Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Adventi koncert Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ színházterme csordultig megtelt érdeklődőkkel a Lions Club helyi szervezete és a Kühne Koncert Fúvószenekar által szervezett jótékonysági adventi koncertre.
Az évek óta tartó együttműködés eredményeként összegyűlt adományokat ezúttal is a város rászoruló gyermekeinek javára fordítják. Már hagyomány, hogy ilyenkor a helyi zenekar mellett egy vendégzenekar is a színpadra lép, idén a soproni Juventus Koncert Fúvószenekar játszott, dr. Friedrich András vezényletével.


A műsorvezető Vitéz Vilmos köszöntötte a város zenekedvelő közönségét és mutatta be a zenekarokat, majd ismertette a játszandó zeneszámokat, egy meglepetés vendéget is beharangozva. A helyi Lions Club soros elnöke Kocsis Julianna is köszöntötte a nézőket és a fellépő művészeket. Először a soproni zenekar teremtett jó hangulatot a színházteremben, többek közt operarészleteket előadva fúvószenekari feldolgozásban, de nem hiányzott a repertoárból a hagyományos induló, vagy a polka sem. Rövid szünet után a Kühne koncert Fúvószenekar egy indulóval kezdte műsorát, majd a "Polka für Zwei" szám következett, Vámos Gábor és Szável Ákos szólójával. Nem sokára a műsorvezető által beharangozott meglepetés következett, mert a mindenki által ismert "Gyertyafény" keringő dallamai hangzottak fel a függöny mögül és a színpadra lépett az "első magyar skótdudás" Kéri György, az elmaradhatatlan skót viseletben és skót dudával. A dal ismertségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a közönség énekelve kísérte a dudás játékát.


Ezután tradicionális skót dallamok következtek a zenekar és a Mosonyi Mihály zeneiskola ütősei kíséretében. A siker óriási volt a nézők körében, vastaps jutalmazta a művészt, aki még ráadást is adott. A műsor vége felé Kocsis Julianna megköszönte az adományokat, majd átvette a város egyik legnagyobb adófizetőjének az SMR cég adományát is, melyet Pécsi László a cég alkalmazottja nyújtott át.


A hagyományokhoz híven, a két fúvószenekar közösen eljátszotta Csendes éj című örökzöld dalt, miközben a színpad szélén elhelyezett csillagszórók teremtetek ünnepi hangulatot.

Talpas Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi ünnepség Bogyoszlón

Karácsonyi ünnepség volt Bogyoszlón, ahol felléptek többek közt az ovisok is. Tovább olvasom