Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A volt Ringa gyár és környéke évek óta rendezetlenül áll Győrött

Még annak idején a kisalfold.hu foglalkozott azzal, hogy a volt Ringa gyár és a lebontott Uniontext területe rendezetlenül áll. Nagy terveket szőttek és tárták a terület lakói elé még 2009 április elején az egyik városrészi lakossági fórumon.

A tervezők és a beruházók kereskedelmi – szolgáltató szállodaépületet álmodtak erre a részre a város rehabilitáció részeként. Akkor ezen a lakossági fórumon azt ígérték a megjelenteknek, hogy Gyárváros arculata jelentősen változhat. Az ígéretekből szinte semmi nem valósult meg. A jelenlegi még fennálló épület környékén hatalmas gazos terület látható, és a megszűnést követően ott maradt szinte új nyílászárókat „ügyes kezű emberek" bedobálták.

Az ablaküvegekben keletkezett károkon túl, az ajtókat sem hagyták sértetlenül az arra látogató ismeretlenek. Bedeszkázott ajtók láthatóak, és a falak körbefirkáltan várják a döntéshozók elképzeléseinek gyakorlati megvalósítását. A hajléktalanok szállásává vált épületrész körül lefedetlen mély gödrök vannak, és a hatalmas törmelékhalom sem nyújt szép látványt a környéken.A szemetelők ide is elérkeztek, ugyanis a lebontott területrész egyik sarkában különféle háztartási és egyéb feleslegessé vált hulladékok kerültek elhelyezésre, ami egyrészt környezetszennyező, másrészről pedig szagot is árasztóak. Remélhetőleg nem kell még éveket várni arra, hogy az egyébként békés és nyugodt gyárvárosi környék ilyen látványt nyújtson az erre haladó győriek, és a városba érkezők számára.

Olvasóink írták

 • 13. tradermike 2011. május 23. 20:35
  „Joco: fejleszteni és beindítani a micsodát? Nincs ott semmi. A kérdés az, hogy mi legyen? (Mászóka? Borkai szobor? Olajfinomító? Vakondrezervátum?)
  Vakergér: ennek én semmi nyomát nem találom. Úgy általában dobtad be, hogy már eladta a város, vagy esetleg tudod is hogy kinek és mikor?

  Neten találtam: http://rbpark.com/?page_id=16 . De nem értem. Milyen irodaház? Mi történt ott 2010-ben?”
 • 12. Vakegér 2011. május 23. 19:49
  „A terület már rég egy osztrák vállalkozóé!”
 • 11. Joco124 2011. május 23. 19:48
  „Fejleszteni és be inditani.”
 • 10. tradermike 2011. május 23. 18:55
  „Előttem szólók, hadd legyek egy kicsit ellenzék: szerintetek mit építsen a város a Ringa területén? Komolyan érdekelne a véleményetek! Mi az amit szívesen látnátok a volt Ringa helyén?

  A győri Ringát "levágta" az akkori saját tulajdonosa. Rokon mint titkárnő levegőt nem kapott, amikor bejelentkezett a portán a vezérhez egy alak. Mikor megkérdezte ´mi járatban´, azt válaszolta, hogy a gyár területhasznosítási ügyében akar beszélni vele. Akkor a dolgozók még nem tudtak semmit... Sokáig a buszpályaudvar terve tartotta magát, aztán ez lett belőle amit lefényképezett Tudósítónk.”
 • 9. Joco124 2011. május 23. 12:50
  „Éljen Magyarország,a sikkasztok,a lopok,a gyilkosok,a csalok,a hülyék,a tiszteletlenek,a becstelenek,az igazságtalanság hazájaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
  ´´Igen Magyarország mert én így szeretlek mert ez az én hazám,,”
 • 8. mir 2011. május 23. 12:03
  „Nemcsak ez. Ott van még az olajgyár területe, a kekszgyár területe, a rába gyár területe és stb. Rombolás az megy építkezni viszont nagyon nem akarnak”
 • 7. Joco124 2011. május 23. 08:32
  „Kiváncsi lennék hogy az a sok tanult ember a parlamentben,meg a győri polgármester mit csinál?
  És még csodálkoznak hogy káosz van Magyarországon?”
 • 6. Joco124 2011. május 23. 08:28
  „A kormány egy rakás sz.r,dumálni azt tud de csinálni valamit és utána beszélni rola azt nem.
  A kormány 5 FT-ot se ér.”
 • 5. Treszka 2011. május 23. 07:15
  „Bosszantó, hogy a győri Önkormányzat semmit nem tesz azért, hogy felszólítsa a terület tulajdonosát a gaztenger megszüntetésére. Illene valakiknek az áldatlan állapotot megszüntetni, a területet rendbetenni, vagy rendbe tetetni. Fórumoztunk mi már erről eleget - de minek!? Semmi nem történik. Sajnos nagy a káosz a városban. Sok-sok területet lehetne még fényképezni.”
 • 4. laci6203 2011. május 23. 06:34
  „Majd talán 20 év mulva ezt a területet is eladják olcso pénzért azt épülhet rajta luxus szálloda meg luxuslakás persze a volt itteni dolgozók feledése melett. Munka nincs csak üres gyárterület!”
 • 3. senkialadár 2011. május 22. 19:49
  „és akkor mi van?”
 • 2. 4569 2011. május 22. 19:42
  „Az egész nagy felhajtás csak kamu volt szerintem. Még, hogy új városközpont Gyárvárosnak. A nagy vonatföttyöt azt. Gondolom valami nagy Tescontot akartak oda építeni és azt akarták átverni ezzel a módszerrel. Aztán felhúzzák a nagyABCt, aztán meg elfogy a pénz, meg a piaci helyzet is megváltozik és csak egy nagy parkoló, meg napi több ezer új autó maradt volna Gyárvárosnak. Ez a mai győri városfejlesztés.”
 • 1. janika 2011. május 22. 16:38
  „Lényeg a lerombolása és a munkások kirúgása volt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tűzoltók munkájával ismerkedtek a jánossomorjai óvodások

A tűzoltó munkájával ismerkedtek a jánossomorjai Aranykapu Óvoda Csiga csoportos gyermekei az elmúlt… Tovább olvasom