg élek, nem fogom fel, ki az a ..., aki még mindig azt erőlteti, hogy egy balra fordulásnál legalább 3-szor adjon elsőbbséget egy biciklis, mikor a körforgalomban még a nyugdíjas bácsi is alig lassabb, mint a kanyarodó autók, akikkel ráadásul egy irányba, a látóterük közepén halad.
  Egy biciklis km. amúgy nem kerül szinte semmibe a közösségnek, egy autóst meg sok forinttal támogatnak (útépítés, közterületfoglalás) és eltűrik környezeti és egészségügyi károkozását, ami egy biciklisnek nincs is.”
 • 25. adner 2011. augusztus 26. 10:48
  „Nem tudom mit vagytok oda egy bringástól:-DD
  Múltkor Prágában voltunk, aki már járt ott autópályán tudja miről beszélek.Őzike legel a pálya szélén se vadháló se semmi.Durva halál lett volna ha 120-130-nál elindul a másik oldalra. Kint a figyelmeztető tábla,hogy gyalogos forgalom.Gyalogos ember kis aktatáskájával sétál a leállósávba.Benzinkutak kb 15-20 km-ént de az nem zavarja őket megállnak a leállósávban ,kocsi otthagy és kiültek piknikezni a pálya mellé.És mindez az autópályán.”
 • 24. Orrbit 2011. augusztus 26. 09:47
  „A járdán való kerékpározás a Szent Imre úton néphagyomány, gondolom máshol is.de hamarosan a kisajtót megfordítom, hogy jól vágja pofán a sok barmot mikor kilépek az utcára. A kerékpárosok mindig pofáznak hogy az úton az autósok milyen módon viselkednek velük szenben, de persze a járdán meg fellökik a gyalogosokat.
  30 000 ft büntetés és biciklielkobzás nekik, aztán a sok hülye megtanulja hol a helye!”
 • 23. kismarti 2011. augusztus 26. 09:03
  „At láttátok volna amikor a forgalommal szemben az M0-on lavírozik felétek egy kerékpáros. Ez a hír ilyen élmény után nekem már nem is akkora durranás! :)”
 • 22. Goldman 2011. augusztus 26. 08:50
  „6. paris18: a kerékpár is jármű
  Összekevered a fogalmat a gépjárművel”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkezések, felújítások Mosonmagyaróváron

Felújítják többek között Mosonmagyaróváron a templom előtti keresztet és a Mária szobrot az… Tovább olvasom