Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Ágfalvi csata - Megemlékezés a 90. évfordulón - galéria

A történelmi jelentőségű ágfalvi csata 90. évfordulóján megemlékezés és koszorúzás zajlott le vasárnap.
Ágfalván Baracsi Lázsló kecskeméti származású hősi halott emlékművénél a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége és a Kecskeméti Nemzetőr Egyesület kezdeményezésére, a történelmi jelentőségű ágfalvi csata 90. évfordulóján megemlékezés és koszorúzás zajlott le vasárnap.

A megemlékezésen Polyák József nemzetőr vezérőrnagy, az MNOSZ Elnökségének tagja mondott ünnepi beszédet. Beszédében kiemelte a Trianon által a nyugati határsávot (benne Szombathely, Kőszeg és Sopron városokkal) elragadni szándékozó nemzetközi önkény ellen kibontakozott népi felkelés igaz hazaszereteten és hűségen alapuló önszerveződő jellegét, a Rongyos Gárda megszervezését, helytállását és a soproni népszavazást elérő harcokban az ágfalvi csata jelentőségét, melynek első hősi halottja Baracsi László volt.

Megemlékezés és koszorúzás Ágfalván

A koszorúzáson Szövetségünket Dr. Czapáry-Martincsevics András nőr.ddtbk., elnök-parancsnok, Krizmanits István nőr.főtzls., Németh Sándor nőr.zls., Orosz Ildikó nőr.zls., valamint Trencsényi Péter és Inczédi Gergely erdész egyetemi hallgatók, nőr. tagjelöltek képviselték. A megemlékezésen megjelentek Ágfalva Önkormányzatának képviselői Gaál István polgármesterrel az élen, aki a megemlékezésen hozzászólt.

A jelenlévők az emlékmű koszorúzását követően a temetőben megkoszorúzták Baracsi László sírját, majd kegyelettel és hálával emlékeztek meg Ágfalva elhunyt korábbi polgármesteréről, vitéz Wágner Gézáról, aki az emlékművek ügyét mindig szívén viselte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Aranyláz˝ a soproni Evangélikus templomban - fotók, videó

Nagysikerű koncerttel fejeződött be az Orgona Határok nélkül című koncertsorozat a soproni… Tovább olvasom