Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

A paprika feldolgozásáról régen és ma

Több mint 200 kilógramm fűszerpaprikát fűzhetnek, törhetnek, őrölhetnek azok, akik október 13-án, szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjébe.
Helyben, a szegedi tanyában termesztett fűszernövény hagyományos feldolgozási folyamatát nemcsak megismerhetik, de ki is próbálhatják az érdeklődők. Az Olvasókör udvarán beindul a paprika törésére szolgáló külü, és a hasítás csínyját-bínját is elsajátíthatják a látogatók. A régi idők módszerei, paprikás hagyományaink mellett a modern feldolgozás technológiáját és eszközeit is megismerhetik a vendégek. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, paprikakereső játékokkal, a családokat finom paprikás ételek kóstolójával és paprikapiaccal is várják a szervezők.

Az Ópusztaszeri Emlékpark szomszédságában található Szeri Csárda különleges paprikás ételspecialitásokkal várja vendégeit!

Helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, skanzen, Olvasókör

Időpont: 2012. október 13. szombat 12 órától
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kirándulás a Hódos-érhez, a lázi és a tápszentmiklósi ovisokkal

Az állatok világnapja alkalmából óvodánk kis csapata kirándulást tett Fenyőfő és Vinye között… Tovább olvasom