Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 32°C Még több cikk.

Amikor a tű és a terítő nyugtató tud lenni

A győri Fekete László a negyedik személy az országban, aki férfiként a színek sokszínűségét felvonultatva ejti ámulatba munkáival a szemlélőket, egy – egy kiállítás megtekintése alkalmával.

Már korábban beszámoltunk életéről , azonban ismét egy szép terítőt mutatott meg nekünk, örömmel újságolta el , hogy elkészült egy másik hatalmas munkával.

A hihetetlen lendület feledi az egykori bús embert, aki felesége halálát követően nem hitt a folytatásban. A jövőkép azonban mára kitisztulni látszik, ahol a tenni akarás mellett a házvezetés, a barátok és ismerősök közötti kapcsolatok ápolása nagy szerepet játszik.

Fotó: Gulyás Attila
Fotó: Gulyás Attila

Hatvanhárom évesen Fekete László még nem ért révbe, számára a mindennapok mindig tartogatnak meglepetéseket, és ezek a meglepetések egyelőre hobbijának alkotókedvét emeli felfelé. Sajnos az erkölcsi elismerésen túl még anyagi haszon nem mutatkozott igazán, így a hímző férfi kézimunkái között ugyan létezik még elkészületlen nyomatos terítő, ( a terítő anyagára rá van nyomtatva a minta, csupán nincs még kihímezve) - saját elképzeléseinek teret adó előrenyomott terítője nincs.

Szeretné felvenni akapcsolatot olyan emberrel Fekete László, aki elkészítené az elgondolásait, segítene a kézimunka nyomatának kivitelezésében.

Ha hímző munkássága során rátalálna egy hasonló karakterrel bíró személyre, kiteljesedne hobbijához fűzött boldogsága. További álma még Fekete Lászlónak, hogy valamelyik alkotásával elnyerje a ˝Népművészet Mestere˝ kitüntető címet.

A siker eléréséhez adott a tehetség, a szorgalom, csupán a megvalósítás várat magára.

Kép és szöveg: Gulyás Attila

Olvasóink írták

  • 1. macskaszem 2011. április 10. 14:27
    „Gratulálok az ügyességéhez!
    Továbbii szép alkotásokat kívánok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos szél megyeszerte: Rádőlt a harangláb a takarékszövetkezetre - Galéria!

Töltéstaván rádőlt a harangláb a Takarékszövetkezet tetejére, a viharos erejű szél megyeszerte adott… Tovább olvasom