Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Agresszív ellenőr a győri 1-es buszon

Az ellenőrnek "nincs joga kitépni a kezemből az igazolványomat, a fenyegetésről, meg a fizikai bántalmazásról nem is beszélve". Olvasónk, Tamás panaszlevele a Kisalföld Volánhoz.
Tisztelt Kisalföld Volán Zrt!

Panasszal fordulok Önökhöz.

2011. május 10-én a reggel a 6:17-kor Győr - Újvárosból induló 1-es busszal utaztam a buszpályaudvarig, siettem, hogy elérjen a csatlakozást a munkába, de egy Úr nem hagyott leszállni a járműről.

Megdöbbentő volt, milyen agresszívan szállt fel a buszra, és akadályozta leszállásomat. Ekkor derült ki, hogy az Úr ellenőr.

El kezdett üvöltözni velem, és nagyon alpári hangnemben fenyegetőzött, közben meg is lökött, testileg bántalmazott, mert ugye én siettem volna dolgozni, és teljesen meglepődtem ezen az erőszakos fellépésen.

Próbáltam elmondani kollegájuknak, hogy nem ez a módja a jegyek és bérletek ellenőrzésének, de Ő egyre alpáribb módon kiabált, és durván megfenyegetett, hogy fizikailag bántalmazni fog.

Én átadtam a bérletemet ellenőrzésre, erre Ő kitépte a kezemből, és el kezdte feszegetni a diákigazolványomat a tokjából, mert nem tudta kihúzni. Én közöltem vele, hogy neki nincs joga az én igazolványomhoz nyúlni, mert nem rendőr. Nagyon szívesen megmutatom érvényességet igazoló matricákat, és persze a bérletet is, de nincs joga azt kitépni a kezemből, de Ő nem volt rest abbahagyni a kiabálást és a fenyegetőzést sem.

Miután megállapította, hogy mind a bérlet, mind az igazolvány érvényes, megkérdeztem a kedves nevét. Erre Ő közölte velem, hogy ehhez nekem semmi közöm.

Az önök kollegája megalázott engem a többi utas előtt. Tudom, hogy joga van leszálláskor az ellenőrzéshez, de nincs joga a személyes szabadságomban engem akadályoznia. Szintén nincs joga kitépni a kezemből az igazolványomat, a fenyegetésről, meg a fizikai bántalmazásról nem is beszélve. Viszont kötelessége igazoló névkártyát a nyakában hordania - ezt viszont nem tette, vagy ha igen, nagyon jól elrejtette - mivel én nem láttam ezt, ahogyan nekem is kötelességem a felszálláskor felmutatni a bérletemet, úgy, ahogyan azt minden utazás alkalmával teszem.

Nem mondom, hogy mintapolgár vagyok, de próbálok környezettudatosan élni, hacsak lehet, a közösségi közlekedést használni. Mindig érvényes bérlettel vagy jeggyel utazom. A kollegájuk viselkedése azért is sajnálatos, mert ezzel az egész Kisalföld Volán Zrt.-t minősíti.

Levelemet mellékelten elküldöm a helyi szerkesztőségeknek, és a fogyasztóvédelmi fórumoknak is.

Tisztelettel: T. Tamás

Olvasóink írták

154 hozzászólás
 • 154. Goldman 2012. március 09. 10:30
  „"átadtam a bérletemet ellenőrzésre, erre Ő kitépte a kezemből"
  "hogy elérjen a csatlakozást a munkába"
  "feszegetni a diákigazolványomat a tokjából" "nincs joga az én igazolványomhoz nyúlni"
  "Tudom, hogy joga van leszálláskor az ellenőrzéshez, de nincs joga a személyes szabadságomban engem akadályoznia"
  Valami sántít, de nagyon.”
 • 153. Tündenéne 2012. március 07. 13:04
  „Ez most meg miért került ki újra a címplapra? :D”
 • 152. MotorosPista 2012. január 08. 11:04
  „Haggyátok má a gizda dumát, ha van bérleted megmutatod és csá, de arcoskodni nem kell!

