Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

A szeméttel vigyük a csekket - Tudósítónk jelenti

Győr - Érdekes kérdéssel fordult hozzánk Takács György olvasónk: Ha a szeméttelep portáján a szemétdíj befizetést igazoló irat alapján ellenőrzik a fizetés tényét, miért nem lehet ezt az ellenőrzést a személyi iratok alapján (személyi igazolvány, lakcímkártya) elvégezni? Az eredmény ugyanaz lenne.
A győri szeméttelepre a kukáskocsik által kihordott szeméten kívül lehetőség van a lakosságnak kiszállítani és elhelyezni nem kommunális hulladékot is.

A hulladék lerakása viszont adminisztrációs eszközök bevetése(Kommunális szolgáltató részéről) miatt sok esetben meghiúsul.
A szeméttelepre megérkező hulladékot elhelyezni kivánó személytől a portán elkérik a személyi igazolványát, lakcímkártyáját, a befizetett szemétdíjat igazoló csekket.

A befizetett szemétdíjat igazoló csekk szinte egyetlen egy esetben sincs a hulladékot elhelyezni kivánó személynél. Viszont amennyiben nincs csekk, nincs szemét elhelyezés sem. Vagy hazamegy a csekkért, vagy a befizetést igazoló iratért, vagy nem helyezhet el hulladékot a szeméttelepen.

A helyzetett bonyolítja, ha az illető személy egy olyan társasházban lakik, ahol a szemétdíjat a közös költségben fizetik. Ebben az esetben a hulladékot elhelyezni kívánó személynek el kell mennie a társasház közös képviselőjéhez, akitől igazolást kell kérnie a közösség által befizetett szeméttdíjról, de ennek az igazolásnak tartalmazni kell a társasház fogyasztói számát is.

Az igazolással vissza kell mennie szeméttelepre, ahol ez alapján megnézik (számítógépben), hogy az igazolás adattartalma megfelel-e a valóságnak, majd ha igen, engedélyezik a hulladék lerakását a telepen.

Az esetek 95 százalékban a hulladékot portai feltartóztatás után a legközelebbi illegális lerakóban helyezik el.

Kérdésem: Ha a szeméttelep portáján a szemétdíj befizetést igazoló irat alapján leellenőrzik a fizetés tényét, miért nem lehet ezt az ellenőrzést a személyi iratok alapján (személyi igazolvány, lakcimkártya) elvégezni? Az eredmény ugyan az lenne.

Olvasóink írták

 • 14. farkasb 2008. június 05. 11:17
  „Viktor!
  Igen, köszönöm a kijavítást, cserben hagyott a memóriám :), de azért b-nak sem kellett volna lenned!
  B”
 • 13. Korrekt 2008. május 28. 23:03
  „.....nem ismerem az osztrák körülményekt (ha labanccal rájuk gondóltá:) de valószinünek tartom, hogy náluk is rendben és praktikusan müködik a szemétbegyüjtés.
  Na és föleg nem a Feri hibája, jó hogy van, mindent rá lehet kenni:)
  Elsösorban a szemlélet és a hozzáállas nagyon rossz, ez egy balkáni viselkedés és ugylátszik, hogy soha sem fog az ország kitörni belöle.
  Igy volt mindig, miért lenne´mostan is másképp.”
 • 12. Lacikó 2008. május 28. 21:26
  „Nyugat,mitől merre!?Mert itt a labancoknál még minden balkáni.Vagy már ennyi magyart elzavart volna feri batya?A rekultív egy jó időben jó helyen lévő kommcsi zsidó műve.Ez tuti!”
 • 11. Korrekt 2008. május 28. 18:13
  „Ezek az embereknek semmi bajuk nincs csak primitivek és tájékozatlanok, föleg azt nem tudják, hogy hogyan müködik nyugatfelé.

