Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

65 éves a Mofém Fúvószenekar

A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ színházterme szűknek bizonyult a 65 éves jubileumát ünneplő Mofém Fúvószenekar tavaszi hangversenyén.
A Farkas Mihály által vezényelt együttes a Mofém indulóval kezdte a műsort, majd világslágerek feldolgozásai következtek, de nem hiányzottak a repertoárból a hagyományos indulók, polkák sem. A műsort már hagyományosan Vitéz Vilmos vezette, ismertetve az 1949-ben alakult zenekar történetét. Közreműködtek a Nyúli Majorette Csoport Bán Csabánévezetésével, kik évek óta rendszeres vendégei a zenekarnak.

65 éves a Mofém Fúvószenekar

Felléptek A Dance Obsession Crew modern tánccsoport tagjai is, koreográfiájuk egy modern szám fúvószenekari feldolgozásában öntött formát. A mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Egyesülete táncosai is bemutatták tudásukat a közönségnek, kik nagy tapssal jutalmazták a produkciót. Az operett világába engedett bepillantást a fúvószenekar egyik feldolgozásában, melyhez a Lajta Néptánc Együttes tagjai fergeteges tánca adott kellő hangulatot. A jubileumi hangverseny már az új egyenruhájában léptek színpadra és e műsor keretében köszöntötték a zenekar legrégebbi és legfiatalabb tagját is. A zenekarban Kuller Tibor 10 éves, Rosta András 15 éves, Bakondi Ferenc 35 éves, Pintér Aladár 50 éves és Nyáradi István pedig 55 évet eltöltő tagság után vehették át az ezt elismerő okleveleket.

A Kühne Koncert Fúvószenekar és a Jánossomorjai Fúvósegyesület mellett a város polgármestere Dr. Nagy István és a zenekar fő támogatója a Mofém gyár vezetője, Luka János további támogatásokat ígérve köszöntötte a zenekart. A színháztermet megtöltő nézők ismét tanúbizonyságot tettek a fúvószene iránti szeretetükről, többször visszatapsolva a zenészeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélsőséges éghajlat? Két kép Győrújbarátról, ami mindent elmond

Napra pontosan egy év különbség van olvasó-tudósítónk képei között, a látvány döbbenetes! Tovább olvasom