  nincs joga, meg külömbenis stb

  itt mindenkinek mindenhez van joga ébredjetek fel”
 • 151. nEMO 2011. november 14. 16:17
  „Hajjaj!
  Dühöngő demokráciában dühöng az öntudat. Sok hozzászólásban is. Pedig senki sem tudja (nem volt tanuja az esetnek), mi történt ott. Egy egyoldalú leírás alapján simán elítélnek valakit. Bravó.
  Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az esetet tényszerűen tolmácsolta T. Tamás nevű utas. Idézek:

  "Én átadtam a bérletemet ellenőrzésre, erre Ő kitépte a kezemből, és el kezdte feszegetni a diákigazolványomat a tokjából, mert nem tudta kihúzni. Én közöltem vele, hogy neki nincs joga az én igazolványomhoz nyúlni, mert nem rendőr."
  Átadta, vagy az ellenőr tépte ki a kezéből?

  "....de Ő nem volt rest abbahagyni a kiabálást és a fenyegetőzést sem."
  Ez pedig azt jelenti, hogy abbahagyta.

  Leírni (vagy inkább leíratni?) sem tudja, mi történt. Ebből adódóan kétlem a tárgyilagosságát. Kicsit bűzlik ez a sztori. Munkámból adódóan sok esetben tapasztaltam, hogy két ember ugyanazt a történetet - az alapvető tények kivételével - teljesen másképp mondott el. És érdekes módon mindíg a saját szemszögéből előnyösebb változatot adták elő.
  Ergo: nem hiszem el így a történteket, s főleg nem ítélek el ez alapján mást, s pláne nem általánosítok.”
 • 150. Roly 2011. július 05. 20:57
  „Én vasárnap a plázánál várakoztam piros lámpánál. Egy busz állt mögöttem a sorban. A gázra lépve, egyre közelebb jött a kocsimhoz, de úgy mintha valami kroszmotorral lett volna, mert rugatta rendesen. Aztán persze mikor majdnem belém jött hátulról, még ő nézett bambán, mikor a zöld jelzésre nem indultam el egyből, gondoltam ki bír várni még egy pirosat :D legközelebb nem szórakozik. Ennyit a <moderálva>.”
 • 149. mikvannak 2011. június 23. 09:38
  „És még mindig nincs itt a válaszlevél !!! Pedig nagyon érdekelne engem is!!!!”
 • 148. AranyKözépút 2011. június 06. 17:53
  „Ez nagyon jó hozzászólás:
  21. Treszka 2011.05.11. 07:05

  Kedves T. Tamás! Arra kérem, majd szíveskedjék közzétenni a megyei Volán válaszlevelét is. Higyje el érdemes, tanulságos. Tapasztalatom, hogy a panaszok kapcsán a Volán nem kér elnézést, a panasztevőnek, és az utasoknak soha nem ad igazat. Arrogáns módon kioktatnak, és az Önkormányzat rendeleteire fognak mindent.
  Ez a cégvezetés az én szememben egy múltból itt maradt szörnyűség.”
 • 147. FW190 2011. június 06. 09:25
  „Kár, hogy nem engem akart "igazoltatni" ez a hős...
  Még a felfüggesztettet is megérte volna, csak engem hozott volna vele össze a sors.”
 • 146. Freehill 2011. május 25. 17:47
  „Sok mindent lehet és kell is még javítani a buszközlekedésen, de ennyire nem siralmas a kép, mint a hozzászólásokból látszik. Persze érthető, hogy mindenki csak a negatív élményeire emlékszik, de igazságtalan, ha ebből így általánosít... Ha csak az itt megjelenő kommenteket olvasnám, akkor én sem mernék felszállni többé buszra. Ehhez képest naponta többször (2-3-szor) utazom busszal, és az elmúlt években talán 1-2 olyan esetnek voltam tanúja, amikor a buszvezető vagy az ellenőr indokolatlanul felemelte a hangját. Persze ezt sem lenne szabad, de az esetek 99%-ában biztosan nem fordul elő ilyen. Úgyhogy nyugodtan tessék buszozni :)”
 • 145. tradermike 2011. május 24. 22:33
  „140. Primax 2011.05.15. 16:04 :):):)

  Így két hét távlatából érdekelne, hogy reagált-e valamit a KV. Vajon beragasztották-e a levelet a reklamációgyűjtő lutraalbumba? Esetleg kitették már T. Tamás körözését a jegypénztárakba? Érdekelne, - persze csak nyomozatilag -, hogy ezt: http://www.kvrt.hu/index.php?hlid=19 csak azért írták-e, mert az ISO audit miatt muszáj volt, vagy esetleg komolyan is vesznek-e belőle pár sort. Lesz update-poszt???”
 • 144. zoltee 2011. május 23. 20:51
  „Ez csak egy a szinte már megszokott kedvességektől, amit a Kisalföld Volántól kaphatunk. Ha csak lehet, kerülöm őket: megbízhatatlan, alpári egy társaság, és nem érdekel, hogy vannak jó arcok is: biztos vannak, de én állandóan csak a káosszal találkozom.