  Gyerekek,itt van minden, tökéletes szortirozás, mindennek meg van a helye, söt nem is kell a lomot felfelé dobálni mert ezek a hülyék kitalálták, hogy a bejárat a rakodóhelyekkel 3 méterrel feljebb legyen mint a konténerek.
  De viszont egy nincs, igazóltatás:) örülnek ha odaviszed a szemetet.
  Na és arra ügyelnek, hogy megfelelö helyre dobják a szemetet, de nem kell félni jó helyre kerül a szemét,
  Ezek a korlátólt nyugatiak, hogy tudják ilyen egyszerüen csinálni? :)”
 • 10. o.viktor 2008. május 28. 17:28
  „az nápoly, kedves farkasb, tájékozódj mielőtt megszólalsz.
  ha igazán gondolsz a környezetre, akkor egy kis fáradságot megér, hogy a telepre vidd
  a kérdés inkább az, hogy mia különbség aközött hogy a kertben vagy a telepen égetik el a szemetet, győrben és az országban szerintem semmi”
 • 9. farkasb 2008. május 28. 15:55
  „Lassan odajutunk, mint Velencében. Eláraszt minket a szemét.
  Ti legalább csekk meg akármi ellenében odavihetitek a szemetet. Mi Győrújbarátról már nem. Nekünk előbb el kell menni egy győri ismerősért vagy rokonért, aki hozza az igazolványát, lakcím kártyáját, csekkjét, és csak akkor rakhatunk le szemetet.
  B.”
 • 8. Bundi 2008. május 28. 15:18
  „Rendkívül rossz döntésnek tartom, amilyen választ a Győri Kommunális Szolgáltató Kft.-től kaptam: "Sárás településrészen a Hortenzia utcához legközelebb a Szitásdomb út - Csipkerózsa út kereszteződésében van kijelölve a kiskertekben összegyűjtött zöldhulladék elhelyezésére közösségi gyűjtőhely. A közelmúltban több esetben sajnálattal tapasztaltuk, hogy a kerti hulladék gyűjtés helyét jelölő tábláinkat ellopták, ezzel együtt a közösségi gyűjtőhely rendszeresen illegális hulladéklerakóvá vált. A fentiekre hivatkozva a 2008. június 2-tól, hétfőtől kezdődően a Szitásdomb út - Csipkerózsa út kereszteződésében a kerti hulladék gyűjtésére korábban kijelölt decentrumot megszüntetjük. Helyette kérjük, hogy a kertjében összegyűjtött zöldhulladékot a Kalapács út - Szitásdomb út kereszteződésben található, felügyelettel működő gyűjtőpontra szíveskedjék beszállítani. "
  Az új, kijelölt hely Bácsa közepén van. Sárásról hogyan vigyük el a kerti hulladékot. Nincs mindenkinek utánfutós kocsija. A megszüntetendő helyre talicskával is el lehet szállítani a kerti hulladékot. Sáráson továbbra is az erdőkben fogják lepakolni a kerti hulladékot.”
 • 7. Marica 2008. május 28. 14:02
  „Boldog emberek!
  Ti legalább tudtok fizetni. A Rekultív felénk (nemcsak hozzánk) számlát már nem is küld, csak nagy néha fizetési felszólítást.”
 • 6. schipperke 2008. május 28. 12:32
  „Akkor félreértettél .../a kommentre céloztam/. Amit most írtál, az is megfontolásra érdemes....”
 • 5. Tabornok 2008. május 28. 12:19
  „"schipperke 2008.05.28 12:14
  Tisztelt 1. 2. 3. "Még mindíg kevés a gyűjtőhely" 05.26. !!"
  És??
  Én engedném, hogy bármelyik telepre ingyen bevigyék a lakossági szemetet, mert szerintem a városszéli erdőkből sokkal többe kerül a városnak behordani!”
 • 4. schipperke 2008. május 28. 12:14
  „Tisztelt 1. 2. 3. "Még mindíg kevés a gyűjtőhely" 05.26. !!”
 • 3. Oregoni fenyő 2008. május 28. 11:57
  „Ha lehet: egy ekkora napilapnál a korrektorok próbálják már ellenőrizni - a jelek szerint - írástudatlan tudósítók által leírtakat !

  "szemétdíjj", "számítógépbe", stb.

  A témához: a szemétszállítás - mint közüzemi szolgáltatás - igénybevétele kötelező, ergo valóban minden győri lakos - díjfizetés igazolása nélkül - jogosult a hulladékkezelő vállalkozó kistételes beszállítási szolgáltatásának igénybevételére.

  Más kérdés, hogy a nem győri lakosok (bár a szemérszállítást náluk is a Komszol Zrt. végzi) már nem jogosultak a kistételes ingyenes beszállításra a Kálvária úti telepre, hanem csak a jóval nehezebben megközelíthető Sashegyi telepre rakhatnak le, tételenként jelentős díjért. Éljen és virágozzék a monopolhelyzetű Komszo(mo)l !”
 • 2. Tabornok 2008. május 28. 10:52
  „Nem ésszerű, nem logikus, de roppant katonás!
  Végre, az állampolgár megemeli a seggét és az összegyűlt szemetét oda vinné ahova való, majd nekiállnak packázni vele, mert borította volna az árokpartra, ott senki nem kér tőle, még csekket sem! Ki hülyülhetett meg ennyire a Kommunálisnál??
  Ha ezek normálisak, én vagyok a Pápa!”
 • 1. Cseter János 2008. május 28. 09:40
  „A bürokrácia magas foka, sőt hérfőn ne is próbálja meg senki a lomját kivinni e telepre mert nem fogják átvenni csupán azért mert hétfö van!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete sereg a gyereknapon

Győr - A gyermeknapi programok kellős közepén demonstrált az egyik szélsőségesnek tartott szervezet… Tovább olvasom