Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

A VII.Győri Fröccsnapokon a Téti Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget - fotók

A VII.Győri Fröccsnapok vasárnap délelőtti programjaként, a Téti Fúvószenekar szórakoztatta a megjelenteket, melynek a Széchenyi Tér adott otthont.

Idősek és fiatalok mindannyian vidám tekintettel kísérték végig a fúvósok és dobon játszó zenészeket, akik a sikernek örülve, mosolyukat adták köszönetként a rendezvényre látogatók számára.

1976-ban alakult a zenekar 16 általános iskolás gyerek részvételével. Az együttes Steszli Tibor vezetésével kezdte meg működését, és a mai napig az ő irányítása alatt végzi művészi munkáját.

16 évig a Zeneoktatói Munkaközösség keretein belül folyt az utánpótlás nevelése. 1993-ban Önkormányzati Zeneiskola létrehozásával több gyermeknek nyílt lehetősége a zenetanulásra.

A zeneiskola alapításáig egy tanár tanította az összes tanulót, klarinéttól az ütőhangszerekig.

1993-tól 2 fafúvós, 2 rézfúvós és 1 ütőhangszeres tanár munkája biztosítja a zenekar utánpótlását. Ettől az időponttól kezdődően ifjúsági zenekarként tevékenykedik a mintegy 60 főből álló zenekar.A zenészek között vannak általános-, közép-, illetve főiskolás tanulók és már dolgozó tagok is. A "nagyzenekar" utánpótlását egy 30 fős általános iskolásokból álló "kiszenekar" biztosítja jelenleg. Nagy szorgalommal végzik munkájukat, ugyanis 14 éves koruktól ők is bekerülnek a "nagyzenekarba".

16 évig Steszli Tibor - mint a győri Filharmonikus Zenekar kürtöse - másodállásban, '93-tól főállásban vezeti a zeneiskolát és a zenekart.

A kezdetektől napjainkig számtalan helyi, megyei és országos szintű rendezvényen vett részt az együttes. Közreműködésükkel nagyon sok sportrendezvényt, társadalmi- és egyházi ünnepet tettek emlékezetesebbé.
Nagy sikerrel szerepeltek több hazai fesztiválon, valamint Németországban, Hollandiában, Lengyelországban és Szlovákiában is. Számos olyan település van, amelyekkel több éves, évtizedes kapcsolat alakult ki.

A megye több mint 40 településén hallgathatták a zenekart falunap, búcsú, zenés ébresztő, térzene, szüreti felvonulás, bál, zászlószentelés alkalmával. Emlékmű avatás, szabadtéri-, búcsúi misék, koncertműsorok jelzik a zenekar sokszintű tevékenységét.

A zenekar repertoárja a zeneirodalom szinte valamennyi ágát felöleli: hagyományos fúvószene (induló, keringő, polka stb.), klasszikus zene, szimfonikus zene, szólódarabok, operarészletek, egyvelegek, filmzene, könnyűzene, klasszikus operett, musical, mai napok slágerei. 

Olvasóink írták

  • 1. elemér 2011. szeptember 26. 11:12
    „Ez a Téti egy jó zenekar, láttam Youtube. Valami pörgösset ajánlok oda a térre. Ez most a divat és nemszabad lemaradni. http://tinyurl.com/3mv2vkq”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti Mulatság Ménfőcsanakon

Immáron második alkalommal rendezték meg Ménfőcsanakon a Bezerédj - kastélyban a szüreti… Tovább olvasom