  Egy olyan cég, ami nem ismeri a menetrendet, mindegy neki, hogy az utasa odaér e a megállóba vagy nem, ahol a legtöbbször az utas az utolsó, az igazából ne lepődjön meg, hogy ha ennyi kritikát kap. Egy megoldás van: legalább a nagyobb városokban megszüntetni a szerződéseket, és gazdasági alapon magánkézbe adni a közösségi közlekedést. Mindjárt lenne olyan rend, hogy csak ne...”
 • 143. Gennaro 2011. május 19. 20:47
  „Tisztelt Hozzászólók!
  A múlt héten Sopronban én is így jártam, igaz kiabálások nélkül. Az ellenőr kikapta a kezemből az utazási kedvezményre jogosító igazolványomat majd elkezdte lóbálni, hogy kéri a személyit hozzá, mert ez bárkié lehet. Visszakaptam a kezéből az igazolványomat, ami tele volt személyes dolgokkal: párom fényképe stb. amihez másnak semmi köze nem lett volna. Mondtam neki, hogy Uram miért lenne ez bárkié, amikor rajta van a fényképem is. Nem volt hajlandó rám nézni, csak azt hajtogatta, hogy személyit kér és lakcímet igazoló igazolványt. Erre csak rendőrnek van joga, ellenőrnek semmiképp. közel két méter vagyok és 100 kg, így velem nem ordított, gondolom nem mert :), ennek ellenére udvariasan, de erélyesen kértem hogy nézze meg a fényképem az igazolványomon. Ránézett, és a következőt mondta: Jaa, így már más. 1295 volt az ellenőr száma, ezt megjegyeztem. Se név se semmi. Nagyon sokan panaszkodnak az ellenőrök viselkedése miatt, de sajnos az országban szinte mindenhol hallani hasonlókat. Úgy gondolom, hogy magasabb szinteken kell döntést hozni, mert a fejétől büdösödik a láb, ja a lábfejétől! Hogy Hofit idézzem :)
  S. D. Gennaro, Sopron”
 • 142. Jannus 2011. május 18. 22:42
  „Ehhez a sztorihoz két hozzászólás. 1. 5 éve nem ültem buszon és remélem nem is kell az életem során napi szinten használnom diákéveim alatt mindig irigykedve néztem a buszból a kocsiba ülőket. És télen vacogó fogakkal néztem mennyire jó annak aki a busz mellet suhan el egy pulcsiba a kocsiba ülve én meg nagykabátba széjjel fagyok nyáron ugyanez csak rottyá izzadva egy sávval odébb saját zenét hallgatva suhan el száraz homlokkal. Mára én is ezen táborba tartozik.
  Hozzászólásom második része: Kb 7 éve történt hogy Pesten Zuglóban felszállt egy ellenőr és végigjárta a buszt fogott egy elég suttyó fejű alakot akinél semmi nem volt. Én a következőn szálltam le és az ellenőr is ott szállította le a delikvenst ment egy jó ideig a szócsata majd delikvensünk kabátjának zsebéből előugrott egy tárgy ami egy laza hátralépés után körvonalazódott hogy egy vipera. Az ellnőrünk aki közbe telefonálni próbált az őt ért ütés hatására hirtelen a földre rogyott. Majd én odábbállva visszanézve láttam hogy a 3. ütés után ellenőrünk nem éppen a telefonnal volt elfoglalva. Majd egy darabig még szidta delikvensünk az ellenőrt majd aki jól tette dolgát sietős lépésekkel eltávozott a helyszínről. Több buszmegállóba álló ember futólépésbe távozott, de segítségért egy sem fordult (azaz senkit nem láttam telefonálni) Szóval vannak szituk amikor nem jár jól az ellenőr ha próbálkozik. Mondjuk egyet nem értem miért volt egyedül és miért a semmi közepén szállította le az emberünket.”
 • 141. prandesz 2011. május 16. 13:45
  „De jó hogy kb. 5 éve nem ültem buszra. Nem is fogok az fix.”
 • 140. Primax 2011. május 15. 16:04
  „víziló

  A víziló is randa
  és büdös a szája,
  Mégse mondja mindig, hogy:
  "Jegyeket, bérleteket
  kérem ellenőrzésre felmutatni!"
  / Laár András /”
 • 139. laed73 2011. május 15. 14:20
  „Sajnos már nem egyszer tapasztaltam én is ilyet! Remélem egy emberre gondolunk. Szerencsére csak a téli időszakban járok busszal(1-es Újvárosi végállomásról), de az indulási időt is csak ez az egy kolléga nem ismeri. Többször volt, hogy rajtam kívül más is szólt neki hogy kellene indulni, erre ő rendszerint azt válaszolta (napi szinten), hogy rosszul megy a mi óránk! Kérdem én: ennyi embernek egyszerre? Mert ugye az ember ha dolgozni megy nem késhet el a melóhelyéről, mert egyből fegyelmit kap rossz esetben el is küldik. A hangnemről ne is beszéljünk: bután, hangosan, fellengzősen mintha ő lenne az Atyaúristen! Volt, hogy hidegben, esőben a végállomásnál várta az indulási időt és nem nyitott ajtót, mert ő úgy gondolta elolvassa előbb az újságot. Vagy volt hogy majdnem odacsukta a babakocsis anyukát az egyik leszállónál, mert még jóformán az anyuka lába a lépcsőn volt az ajtó meg már csukodott. Tudom vannak olyan emberek, akiknek jobban a "körmére" kell nézni, de nem minden ember ilyen! Ha meg baja van azt el lehet szerintem intézni emberi hangon, normális viselkedésel. Az embernek is vannak jogaik! Különben meg fordított esetben nem tudom mit szólna ez az ember ehez a viselkedési morálhoz. Ez az ember Bunkó ha sofőr és akkor is ha ellenőrnek teszik!”
 • 138. INVEKTUS 2011. május 14. 16:42
  „http://www.dura.hu/jogkereso/btk.html”
 • 137. munkahőse 2011. május 14. 06:25
  „Csak a tálalás volt rossz! Ki kellett volna fejtenie dolgot, mert ha szombat volt és a járatidőt is tartani akarta ,illetve kell hogy tartsa, ezért várakozott annyi ideig a Bem térnél.Valahol várnia kell mert ha más a normál megszokott időben megy ki a buszra,( ami szombat lévén nincs forgalom lehet haladni ),akkor már elment a busz.Mert egyébbként 20 - 30 km/h sebességgel csak a forgalmat akadályozná.Lehet hogy nem így van akkor viszont kövezzetek meg.”
 • 136. Van_Hell_Szing 2011. május 13. 22:47
  „Az igazság: A minap egy ellenőr - aki mellesleg sofőr is - a porig alázott egy mamát, úgy beszélt vele, mintha a seggéből rángatta volna elő... a bűne az volt hogy csak a személyije volt nála.
  Viszont élénken él bennem az élmény, amikor ugyanez a tuskó, sofőr beosztásban, egy hétvégi napon közben töknyugodtan beszélgettett valami haverjával percekig a megállóban, a 2-es járaton, a Bem térnél, és amikor szóltak az utasok, hogy nem kéne már menni, közölte velük, hogy fogják be mert szombat van, hova sietnek....
  Paraszt ellenőrök mindig is lesznek, a kollegák majd szépen elbagatelezilálják a sztorit, a cég meg eltussolja az ügyet... hajrá Kisalföld Volán!!!”
 • 135. munkahőse 2011. május 13. 21:16
  „Nekem valami sántít ebben a dologban,miért csak ez a Tamás nem tudott leszállni ? Ezek szerint a többi utas mutatta a jegyét ,bérletét és mehetett. Ő vajon miért nem.Gondolom megmutatta hogy milyen kemény csávó.”
154 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonfülkét rongáltak meg Győrben

Telefonfülkét rongáltak meg Győrben a Szabolcska utcában. Tovább olvasom